Consultation For Schengen Visa
Vize, Oturum, Aile Birleşimi, Schengen Pasaport Diğer Konsolosluk İşlemleri İçin Bilgi Alın.
Schengen Vize Başvuru Merkezi
Consultation For Schengen Visa
Vize, Oturum, Aile Birleşimi, Schengen Pasaport Diğer Konsolosluk İşlemleri İçin Bilgi Alın.
Schengen Vize Başvuru Merkezi
Previous
Next

Romanya Erasmus Vize İşlemleri

 Romanya eğitim vizeleri için başvuru merkezleri bölge olarak ayrılmıştır. Yapılacak olan başvurular eğitim bölgelerine uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Uzun süreli eğitim almak için Romanya erasmus vizesi başvurusu yapılır. Eğitim vizesine akredite olan özel üniversiteler için başvurulabilir. Romanya devlet üniversiteleri için de uzun süreli eğitim vizesi başvurusu yapılır. Bu vizeye sahip olan kişi eğitim alacağı zaman dilimi boyunca bu ülkede kalabilir. Erasmus vizesi için ön şart Hibe Yazısının ve Kayıt Kabul Belgenizin eliniz de olmasıdır. Acceptance Letter, elinizde olmazsa başvuru yapma hakkınız bulunmaz.

l Romanya erasmus vizesi için ilk ve en önemli evrak Türkiye Erasmus makamlarından alınan kabul mektubudur.

l Vize şartların uygun halde hazırlanmış olan eski ve yeni pasaportlar

l 2 adet biometrik fotoğraf

l Öğrenci belgesi

l Nüfus cüzdanı

l Konaklama imkanlarını içeren belgeler

l Banka hesap bilgileri, hesapta 6000 lira bakiye bulunması gerekir.

l Sponsor ile eğitim alınacaksa sponsor bilgileri

Bu belgeler için de Romanya erasmus vizesi için en önemli maddeler den biri okul davetiyesidir. Eğitim alınacak okul tarafın dan verilen davetiye ile vize işlemleri hızlanır. Eğitim süresi sonrasında vize süresi uzatılabilir. Eğitim süresi bitinceye kadar vize uzatılması yapılır. Erasmus vizesi için konsolosluk ek bilgi ve belge talep edebilir. İstenen evraklar orijinalleri ile birlikte sunulmalıdır. Ayrıca fotokopi belgelerin ıslak imzalı, kaşeli olması da ciddi önem arz etmektedir.

Romanya Öğrenci Vizesi

Eğitim, gençlik ve spor bakanlığından kabul mektubunuzu aldıktan sonra, Romanya öğrenci vizesine en yakın elçilik veya konsolosluktan başvurmanız gerekir. AB ülkelerinden, Avrupa Ekonomik Alanından ve ayrıca Kanada, Hırvatistan, Japonya, Moldova, Güney Kore, İsviçre, ABD ve Sırbistan’dan gelen öğrencilerin Romanya’ya giriş yapmak için vize almaları gerekmez. Diğer tüm uluslararası öğrencilerin varıştan önce bir Romanya öğrenci vizesi için başvurmaları zorunludur.

Öğrenci vizelerinin işleme koyulması iki günden 2 aya kadar sürebilir ve bir kişi yalnızca Romanya’daki Eğitim Bakanlığı eğitim için kabul mektubu verdikten sonra öğrenci vizesi için başvurabilir. Kabul mektubu için mümkün olduğunca erken başvurmak en iyisidir.

Uzun süre kalma vizesiyle Romanya topraklarına giren öğrenciler geçici oturma hakkının uzatılması için başvuruda bulunabilir ve oturma izni alabilirler. Bu husustaki talep, Romanya İdare ve İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Romanya Göçmenlik Bürosu’na iletilmelidir.

Romanya’da Uzun Süre Kalmak İçin Öğrenci Vizesi

Romanya eğitim bakanlığından kabul mektubu;

Bir yıllık öğrenim ücreti ödemesi kanıtı (ödeme, kabul mektubu alındıktan sonra yapılmalı, ücreti üniversitenin banka hesabına aktarılmalıdır);

Öğrenci burs kazandıysa ve burslu olarak okuyacaksa bunun kanıtı;

Vize’de belirtilen süre boyunca yeterli destek kanıtı (yaklaşık 2500 Euro);

Sabıka kaydı belgesi veya aynı yasal değeri olan başka bir belge;

Vize geçerlilik süresi boyunca tıbbi sigorta;

Yabancı öğrenci 18 yaşından küçük ise, ebeveynlerin Romanya topraklarında eğitim almasını onaylanması.

Vize başvuruları sadece Romanya’nın yurtdışındaki diplomatik konsolosluk ve büyükelçiliklerine gönderilebilir.

Romanya’ya Varışta Pasaport Kontrolünden Geçmek İçin Gerekenler

Geçerli vizeye sahip pasaport

Resmi kabul mektubunun kopyası

Elinizde geçim için yeterli fon bulunduğunu kanıt (yaklaşık 1800 Euro).

Romanya’da Öğrenciler İçin Geçici Oturma İzni

Romanya’ya geldikten ve üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra, oturma izni başvurusunda bulunmalısınız. Bu izin 1 yıl geçerlidir ve her yıl yenilenmelidir. Bununla birlikte, kendi ülkelerinden veya Romanya Hükümeti’nden burs alan öğrenciler için, oturma izni genellikle eğitimlerinin toplam süresi boyunca verilir. Geçici oturma izni başvurusunda bulunmak için aşağıdaki belgeler istenir:

Standart başvuru (göçmenlik bürosundan)

Üniversiteniz tarafından Romanya’da verilen öğrenim ücreti ödemesinin kanıtı (“adeverinta” olarak adlandırılır)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışmalar için kabul mektubunun kopyası

Romanya’da bir kamu veya özel sağlık kurumu tarafından verilen ve yabancı öğrencinin halk sağlığını tehlikeye atan hastalıklardan mustarip olmadığına dair kanıtı olan sağlık belgesi

Kira Sözleşmesi (ev sahibi ile aranızda noterde kira sözleşmesi yapılır)

Passport biyo veri sayfası ve Romanya sınırındaki giriş tarihini gösteren sayfa

1 yıllık harcamaları kapsayan birikime dair banka hesap özeti ya da burs belgesi

2 vesikalık fotoğraf




0342 999 36 02

Gaziantep

0850 228 43 53

Tüm Türkiye