Consultation For Schengen Visa
Vize, Oturum, Aile Birleşimi, Schengen Pasaport Diğer Konsolosluk İşlemleri İçin Bilgi Alın.
Schengen Vize Başvuru Merkezi
Consultation For Schengen Visa
Vize, Oturum, Aile Birleşimi, Schengen Pasaport Diğer Konsolosluk İşlemleri İçin Bilgi Alın.
Schengen Vize Başvuru Merkezi
Previous
Next

Romanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Romanya vatandaşı ile gerçek bir evlilik gerçekleştirmek isteyenler Romanya aile vizesi alabilir. 3. Dereceden bir akraba ile aynı çatı altında yaşamak isteyenler de Romanya aile birleşimi vizesi alabilir. Kısa süreli olarak verilen 180 gün içinde 90 gün kalım sağlayan vize türleri aile vizesin den oldukça farklıdır. Aile vizesi uzun süreli vize bölüm ve kategorisinde yer almaktadır.

Aile birleşimi vizesi için başvurular direkt olarak konsolosluklara yapılır. Romanya İstanbul Konsolosluğu ve Romanya Ankara Büyükelçiliği aile birleşimi vizesi ile ilgilenir. Uzun süreli D tipi vize olan bu vize için resmi internet sitesi üzerinden randevu almanız gerekir. Randevu saatin den yarım saat önce hazır bulunmanız gerekir. Randevu sırasında resmi tatil günlerine dikkat etmek gerekir. Size verilen başvuru formu ve diğer evraklar eksiksiz şekilde doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır.

  • On yıl geçerlilik süresini aşmayan pasaport en az iki sayfası boş kalacak şekil de hazır olmalıdır.
  • Son 6 ay içinde 35x 45mm çapında 3 adet biometrik fotoğraf bulunmalıdır.
  • Başvuran kişinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi Romanya aile birleşimi vizesi evrakları arasında yer almalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de bulunmalıdır.
  • Romanya evlilik cüzdanı
  • Roman eşe ait olan fotoğraf
  • SGK bilgileri
  • Sabıka kaydı
  • Finansal bilgiler

 Aile birleşimi vizesi için konsolosluk tarafından istenir. Ayrıca bunlara ek belge de ilave edilebilir.




0342 999 36 02

Gaziantep

0850 228 43 53

Tüm Türkiye