Oturum İzni ve Vatandaşlık: Avrupada yeni bir hayat
Yurt Dışı Seyahat işlemleri

Oturum İzni ve Vatandaşlık

Oturum İzni ve Vatandaşlık Başvurusu

Oturum İzni ve Vatandaşlık: Avrupada yeni bir hayat!

Schengen Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Krizde olan ülkeler krizden çıkış yolunu parası olanlara vatandaşlık veya oturum izni satmakta buldu. Avrupa’da Abartıp 1 milyon dolarlık yatırım yap vatandaşlık al diyen de Hükümetlerde var gel ev al 3 – 5 sene oturum verelim gez Avrupa’yı diyende benim maddi durumum çok iyi yatırırım yaparım veya gayrimenkul alırım diyenler; “Bedava Hayat!” vatandaşlık için yapılması gerekenlere mutlaka bir göz atın.

Borç batağında olan Avrupa ülkeleri, çareyi dış yatırımcılara istihdam sağlamaları veya gayrimenkul edinmeleri için teşvikte aramakta.

Avrupa’nın yanı sıra Asya’ya, Afrika ve hatta Amerika da miktarlar değişse de parayla veya yatırım yapılarak oturum izni veya vatandaşlık alınabiliyor. Yaşanan kriz sonucu işsizlik oranının yüzde 25’e ulaşan İspanya’nın sizden isteği minimum 160 bin Avro değerinde ev veya arsa almanız karşılığında İspanya’da oturma iznine sahip oluyorsunuz.

Oturum İzni ve Vatandaşlık
Oturum İzni ve Vatandaşlık

Slovakya’nın beklentisi biraz daha farklı,  Slovakya vatandaşı olmak için fazla değil sadece 1 milyon Avro yatırım yapmanız yeterli.

Son günlerde Avrupa’nın haricinde ABD, Almanya, Hong Kong, Uruguay gibi birçok ülkede benzer şartlarda oturum izni veya vatandaşlık dağıtmakta.

Avusturya vatandaşı olmanın fiyatı 6 milyon dolardan başlarken en ucuz vatandaşlık 1.200 dolarla Uruguay’dan alınabiliyor.

İşte Oturum İzni ve Vatandaşlık Almak İsteyenler İçin Ülkelerin İstekleri

  • ABD’de 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum hakkı. 5 yıl’dan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.
  • Kanada 400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin dolarda bankada parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.
  • Dominik Cumhuriyeti 100 bin dolarlık yatırım yapıp vatandaşlık alabilirsiniz, eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolarlık yatırım yapmasını mecburi.
  • Uruguay, vatandaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 1.200 dolar aylık kazancı olanlara. 3 yıllık geçici oturum izni, 3 yıl sonunda da vatandaşlık hakkına sahip oluyorsunuz.
  • Saint-Kitts ve Nevis, yakın zamanlarda Türkiye’ye vize uygulamaktan vazgeçti. Hükümetin onayladığı projelere 400 bin – 1 milyon dolar arası yatırım yaparsanız bu güzel ülkenin vatandaşı olabilirsiniz.
  • Guatemala, Cumhuriyetini devletinden 50 bin dolarlık yatırımınızı 5 yıllık devlet tahviline yaparsanız vatandaşlık hakkı tanıyor.
  • Birleşik Krallık, 5 yıl içinde İngiltere sınırları içinde 1 milyon GBP yatırım yapanlar vizesini almakta zorlandıkları ülkeden vatandaşlık alabiliyor.
  • Avusturya, vatandaşlık hakkı için 6-10 milyon Avro’luk risk sermayesi yatırımı istiyor. Ama Vakıflara 2 milyon Euro’luk bağış yapanları da vatandaşlıkla ödüllendiriyor.
  • Almanya 250 bin Avro sermayeli bir iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı veririm sonrasında da vatandaşı olma imkanını sağlıyor.
  • Slovakya, vatandaşı olmak için 1 milyon Avro yatırım yapmanız mecburi.
  • Ukrayna, ülkesindeki açacağınız şirket hesabınızda 100 bin dolar varsa sınırsız oturum izni veriyor ki Ülkeye vizesi giriş yapabilirsiniz.
  • Letonya, vatandaşlık için kırsal kesimden 71 bin 500 Avro’dan başlayan fiyatlarla bir ev al ya da büyük şehirde oturmak isteyenler 143 bin Avro verip gayrimenkulü de vatandaşlığı da alabilirsiniz.
  • Karadağ, 500 bin Avro’dan aşağı yatırım kabul etmiyor 500 bin Avro veren iş adamlarına vatandaşlık veriyor.
  • Bulgaristan,  bir yıl oturum izni olan ve 1 milyon Leva’nın üzerinde Bulgaristan da yatırım yapmış olan yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı veriyor. Gayrimenkul satın almanız oturum izni veya vatandaşlık almak için yeterli değil.
  • Makedonya yabancı yatırımı çekmek için 40 bin Avro’luk gayrimenkul alana 1 yıllık oturum izni, 400 bin Avro yatırım yapanlara ve en az 10 kişiye iş olanağı sağlayanlara vatandaşlık hakkı vereceğini duyurdu.
  • İrlanda 1 milyon dolar yatırım yapanlara, hükümetin uygun gördüğü tarihte ülke vatandaşı olma hakkı verecek.
  • İspanya en az 160 bin Avro değerinde konut veya gayrimenkul alanlara oturum izni ve Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım ve çalışma hakkı veriyor.
  • Arnavutluk, 200 bin dolar yatırım yapan işadamlarına vatandaşlık veriyor.
  • Hong Kong, 1 milyon 260 bin dolar civarında yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı veriyor.
  • Yeni Zelanda, vatandaşlık hakkını kazanmak için seçtiğiniz yatırım programına bağlı olarak 1 – 7 milyon dolar arasında yatırım yapmanız gerekiyor.

Oturum ve Çalışma İzni

Fransa’da oturum ve çalışma izni , ve İngiltere’de  oturum izni, aile birleşimi, yerleşim, eğitim veya yeni bir başlangıç istiyorsanız; vize danışmanlığı, avukatlık hizmetlerimiz ve yaşam koçluğu Hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Sizin kişisel tercihlerinize göre ihtiyaçlarınızın tespiti yapılarak süreç planlaması yapılır. Size süreçler hakkında hizmet almaya başlanmadan önce bilgilendirme yapılır.

Bizimle çalışmaya karar vermeniz durumunda, rehberlik, danışma, tercümanlık hizmetlerimizi ve diğer hizmetlerimizin maliyet hesaplamaları yapılıp sizi bilgilendiririz. Almanya ve Fransa’daki yaşamanızı kolaylaştıracak her türlü bilgilendirme ve bireysel destek isteğinize bağlı olarak ülkeye giriş yaptığınız anda da devam eder.

Oturum ve çalışma İzni Kapsamında Sunduğumuz Hizmetler:

  • Oturum ve çalışma izni için yapılan başvurularında okul veya şirketlerle yazışmaların yapılması idari takip ve göçmenlik (çalışma, oturum ve aile birleşimi) işlemlerinizin yapılması
  • Türkiye’deki ve Yurt dışındaki danışmanlarımızla sürekli iletişim imkanı

Fransa

  • Banka sistemi
  •  Eğitim sistemi
  •  Çocuk Bakımı
  •  Alışveriş mekanları
  •  Emlak sistemi
  • Sigorta sistemi
  • Sağlık sistemi
  • Dil eğitimi
  • Ulaşım sistemi
  • Sosyal İmkânlar hakkında detaylı bilgilendirme yapılır.

Yurt Dışında Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturum izni alma koşullarının özellikle Avrupa ülkelerinde oldukça sıkı denetimlere tabi olduğu görülmektedir. Bu denetimlerden olumlu yanıt almak ve başvuru adımlarını da eksiksiz biçimde yerine getirebilmek için kişilerin aracı kurumlar ile çalışması faydalı görülmektedir.

Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturma izni almak isteyen kişilerin aile birleşimi fırsatından faydalanmasına imkan verilmektedir. Eşlerden biri örneğin Almanya vatandaşı ise aile birleşiminin korunması için oturum izni talep edilebilir.

Aile İkamet İzni Nasıl Alınır?

Aile oturum izni almak isteyen kişilerin evlendiklerine dair gerekli olan resmi belgeleri eksiksiz bir biçimde sunması gerekmektedir. Bu aşamada aile ikamet izninin kötüye kullanılmaması adına izin alınmasının sonrasında belirli bir süre denetimler devam edecektir.

En Kolay Oturma İzni Veren Ülkeler Hangileri?

Oturum izni almak isteyen kişilerin öncelikle Balkan ülkelerinden başlaması tavsiye edilmektedir. Özellikle o ülkelerde yer alan bir akrabanız varsa onun referans mektubu ile oturum talep edilmesi daha kolay sonuçlanacaktır.

Almanya Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturma izni almak isteyen kişilerin en azından temel seviyede kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar Almanca bilmesi gerekir. Dil konusunda devletin hazırlamış olduğu kurslara katılımın da onaylanması gerekmektedir. Bu şekilde ülkeye kültürel entegrasyonun tamamlanması ile alakalı herhangi bir sorun meydana gelmeyecektir.

Türkiye'de Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturma izni almak isteyen kişilerin ülkede herhangi bir suça karışmamış olması gerekir. Oturum izni almanızın sonrasında suça karışmanız durumunda ülkenin oturum iznini yeniden gözden geçirme gibi bir olanağı da bulunmaktadır.

Türkiye'de Oturma İzni Fiyatları Nedir?

Oturum izni almak isteyen kişilerin prosedürlerin tümünü tamamlamalarının sonrasında oturum izin belgesi prosedürünün tamamlanması için 125 TL ödemesi gerekmektedir. Bu belgenin belirli aralıklar ile yenilenmesi de talep edilecektir.

Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturma izni almak isteyen kişilerin özellikle D türü vize ile başvuru adımlarını tamamlamaları gerekir. 90 günden uzun kalacak olan kişilerin D türü vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Konsoloslukların ilgili sayfalarında hangi tüt vize için hangi başvuru formunu doldurmanız gerektiği ile alakalı gerekli olan bilgilendirmeler eksiksiz biçimde sunulacaktır.

En Kolay Oturma İzni Veren Ülkeler 2020 Hangileri?

Oturma izni veren ülkeler arasında balkan devletlerinde şansınızı deneyebilirsiniz. Balkan ülkeleri arasında Yunanistan hariç oturum izni alma konusunda zorluk yaşamayacaksınız.

Türklere Çalışma İzni Veren Ülkeler Listesi

Çalışma izni alınması konusunda hiçbir ülkede kısıtlama söz konusu değildir. Gerekli başvuruları yaparak koşullara uygun bulunursanız başvuru adımını tamamlayabilirsiniz. Çalışma izni almak için kişilerin eğitim durumlarını ve iş konusundaki yetkinliklerini eksiksiz biçimde beyan etmeleri gerekir.

Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler 2020

Ev alana oturum izni veren ülkelerden biri de Portekiz’dir. Kişilerin 500 bin Euro değerinde biri daire alması durumunsa yapmış oldukları bu yatırım neticesinde oturum izni alması mümkün kılınmaktadır. Bu oturum türü altın vize olarak da tanımlanır.

İspanya'da Oturum İzni Nasıl Alınır?

İspanya’da aile birleşimi vesilesi ile oturum izni almanıza imkan verilmektedir. Eşinizin İspanya vatandaşı olması durumunda evliliğinizin tescillendiğine dair resmi belge sunmanız yeterli olacaktır.

Yurtdışında Oturma İzni Nasıl Alınır?

Oturum izni almak isteyen kişilerin özellikle eğitim adımlarını da gözden geçirmeleri gerekir. Ülkeler arası öğrenci değişim anlaşmaları ile yüksek öğretim eğitimi için gelen kişilerin oturum izni alması oldukça kolaydır.

Aile İkamet İzni Nasıl Alınır?

Aile birleşimi için vize almak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken bir diğer nokta da geçmiş boşanmalarıdır. Evlilik yapan kişilerin eşlerinden boşandığına dair detaylı bir bilgilendirme sunması gerekmektedir.

Avusturya Oturma İzni

Avusturya oturum izni verme konusunda en sıkıntılı olan ülkeler arasındadır. Bu nedenle ilk başvurunuzun ret yanıtı alması durumunda bir sonraki başvurunuzu kesinlikle alanın uzman olan kadrolardan yardım alarak tamamlamalısınız. Bu şekilde prosedürlerin yerine getirilmesi çok daha kısa sürmektedir.

Avusturya Da Ev Alarak Oturum İzni Alınır Mı?

Altın vize olarak da tanımlanan bu giriş metodunda ülkeye yatırım yaparak vize sahibi olmanıza imkan tanınmaktadır. Fakat pandemi sebebi ile bu tür vizelerin çok sık verilmediğinin de altı çizilmelidir.

Avusturya Oturum İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

Oturum izni için gerekli olan başvuruların yapılması sonrasında 1 ay ile 3 ay arasında değişim gösteren bir sürede tarafınıza yanıt verilecektir. Başvuru adımının sonrasında sürecin takip edilmesi için bir referans numarası verilecektir. Bu referans numarası üzerinden gerekli olan takip aşamaları tamamlanabilir. Aracı kurumdan destek alan kişiler ise iletişim numaraları üzerinden bizzat bilgilendirilecektir.

Avusturya'da Çalışmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Çalışma izni almak isteyen kişilerin öncesinde bir firma ile anlaşma yaparak kadroya alındığına ve hangi koşullarda çalışacağına dair bilgilendirme sunmalıdır. Bu şekilde bir firmanın referansı ile ülkeye giriş yapmış olursunuz. Ayrıca eğitim durumunuza dair de bilgilendirme yapmalısınız. Diplomalarınızı ve sertifikalarınızı eksiksiz olarak sunmanız gerekir.

Avusturya Öğrenci Oturum İzni Nasıl Alınır?

Öğrencilerin oturum izni alma sürecinde sorunsuz bir şekilde öğrenci değişim programlarından faydalanmasına imkan tanınmaktadır. Özellikle okulların kendi aralarında yapmış oldukları yazışmalar sonrasında vize ve oturum imkanı elde etmek daha kolay olacaktır.

Belçika Oturum İzni Detayları Nelerdir?

Belçika oturum izni aile birleşimi vesilesi ile de talep edilebilir. Bu noktada Belçika vatandaşı olan kişinin nerede ikamet ettiğine dair belgeyi Türkiye’deki eşe ıslak imzalı şekilde göndermesi lazımdır.

Avusturya’da Ev Alarak Oturum İzni

Avusturya’da oturum izni almak için illa gayrimenkul satın almanız gerekmiyor. Sadece düzenli bir geliriniz ya da maddi birikiminiz olduğunu kanıtlamanızın sonrasında belirtilen tüm diğer kuralların da yerine getirilmesi ile oturum izni alabilirsiniz. Bu aşlamada ilk oturum izni başvurunuzun ret yanıtı alması durumunda bir sonraki başvurunuzda daha uzman bir kadrodan yardım almanız sizin için süreci kolaylaştıracaktır.

Avusturya’da Ev Alarak Oturum İzni Alınır Mı?

Ev alan kişilerin oturum izni alması daha kolay olacaktır. Bu aşamada altın vize adı verilen prosedürlerin geçerliliği söz konusudur. Kişilerin ülkede sadece gayrimenkul sahibi olarak değil aynı zamanda düzenli bir gelire sahip olmaları ile de onay almalarına imkan tanınmaktadır. Bu gelirin en az 2500 Euro olması gerekir.

Avusturya’da Ev Almanın Şartları Nelerdir?

Ev alarak oturum hakkı elde etmek isteyen kişilerin başvurularını online şekilde yapmasına izin verilmeyecektir. Tüm başvuru adımlarının bizzat tamamlanması gerekir. 3 aydan daha uzun kalacak olan tüm kişiler için aynı durum geçerliliğini korumaktadır. Ev alınması durumunda bu evin mülkiyetinin kime ait olduğu ve daha sonrasında elden çıkarılıp çıkarılmadığına dair de detaylı araştırmalar yapılacaktır.

Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler 2020 Hangileri?

İspanya bu ülkelerden bir tanesidir. Kişilerin İspanya’da 500 bin Euro değerinde biri konut satın alması durumunda oturum izni almasına hak tanınmaktadır. Tabi ki tek koşul ev satın alınması değildir. Ülkenin genel kültürel yapısına ayak uydurmak için gerekli dil bilgisine sahip olup olmadığınız da gözden geçirilecektir.

Avusturya Oturma İzni Nasıl Alınır?

Yerel idarelere başvurarak talebin iletilmesi gerekir. Oturum izni aldığınız adresten farklı bir adrese taşınmanız durumunda buna dair gerekli olan tüm bilgileri de eksiksiz bir biçimde sunmanız gerekecektir.

Arnavutluk Oturma İzni

Arnavutluk vizesi ve çeşitlerine dair merak edilen pek çok soru bulunmaktadır. Bunlardan en sık araştırılan soruların cevaplarını sizler için bu yazıda paylaşacağız. İlk olarak Arnavutluk oturma izni nedir bununla başlayalım.

Arnavutluk’ta uzun dönem ikamet etmek için oturma izninin bulunması gerekmektedir. Oturma izni bulunmayan kişiler, vize süresi dolan kişiler bu durum ortaya çıktığında sınır dışı edilirler. O yüzden uzun dönem ülkede ikamet edecekseniz öncelikle oturma izni almanız gerektiğini belirtelim.

Peki, Arnavutluk oturma izni nasıl alınır? Bu sorunun cevabı için yukarıda bahsettiğimiz uzun dönem kalma gerektiren bir vizeye sahip olmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu vizeyi almak için ise, ülke sınırları içerisinde uzun süre kalmanızı sağlayacak bir durumunuzun bulunması gerekmektedir. Uzun dönem vizeler genellikle eğitim, çalışma ve aile birleşimi gibi nedenlerden dolay verilirler. Yani bu ülkede oturma izni almak isterseniz o zaman çalışma, eğitim ya da aile birleşimi yoluyla bu tür bir vizenin sahibi olabilirsiniz.

Ancak burada çalışmak için Arnavutluk çalışma izni almış olmanız gerekmektedir. Bu konuda çalışma vizesini başvurmalısınız. Tabi vizeye başvurabilmek için öncelikle ülkede bulunan bir kurum ya da kuruluştan iş teklifi almış olmanız ve bunu belgelendirmeniz gerek. Bunun için de size işveren kişinin iş davet mektubu yazmış olması gerekmektedir. Diğer evraklar ile birlikte iş davet mektubunu teslim ettiğinizde çalışma vizesini kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Arnavutluk kimlikle girilir mi sorusunun cevabı için ise bu ülkeye yapacağınız kısa süreli seyahatler için Arnavutluk’un vize talebinde bulunmadığını söyleyebiliriz. Yanınızda kimlik kartınızın ve geçerlilik süresi devam eden pasaportunuzun olması, giriş için yeterli olacaktır.

Arnavutluk vatandaşlık başvurusu için, bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Şartlar konusunda en kolay yöntem Arnavut vatandaşı biri ile evlenmek olacaktır. Çünkü bu yolu seçtiğinizde sizden sadece evliliğin geçerli olmasının kanıtlanmasını ve ülkede konuşulan dile hakim olmanızı bekliyorlar.

Ancak uzun süreli ikamet edenler için çok daha teferruatlı istekler söz konusu. Örneğin; ülke sınırları içerisinde en az 5 yıl ikamet etmek, 18 yaşını doldurmuş olmak, ülke içerisinde geçimi sağlayacak kadar bir maddi gelirin olması, bir işte çalışıyor ya da çalışmış olmak gibi pek çok şart sunulmaktadır. Bu konularda detaylı bilgiler almak ya da danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için iletişim bilgilerimiz üzerinden bizleri arayabilirsiniz.

Avrupa Birliği Oturma İzni

Oturma izni; farklı ülkelerde uzun süreli kalmak için gerekli olan izindir. Bu konuya dair merak edilen pek çok şey vardır. Bunlardan en sık sorulan soruları ve cevaplarını sizlerle paylaşacağız.

İlk olarak Avrupa Birliği oturma izni tanımı ile başlayalım. Bu oturma izni ile birlikte Avrupa ülkelerinde uzun süreli kalma durumu söz konusudur. Ancak her ülkenin oturma izni alma şartı farklıdır. Bazı ülkeler bu konularda katı prosedürler uygularken bazı ülkeler ise kolay bir şekilde oturma izni verebilmektedir.

Genel olarak bir ülkede oturum izni alabilmek için, orada uzun dönem eğitim görecek, çalışacak ya da evlenecek olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra bazı ülkeler yatırım yolu ya da konut alma gibi durumlarda da oturma izni verebilmektedir.

Peki, AB kalıcı oturum izni nedir? Bu, özel bir oturma izni prosedürüne tabi olan izinlerden biridir. Bu oturma izni ile birlikte herhangi bir AB ülkesinde süresiz olarak ikamet edebilir aynı zamanda çalışabilirsiniz de.

Avrupa Birliği süresiz oturma izni de yukarıda belirttiğimiz tanıma eş değerdir. Yani ikisinin aynı tanıma ve içeriğe sahip olan izin çeşitleri olduğunu söyleyebiliriz.

Ev alana oturma izni veren ülkeler 2020 yılında en çok merak edilen konular arasındaydı. Buna göre herhangi bir konut sahibi olduğunuzda oturma izni alabileceğiniz ülkeler aşağıda yer almaktadır:

  • Yunanistan
  • Portekiz
  • İspanya
  • Malta
  • Letonya
  • Makedonya
  • Macaristan
  • Dominik Cumhuriyeti
  • İrlanda

Ancak bu oturma izninin her ülke için ayrı şartı bulunmakta. Herhangi bir konutu satın alarak oturma izni sahibi olamıyorsunuz. Ülkelerin belirlediği tutarlardaki konutları satın almalı ve buna ek olarak talep ettiği bazı şartları da karşılamalısınız.

Peki, en kolay oturma izni veren ülkeler 2020 yılı içerisinde hangileriydi?

  • Monaco
  • Yunanistan
  • Britanya
  • Jersey Adası
  • Malta
  • Letonya
  • İspanya
  • Belçika
  • Avusturya

Bu ülkeler için belirtilen tutarlar yatırım yapmak, konut satın almak ve bununla birlikte hesabınızda yine talep edilen tutarlarda para yer alması ile birlikte oturma izni alabilirsiniz.

En kolay çalışma izni veren ülkeler de merak edilen sorular içerisinde yer almaktadır. Buna göre çalışmak için en çok tercih edilen ve sizlere bu konuda zorluk çıkarmayacak olan ülkeler şunlardır:

  • Singapur
  • İsviçre
  • Yeni Zelanda
  • Çekya
  • Kanada

Avrupa'ya Yerleşmek

Ülkemiz şartları düşünüldüğünde artık pek çok kişi yurtdışında yaşamanın yollarını aramaktadır. Bu yüzden özellikle genç kesimin Avrupa’ya yerleşmek hayali kurduğu bilinir. Aslında yazı içerisinde bahsedeceğimiz yöntemler dolayısıyla, bu durum hayal olmaktan ziyade gerçeğe dönüşebiliyor.

Yurtdışında yaşamak istiyorum ne yapmalıyım diye soranlar için bunun pek çok yolu olduğunu söyleyebiliriz. Çalışma yoluyla, dil okulu ile, üniversite eğitimi ile, evlilik yoluyla, yatırım yoluyla ya da ev sahibi olarak Avrupa ülkelerine yerleşmeniz mümkün.

Bu yollardan herhangi birini seçtiğinizde direkt olarak o ülkenin vatandaşı olmuyorsunuz. Sadece o ülke sınırları içerisinde uzun süreli oturum izni almış oluyorsunuz. Ancak vizenizin sona ermesine yakın yenileterek yeni de oturma izni almış olabilirsiniz. Her ne kadar zahmetli olarak gözükse de en ok tercih edilen yollar.

Ancak; evlilik yolu ile oturum izni alma konusunda durum biraz farklı. Çünkü, bu yolla evlendiğiniz kişinin ülkesinin vatandaşlığına geçme hakkı da size tanınmış oluyor. Yani oturma izninin yanı sıra, ülke vatandaşlığına geçme gibi bir şansınız da var. Tabi bu ancak belirli şartları sağladığınızda olacaktır.

Yurtdışına kalıcı olarak yerleşmek ise çoğu ülke için epey zorlu şartlar içeriyor. Çünkü uzun süreli oturum izni almak dahi birçok ülke açısından zor şartlara tabi tutulurken daimi ikamet iznini almak haliyle daha çok. Fakat göçmenlik başvurusu yaparak, yatırım yaparak ya da gitmek istediğiniz ülkenin vatandaşı olan biri evlenerek bu şansı elde edebilirsiniz.

Peki, çalışma vizesine başvurma yolunu seçecek olanlar için Türklere en kolay çalışma izni veren ülkeler hangileri?

  • Yunanistan
  • Bulgaristan
  • Letonya
  • Macaristan
  • Kanada
  • Monaco
  • Portekiz
  • İspanya

Bu ülkeler aynı zamanda en kolay oturma izni veren ülkeler arasında da yer almaktadır. Çünkü bilindiği üzere, uzun süreli çalışma durumunda ikamet izni almak çok daha kolay.

Oturum izni olarak göçmenliği tercih eden kişiler için ise En kolay iltica kabul eden ülkeler listesi aşağıda yer aldığı gibidir.

  • Letonya
  • Kanada
  • Bulgaristan
  • Yunanistan
  • İspanya

Bu listede bulunan ülkelerin çoğu yukarıdaki ülkeler ile aynıdır. Çünkü oturma izni genelde çalışma iznini paralel olarak verilmektedir. Bu yüzden oturma izni alabilmek için çalışma izninizin de olması gerektiğini söyleyebiliriz. Bu konuda detayları öğrenmek ya da bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler 2021

Yurt dışında yaşamak, çalışmak ve hayatının geri kalanını farklı bir ülkede geçirmek isteyen kişiler oturma izninin nasıl alınabileceğini araştırmaktadırlar. Birçok ülke tarafından ev alana oturma izni verilmektedir. Ev alana oturma izni veren ülkeler 2021 yılı için Yunanistan, Malta, Portekiz, İspanya, Kanada, Letonya, İrlanda, Macaristan, Makedonya, Dominik’tir.

En kolay oturma izni veren ülkeler 2020 yılı içerisinde İspanya sayılabilir. İspanya, yatırım yapan ya da gayrimenkul satın alan yabancılar için oturum izni şartı ile vizesiz seyahat hakkı da vermektedir. Tüm Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat hakkı veren İspanya oturma izni ile sürekli İspanya’da oturma zorunluluğu da bulunmaz. İspanya’da 10 yıl oturduktan sonra vatandaşlık başvurusunun da kapıları açılır.

Ev alana oturma izni veren ülkeler 2020 yılı içinde Portekiz de sayılabilir. Portekiz, en az 500 bin Euro değerinde ev alan kişiler için oturum izni verirken aynı zamanda 10 Portekiz vatandaşının çalıştırılacağı iş yeri açılması durumunda da oturum izni vermektedir. Bu durumda Portekiz tarafından iki farklı yolla oturum izni verilmektedir. Portekiz oturum izni alındıktan sonra Schengen Bölgesinde vizesiz olarak dolaşım sağlanabilir.

En kolay oturma izni veren ülkeler 2021 yılı içerisinde Yunanistan da gösterilebilir. Buna göre Yunanistan içerisinden 250 bin dolar ve üzeri ev alındığı takdirde yalnızca 5 yıllık oturma izni alınabilir. Ev alınıp 5 yıllık vize alınmasına “altın vize” adı da verilir. Türkiye, 2014 yılından beri Yunanistan’dan en çok altın vize alan üçüncü ülkedir.

Parayla vatandaşlık veren ülkeler 2021 yılı içerisinde Malta gösterilebilir. Malta da oturum izni alan birisi için birçok Avrupa ülkesinde ve İsviçre’de yaşama, çalışma, seyahat ve eğitim alma gibi imkanlar da sağlanmış olur. Malta yatırımcı programı uygular ve bu sayede Malta’ya yatırım yapınca oturum izni sahibi olunur. Böylece Schengen ülkeleri ve Amerika da dahil olmak üzere toplam 167 ülkeye vizesiz seyahat edilebilir. Bunun için de 4 farklı yatırım şartından birisi seçilmelidir. Malta hükümeti için en az 650 bin Euro’luk hibe desteği yapmak, Malta’da 350 bin Euro’luk ev satın almak, en az 16 bin Euro yıllık olmak üzere 5 yıllık konut kiralamak, Malta devlet tahvilini 5 yıl vadeli olmak üzere 150 bin Euro değerinde satın almak gibi şartlardan 1 tanesi seçilmelidir.

Oturma İzni Hangi Durumlarda İptal Edilir?

Kamu düzeni ya da kamu güvenliği açısından ciddi tehdit oluştuğunda, sağlık, eğitim ve zorunlu kamu hizmeti dışında ülkeden 1 yıldan daha uzun süre çıkış yapıldığında oturma izni iptal edilir.

Türkiye Kaç Yılda Vatandaşlık Veriyor?

Başvuru tarihinden geriye dönük kesintisiz 5 yıl ülkede ikamet edenlere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmektedir.

En Ucuz Vatandaşlık Hangi Ülkede?

Dünyada en ucuz vatandaşlık veren ülke Karayipler’de bulunan küçük bir ada ülkesi olan Domanika’dır, ülkede 100 bin dolara vatandaşlık hakkı tanınmaktadır.

Oturum İzni ve Vatandaşlık Video;

İlginizi Çekebilir;

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×