Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? - Schengenvize.net
Schengen Vizesi

Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Vize Başvuru Form Dilekçe 2022

Schengen kapsamında yer alan bir ülkenin vatandaşı değilseniz Schengen ülkelerine seyahat edebilmek için, Schengen temsilciliğine Schengen vize başvurusunda bulunmalısınız.

Schengen vize başvurusunda talep edilen belgeler, seyahatin amacına ve uzunluğuna göre farklılık gösterebilir. Ancak tüm başvuru sahiplerinin Schengen Vize Başvuru Formunu doldurması ve teslim etmesi şarttır.

Schengen Vize Başvuru Formu iki türlüdür, birisi uzun süreli başvuru formuyken diğeri kısa süreli başvuru formudur.

Bu makale Schengen Başvuru Formunu nasıl doldurmanız gerektiğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Schengen Vize Başvuru Formuna Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Schengen vize başvuru formuna ilgili kurumun internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Başvuru formuna ulaştığınızda istenilen bilgileri girmeli ve ‘’yazdır’’ diyerek bir çıktısını mutlaka almalısınız.

Çıktısını aldığınız başvuru formunu imzalamalı ve Schengen vizesi için gerekli evrakların arasına eklemelisiniz.

Schengen Ulusal Vize Başvuru Formu

Kısa süreli Schengen vize başvuru formunda olduğu gibi Ulusal Vize Başvuru Formu içinde belirtilen adımları izlemelisiniz. İlgili kurumun internet sitesinde Ulusal Vize Başvuru Formu yer almaktadır.

Schengen vizesi için gerekli başvuru formunda ülkelerin farklı kurallarının olabileceğini unutmamalısınız. Bazı ülkeler, vize başvuru formunu el ile doldurmanızı isteyebilir veya randevu alırken başvuru formu vermeyi tercih edebilir.

Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Bu konuda net ve doğru bilgiye ulaşmak için Schengen temsilciliğiyle veya Vize başvuru merkezi ile iletişime geçmelisiniz.

Schengen Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Schengen vize başvuru formu, başvuru sürecinin en önemli kısımlarından birisidir. Bu sebeple vize başvuru formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurmalısınız. Özellikle yüksek başvuru sayısına sahip ülkeler için Schengen vizesi alabilmek oldukça zordur. Bu nedenle başvuru sürecinde yetkili kişiler, başvuru formunda buldukları herhangi bir hata veya eksik bilgi sebebiyle vize başvurunuzu reddedebilir.

Başvuru formunu doldururken her soruyu dikkatlice okumalı ve cevaplarınızı aynı titizlikle vermelisiniz.

Örneğin, başvuru formunda adres soruluyor ise sadece şehri ve ülkeyi yazmayın. Spesifik olmaya özen gösterin ve detaylı bilgi verin.

Sizinle ilgili olmayan bir alanda dahi mutlaka cevap verin, burada vereceğiniz cevap ‘’Geçerli Değil’’ olmalıdır.

Başvuru formunu doldururken cevaplarınız pasaportunuzda yer alan bilgilerle uyuşmalıdır. Ayrıca, Schengen Ulusal Vize Başvuru Formu ile Schengen Vize Başvuru Formu büyük ölçüde aynıdır.

Soyad Aile Adı Bilgileri

Pasaportunuzda soyadınız ne yazıyorsa başvuru formuna da onu yazın. Adınızda kısa çizgi kullanırsanız bunu mutlaka belirtin.

Soyadınızı doğrudan yazmanız yeterli olacaktır.

Doğumdaki Soyadı (Eski Soyadı) Bilgileri

Evli iseniz ve soyadınızı değiştirdiyseniz bunu belirtmelisiniz. Evlenmeden önceki kızlık soyadınızı ilgili bölüme mutlaka yazın.

Mevcut soyadınızı değiştirmediyseniz bile yine de soyadınızı yazın. Başvuru formunda hiçbir bölüm boş bırakılmamalıdır.

İsim Bilgileri

Yasal adınızı veya adlarınızı, pasaportunuzda belirtildiği gibi yazın.

Doğum Tarihi Bilgileri

Doğum tarihinizi yazarken gün, ay ve yıl şeklinde yazdığınızdan emin olun. Doğum tarihini yazarken belirtilen biçimi kullanın. (GG-AA-YYYY)

Örneğin, doğrum tarihiniz 1 Mart 1980 ise, 01-03-1980 şeklinde yazmalısınız.

Doğum Yeri Bilgileri

Diğer bilgiler olduğu gibi doğum yeri bilginizi belirtirken de pasaportunuz da belirtildiği gibi yazmalısınız. Başvuru formunda doldurduğunuz bilgilerin pasaportunuzla uyumlu olması gerektiğinizi hiçbir zaman unutmayın.

Doğdunuz Ülke Bilgileri

Hali hazırda pasaportunuzu kullanıyor olsanız da olmasanız da doğduğunuz ülke neresiyse orayı yazmalısınız.

Mevcut Uyruk (Doğumdaki Uyruk) Bilgileri

Mevcut uyruğunuzu yazdıktan sonra, doğum esnasında farklı bir uyruğunuz var ise bunu da belirtmelisiniz.

Medeni Hal Bilgileri

Yasal medeni durumuzu karşılayan ilgili kutucuğu işaretleyin.

18 Yaşından Küçükler İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve soyadı, adresi sizinkinden farklıysa Ebeveynin veya çocuğa bakmakla yükümlü yasal varisin uyruğunu belirtmelisiniz.

Ulusal Kimlik Numarası Bilgileri

Ulusal kimlik numaranızı mutlaka belirtmelisiniz. Ulusal kimlik numaranız kimliğinizde yazan numaranızdır.

Seyahat Belgesinin Türünü İşaretleyin

Sahip olduğunuz seyahat belgesini karşılayan seçeneği işaretleyin.

Seyahat Belgesi Sayısı

Seyahat belgenizde bulunan numara genelde seyahat belgenizin en üst köşesinde yer almaktadır. Söz konusu numarayı ilgili bölüme yazın.

Veriliş Tarihi

Seyahat belgenizin düzenlenme tarihini, belgenizde belirtiği gibi yazın.

Veren Kuruluş

Seyahat belgenizin düzenlendiği yeri ve belgenizi düzenleyen kurumu yazın.

Başvuru Sahibinin Ev Adresi, Telefon Numarası ve Mail Adresi

Ev ve e-pota adresinizi ve sahip olduğunuz tüm telefon numaralarını mutlaka yazmalısınız.

Şirketiniz veya benzeri başka bir e-posta adresi kullanıyorsanız, e-posta adresinin sahibinin adını belirterek yazın.

18 yaşından küçükler için girdiğiniz e-posta veya telefon numarası bilgilerinin yasal varisi veya ebeveynine ait olduğunu mutlaka belirtin.

Mevcut Uyruğa Sahip Ülke Dışında Başka bir Ülkede İkamet Edilen Durumda Yapılması Gerekenler

Vatandaşı olduğunuz ülkeden farklı bir ülkede ikamet ediyorsanız, başvuru formunda yer alan ilgili cevabı işaretlemelisiniz.

İkamet izni ile başka bir ülkede yaşıyorsanız, ikamet izninizin ne tür bir izin olduğunu belirtin. Ayrıca, ikamet izninizin numarası ve geçerlilik süresi hakkında da bilgi verin.

İkamet izni ile yaşadığınız ülkenin vatandaşıysanız vatandaşlık numaranızı yazın.

Güncel İş Durumu Bilgileri

Verdiğiniz bilgilerin pasaportunuzla uyumlu olması için pasaportunuzda belirtilen mesleği yazmalısınız. Ancak mesleğinizi değiştirdiyseniz bunu mutlaka başvuru formunda yer alan ilgili bölüme belirtmelisiniz.

Örneğin, pasaportunuzda bir meslek yazıyorsa ancak şu an çalışmıyorsanız ‘’Meslek Yok’’ yazmalısınız. Pasaportunuzda öğrenci yazıyorsa ve şu an çalıyorsanız ‘’Öğretmen (Eski Öğrenci)’’ Yazmalısınız.

İşvereniniz veya Eğitim Kurumunuzla İlgili Bilgiler

İş yerinizin adını, adresini ve e-posta adresini belirtmelisiniz. Aynı şekilde eğitim kurumunuzun da adını, adresini ve e-posta adresini belirtin.

Seyahatinizin Amacı

Seyahat amacınıza en uygun cevabı işaretlemelisiniz.

Varış Bilgileri

Schengen vizesi ile en fazla hangi ülkede kalacağınızı mutlaka belirtmelisiniz. Ayrıca, Schengen vizesi ile seyahat ettiğinizde seyahat ettiğiniz ülkenin hangi şehrinde kalacağınızı da belirtmelisiniz.

İlk Giriş Yapılacak Ülke

Seyahatinizde ilk hangi Schengen ülkesine giriş sağlayacaksanız bunu belirtmelisiniz. Schengen dışında başka bir eyalette kalmayı düşünmüyorsanız ilgili bölüme ‘’Schengen’’ yazmanız yeterli olacaktır.

Talep Edilen Giriş Sayısı

Talep ettiğiniz giriş sayısını belirten en uygun kutucuğu işaretleyin.

Amaçlanan Kalış Süresi

Schengen kısa süreli vizesi ile en fazla 90 gün, uzun süreli vize ile 365 gün kalabilirsiniz. Kendiniz için en uygun kalış süresini belirledikten sonra kalmayı hedeflediğiniz süreyi belirtin.

Son Üç Yılda Verilen Schengen Vizeleri

Son üç yıl içinde herhangi bir türde Schengen vizesi alıp almadığınızı belirtin. Schengen vizesi aldıysanız verildiği tarihi belirtin.

Parmak İzi

Schengen vizesi için daha önce parmak izinizin alınıp alınmadığını belirtin. Daha önce parmak iziniz alındıysa, parmak izinizi vermiş olduğunuz tarihi yazın.

Schengen Vizesi

Seyahatinizde son varış ülkeniz farklı bir Schengen ülkesiyse söz konusu ülke için vize türünü ve geçerlilik süresini belirtin.

Schengen Ulusal Vizesi

Schengen Göçmenlik Bürosu tarafından verilen yetki numarası ve geçerlilik süresini belirtin.

Hedeflenen Varış Zamanı

Schengen ülkesine ilk seyahat edeceğiniz tarihi belirtin.

Hedeflenen Ayrılma Tarihi

Schengen ülkesinden ne zaman ayrılacağınızı belirtin.

Schengen Ülkesine Davet Eden Kişinin Bilgileri

Schengen ülkesine sizi Schengen ülkesinde yaşayan birisi veya bir sponsor davet ettiyse bunu belirtmelisiniz. Davet eden kişinin adını, soyadını ve adres bilgisini yazın.

Sponsorunuz veya davet eden bir kişi yoksa Schengen ülkesinde konaklamayı düşündüğünüz pansiyon, otel veya kiralık ev bilgilerini belirtin.

Schengen Ulusal Vizesi için başvuruyorsanız, Schengen ülkesinde ikamet eden aile üyenizin adını belirtin. (Aile Vizesi İçin Başvuruyorsanız)

Evlat edinme, Dini nedenler, Tıbbi tedavi, Spor, Misyon veya Eğitim gibi nedenlerle başvuruyorsanız konaklayacağınız adresi belirtin.

Davet Eden Şirketin veya Kuruluşun Bilgileri

Seyahatinize bir şirket veya kuruluş sponsor oluyorsa, kuruluşun veya şirketin adını, iletişim bilgilerini ve adresini yazın.

Kaldığınız Süre Boyunca Masraflarınızı Kim Karşılayacak?

Başvuru formunda, Schengen ülkesinde kaldığınız süre boyunca masraflarınızı kimin karşılayacağını soran ilgili bir bölüm vardır. Masraflarınızı sponsorun mu yoksa kendinizin mi karşılayacağını belirtmelisiniz. Ayrıca, masraflarınızın nasıl karşılanacağını da belirtmelisiniz.

AB, AEA veya CH Vatandaşı Olan Aile Üyesinin Kişisel Bilgileri

AB, AEA veya CH vatandaşı olan bir aile yakınınız var ise, aile yakınınızın kişisel bilgilerini belirtin.

AB, AEA veya CH Vatandaşı ile Aile İlişkisi

AB, AEA veya CH vatandaşı olan bir aile üyeniz varsa, aile üyenizle aranızdaki ilişkiyi belirtmelisiniz. Örneğin, aile üyenizle aranızdaki soy bağını belirtebilirsiniz.

Vize Başvuru Formunu Doldurduğunuz Yer ve Zaman

Vize görüşmeniz katıldığınız yer ve tarihten farklı dahi olsa vize başvuru formunu doldurduğunuz yer ve tarihi belirtmelisiniz.

İmza

Başvuru formunda yer alan ilgili bölümlerin hepsini doldurduktan sonra imzalamalısınız.

Başvuru formunu 18 yaşından küçük biri dolduruyorsa, reşit olmayan bireyin ebeveyni veya yasal varisi başvuru formunu imzalamalıdır ve reşit olmayan bireyle ilişkisini belirtmelidir.

Vize Merkezi

Vize merkezi, konsolosluklar adına hizmet veren ve vize başvurularını kabul eden resmi kurumlardır. Vize ücretleri, vize merkezi başvuru ücreti ile birlikte bu kuruma ödenir.

Vize Merkezi Telefon

Vize merkezi, konsolosluk adına vize başvuruları için hizmet veren kurumlardır. Vize başvurusu yapmak için bu adreslerin telefon numaralarını alarak iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.

Vize Danışmanlık Merkezi

Ülkelerin büyük kısmı yabancı uyruklukların giriş yapması için vize ister. Vize türlerinin farklı olması, başvuru şartlarının değişmesi ve evrakların fazla detay istemesi gibi durumlarda danışmanlık alabileceğiniz merkezler vardır. Vize danışmanlık merkezleri hizmeti kapsamında vize başvurularını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Vize Danışmanlık Şirketi

Vize danışmanlık şirketleri, tüm vize türleri hakkında bilgi alabileceğiniz ve başvuru sürecinde destek alabileceğiniz kurumlardır. Bu şirketler, danışmanlık için ayrıca ücret talep eder. Başvurunuzu daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Vize Merkezi Ankara

Vize başvuruları, ülkelerin Ankara ve İstanbul illerindeki konsolosluklara yapılır. Aynı zamanda Ankara’da konsolosluk adına faaliyet gösteren vize merkezine vize başvurusu yapabilirsiniz.

Vize İşlemleri

Vize işlemleri, gitmek istediğiniz ülkelerin vize türleri ve şartlarına göre değişir. Başvuru yapmak için öncelikle gitme amacını belirlemeli ve buna göre bir vize türüne başvuru yapmalısınız. Başvurular, ülkelerin konsoloslukları adına çalışan vize merkezlerine yapılır.

Schengen Vizesi Danışmanlık

Schengen vizesi almak için gereken şartlar ve evraklar, her yıl güncellenir. Vize için istenen evraklarda eksiklik ya da yanlışlık olması gibi durumlarda başvurular olumsuz sonuçlanmaktadır. Bu nedenle sorun yaşamamak ve işlemlerinizi daha hızlı gerçekleştirmek için Schengen vizesi danışmanlığı veren firmalarla anlaşabilirsiniz.

Vize Danışmanlık Ücreti

Vize danışmanlığı, yurt dışına gitmek için başvuruda bulunacak kişilerin işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapmasına imkan tanır. Danışmanlık ücretleri, kurumlar arasında farklılık gösterdiği gibi başvuru yapılan vize türüne göre de değişir.

Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize başvurusu, gidilecek ülkenin gitme amacına göre belirlemiş olduğu vize türlerinden birine başvuru yaparak gerçekleştirilebilir. Vize merkezlerine giderek gerekli evrakları verebilir ve başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Isviçre Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İsviçre vizesi başvurusu için formda yazan tüm detaylı doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekir.

Almanya Vize Başvuru Formu Hangi Dilde Doldurulur?

Almanya vizesi başvurunuz için tercih edeceğiniz dil Almanca ve Türkçe olmalıdır. Her iki dilde de hazırlamanız önemlidir.

Schengen Vize Formu Hangi Renk Kalemle Doldurulur?

Schengen vize formunuzu doldururken siyah ve mavi renkteki tükenmez kalemleri tercih edebilirsiniz.

Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×