Schengen Vizesi Geçerlik Süresi: Schengen Vizesi - Schengen Alanı
Schengen Vizesi

Schengen Vizesi Geçerlik Süresi

Schengen vizesi geçerlilik ve kalış süreleri

Schengen Vizesi Süre Aşımı

Schengen Vizesi Turistik Vize türü ile Schengen alanına girdiğiniz zaman size tanınan kalış izni hakkını kesinlikle aşmayın.

St. Petersburg Gezilecek Yerler

Schengen bölgesinde vizenin geçerlilik süresi ve Schengen bölgesinde izin verilen kalış süresi her zaman karıştırılan bir konu olmuştur.

Schengen vizesi geçerlik süresi; vizenizin geçerli olduğu tarih Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelerırsınız. Aynı ülkeye 2. başvurunuzda 30 gün veya 3 ay geçerli bir vize alabilirsiniz.

Daha sonrasında da maddi durumunuz ve temiz bir vize siciliniz olması durumunda genellikle katlanarak maksimum 1 sene geçerliliği olan Schengen Vizesi alabilirsiniz.

Schengen anlaşmasına tabi olan ülkelerden örnekler : Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan

Schengen Vizesi Geçerlik Süresi
Schengen Vizesi Geçerlik Süresi

Uzun vize alabilmek için düzenli geliriniz olması SSK primlerinizin aralıksız olarak ödenmesi, banka hesaplarınızın işlek olması her başvurudan önce seyahat masrafları için gerekli olan paradan daha fazla miktarın hesabımızda olması ve başvurudan hemen önce yatırılmış olmaması konsolosluğa güven vermek adına önemlidir.

En önemlisi de vize geçerlilik süresini aşmadan Schengen bölgesinde ayrılmak ve Schengen bölgesinde trafik cezası, vize memuruna veya polise mukavemet veya huzuru bozmak gibi herhangi suç işlememiş olmanız gerekmektedir.

Schengen Bölgesinde izin verilen kalış süresi; vize geçerlilik süresi içersinde ülkelerde kalabileceğiniz gün sayısıdır.

Schengen vizesi gecerlik suresi olan 30 gün için belirlenen gün sayısı 30 gün, 3 ay için 30 gün, 6 ay içinde 90 gün ve 1 sene içinde 180 gündür.

Schengen vizesi başvuru adımları için https://www.schengenvize.net/schengen-vizesi-basvuru/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Schengen Vizesi Dikkat etmeniz gerekenler:

Örneğin 30 gün geçerli bir vizeniz var ve 7 gün kalış izni verilmiş ise belirtilen tarihler arasında toplamda 7 gün Schengen Bölgesinde kalabilirsiniz. 1 -2 saatlik süre aşımlarında dahi para cezası ve 3 ile 5 yıl arası Schengen vize başvurusu otomatik ret edilebilir.

Kalış sürenizi uzun süre aşıp polis tarafından yakalanmanız durumunda kaçak durumuna düşüp yargılanabilirsiniz ülke kanunlarına göre farklılık göstermekle birlikte en iyi ihtimalle yüklü bir para cezası ve direk sınır dışı cezası alır bazı ülkelerde hapis cezasına bile alabilirsiniz.

Kesinlikle vize süreniz dolmadan Schengen Bölgesinden ayrılmanız gerekmektedir. Kaza geçirmeniz, hastalanmanız gibi durumlarda durumlar da hastane raporları ve belgeleri ülkeyi terk ederken sunmak üzere yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Vize Süresi Geçerse Ne Olur?

Ülkelere giriş çıkış yaparken vize süresi, gümrük memurları tarafından kontrol edilir. Vize süresinin geçmesi sebebi ile cezai işlem uygulanır. Cezai işlem için verilen belgeleri elinizde bulundurmanız ve sonraki vize başvurusunda durumunuzu açıklamanız halinde yeniden vize almakta zorluk yaşamazsınız.

Vize Süresini 1 Gün Aşmak

Vize süresini aşmak için 1-2 gün gibi belirli zaman kıstasları yoktur. Vize için verilen süre dolmadan ülkeden ayrılmanız veya daha fazla kalmak için vize süreniz dolmadan başvuru yapmanız gerekir. Aksi takdirde vize ihlali cezası verilir ve para cezasını ödemeniz istenir.

Vize Süresi Dolan Yabancılar Ceza

Yurt dışına giden yabancı uyruklu kişilerin çıkış yaparken vize süresinin dolmamış olması gerekir. Bu nedenle vize süresi dolan kişilere para cezası uygulanır. Toplam 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde ceza ödenir.

Vize Alıp Gitmezsen Ne Olur?

Vize başvurusu yapıp onaylanması ardından vize alabilirsiniz. Vize aldıktan sonra ülkeye gitmeniz gibi bir zorunluluk yoktur. Vize süresinin geçerli olduğu tarihlerde kullanabilir, vize süresi dolduktan sonra yeniden vize başvurusunda bulabilirsiniz.

Yurtdışında Vize Süresi Biterse?

Yurt dışına çıkmak için alabileceğiniz vizelerin tümü belirli zamanlarda geçerlidir. Bu süreler bittikten sonra da ülkede kalmak istiyorsanız süresi dolmayan en geç 1 hafta kala uzatmak adına başvuru yapmalısınız. Eğer vize süreniz biterse para cezası verilir.

Schengen Vize İhlali Cezası 2020

Schengen ülkelerinden birinde bulunduğunuz sürede vizenizin süresi dolmuşsa vize ihlali yapmış sayılırsınız. Bu nedenle vize ihlali ücretini ödemeniz gerekir. Bu cezanın tutarı 1 yıllık ikamet harcının 2 katıdır.

Verilen Vize İptal Edilir Mi?

Verilen vizenin ülke tarafından iptal edilmesi gibi bir durum yoktur. Ancak vize iptalini siz yapmak istiyorsanız vize iptali için dilekçe yazarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Almanya’da Vize Süresi Geçerse?

Almanya, ülkeye AB üyesi ülkeler dışında gelenlerden vize isteyen ülkelerden biridir. Almanya’yken vize süresini geçirmeniz durumunda ikamet harcının 2 katı olarak belirlenen vize ihlal cezasını ödemeniz gerekir.

En Uzun Schengen Vizesi Kaç Yıl

Schengen ülkelerinin tamamı tarafından Türk vatandaşlarına vize uygulaması yapılır. Özellikle bordo pasaportlu olan Türk vatandaşları için tüm ziyaretlerde vize alma şartı bulunurken yeşil, gri ve siyah pasaportu olan vatandaşlar için ise 180 gün içerisinde 30 gün kadar seyahat etme imkânı sunulur. En uzun Schengen vizesi kaç yıl?

Her yıl binlerce Türk vatandaşı tarafından Schengen vizesine başvuru yapılır. Genellikle kısa süreler için verilen Avrupa Birliği ülkeleri vizesi tek olarak verilir. Bu sebeple vizenin her defasında çıkıp çıkmayacağı ile ilgili problemler yaşandığı için Schengen vizesi en fazla kaç yıllık olarak alınabilir sorusu merak konusu oldu.

Shengen vizesi alınırken ne kadar çok sıklıkla vize alındı ise vizelerin uzunluk süresi bir o kadar artar. Fakat bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu şekilde uzun süre geçerliliği olan ve daha çok giriş hakkı veren vizeye sahip olunabilir. 1 yıllık Schengen vizesi, 2 yıl içerisinde en az 3 defa Schengen vizesi almış olanlara verilir ve vizeyi doğru kullanım şartı aranır. 1 yıllık Schengen vizesi ücreti şu an için kişi başı olarak 80 Euro’dur.

2 yıllık Schengen vizesi için gereken şartlar ise son 2 yıl içinde 1 yıllık çok girişli vize alınıp doğru şekilde kullanılmış olması gerekir. 2 yıllık Schengen vizesi ücreti 116 Euro’dur.

İlk kez Schengen vizesi alanlar için uzun süreli vize mümkün değildir. Eğer ilk kez Schengen vizesi alınıyorsa bu durumda vize süresi seyahat süresine göre belirlenir. Genellikle seyahat dönüşünden sonra 2 gün içerisinde vize de biter. Uzun süreli vize başvurusu yapmak isteyen kişinin sosyo-ekonomik düzeyi vize süresinin belirlenmesinde oldukça etkilidir.

En uzun süreli olarak 5 yıllık Schengen vizesi verilmektedir. Bir ülkeden vize ilk kez alındıktan sonra o ülke içerisinde başvuru sahibinin kaydı oluşur ve daha sonra düzenli olarak seyahat edildiğinde vize süresi arttırılır. İlk olarak 15 gün süre ile vize verilirken sonra 2 aylık olacak ve sonrasında 6 aya çıkacaktır. Örneğin Almanya uzun süreli vize alındığı zaman 5 yıllık vizenin en fazla 180 günü kullanılabilmektedir. Alınan vizenin süresine göre kalış süresi değişmekle birlikte 6 aylık vizenin de en fazla 90 gününde Almanya’da kalınabilir. Vize doğru şekilde kullanıldığında her başvuruda vize süresi uzatılabilir.

En Uzun Schengen Vizesi Kaç Yıl?

Uzun süreli verilen Schengen vizesi 5 yıllıktır. Herhangi bir Schengen ülkesinden alınan vize sahibinin kaydı oluşturulur ve ardından düzenli olarak seyahat edildiğinde vize süresi arttırılır.

Schengen Vizesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Schengen vizesi genellikle 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için verilen kısa süreli vize türüdür ve turistik vize olarak tanımlanmaktadır.

Vize Bitince Ne Olur?

Vize süresi dolan vatandaşlar bulundukları ülkede yetkili makamlara başvuru yaparak vize süresinin uzatılmasını sağlar.

Schengen Vizesi Geçerlik Süresi Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×