Romanya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023 - Schengenvize.net
Romanya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Romanya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023

Romanya Vize Başvuru İşlemleri

  • Resmi adı: Romanya
  • Yer: Güneydoğu Orta Avrupa
  • Saat Dilimi: GMT + 2
  • Alan: 238,391 kilometrekare
  • Nüfus: 19.334.000 (2016)
  • Başkent: Bükreş
  • Romanya’nın nüfusu 320 şehir ve kasabada ve 12.956 köyde yaşıyor.
  • Resmi Dil: Romence
  • Para birimi: Leu
  • İklim: Ilıman, dört ayrı mevsim
  • Coğrafya : 238.391 kilometrekarelik bir alanı olan Romanya, Güneydoğu Avrupa’daki en büyük ülkedir. Kabaca Birleşik Krallık ile aynı boyuttadır. Karpat Dağları, Avrupa’nın en büyük bozulmamış ormanlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Karpat güderi dahil 400 eşsiz memeli türü bulunmaktadır.

Romanya Vize Reddi Nedenleri

Avrupa boz ayı nüfusunun % 60’ı Karpat Dağları’nda yaşamaktadır. Romanya’nın Karpat Dağları’nda sarı renkli gelincik gibi 1.350 çiçek türü kaydedilmiştir.

Romanya’nın Transilvanya kentinde bulunan eski Turda Tuz Madenlerinin (Salina Turda) içinde dünyanın en büyük tuz madeni müzesi bulunmaktadır. Aslen 17. yüzyılda kurulmuş olan devasa maden ocakları, patlayıcı kullanmak yerine tamamen el ve makine ile oluşturulmuştur.

Romanya, Avrupa’daki en genç kıta arazisini (Tuna Deltası) sunmaktadır. Güçlü Tuna Nehri, Almanya’nın Kara Ormanındaki kaynaklarından Karadeniz’e akmaktadır. Denize ulaşmadan hemen önce, Tuna Deltası’nı oluşturur. Burası en büyük ikinci ve Avrupa’nın en iyi korunan alanıdır.

Romanya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2021
Romanya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz

Tuna Deltası, vahşi yaşam meraklılarının cennetidir. Dünyanın en büyük kamış yatağına ev sahipliği yapmaktadır ve nesli tükenmekte olan mersin balığı, su samuru, yaban kedileri ve Avrupa vizonu gibi nadir bitki ve hayvan türlerine de sahiptir.

Tuna Deltası, Alplerden oluşan çakıl ve tortular için son bir dinlenme yeridir. 10.000 yıldan fazla bir sürede kurulan Tuna Deltası büyümeye devam eder; Her yıl Tuna Nehri tarafından 67 milyon ton alüvyon ve tortu biriktirilmektedir.

Karpatlar ve Balkan Dağları arasındaki doğal bir nehir kanalı olan Demir Kapılar (veya Trajan Kapısı) Tuna Nehri’nin en dar noktasıdır Dar 984 metre yüksekliğindeki uçurumlarla çevrilidir ve su 296 metre derinliğindedir.

  • İklim :Romanya, ılıman bir iklime sahiptir. Bahar, serin sabahlar, geceler ve ılık günlerle keyiflidir. Sonbahar, kurak ve serin geçer. Aralık ayından Mart ortasına kadar ülkedeki bol bol kar yağışı görülebilir.
  • Konuşulan Dil : “Romanya” adı, “Roma İmparatorluğu vatandaşı” anlamına gelen Latince “Romanus” kelimesinden gelir. Romence fonetik bir dildir, bu yüzden kelimeler hecelendikleri gibi telaffuz edilir. Romence, Doğu’da konuşulan tek Romantik dil olmanın ilgi çekici statüsüne sahiptir. İngilizce ülkede konuşulan ikinci dildir. İngilizceyi, Fransızca takip etmektedir.
  • Tarih : Romanya’nın tarihi, coğrafyası kadar pastoral açıdan huzurlu olmamıştır. Yüzyıllar boyunca, çeşitli göçmenler Romanya’yı istila etmiştir. Transilvanya art arda Habsburg, Osmanlı, Macar veya Wallachian yönetimi altına girmiştir.

Romanya’nın İkinci Dünya Savaşı sonrası komünist-blok bir millet olarak tarihi, öncelikle eski diktatör Nicolae Ceausescu’nun aşırılıkları nedeniyle daha yaygın olarak bilinmektedir.

Aralık 1989’da ulusal bir ayaklanma onun devrilmesine yol açmıştır. 1991 Anayasası, Romanya’yı çok partili bir sisteme, piyasa ekonomisine ve bireysel konuşma, din ve özel mülkiyet haklarına sahip bir cumhuriyet olarak yeniden kurmuştur.Eskiçağ Tarihi / Roma Dönemi (M.Ö 3600 – MS 50000)

Ortaçağ / Bizans Dönemi (500 – 1500)

Erken Modern / Osmanlı Dönemi (1500 – 1750)

Orta Modern Dönem (1750 – 1914)

Çağdaş Dönem (1914 – bugün)

  • Ekonomi : Yüzyıllar boyunca Romanya’nın ekonomisi tarıma dayanıyordu. 1930’larda Romanya, Avrupa’nın başlıca buğday, mısır ve et üreticilerinden biriydi. 1950’lerde Romanya’nın komünist lideri Gheorghe Gheorghiu Dej ağır sanayiyi geliştirmeye başladı. 1970’lerden bu yana ağır sanayilere doğru bir kayma olmuştur, ancak tarım hala ekonomik açıdan önemlidir ve işgücünün yaklaşık üçte birini istihdam etmektedir.
Romanya kömür, doğal gaz, demir cevheri ve petrol üretiyor, ancak ülkenin büyük endüstriyel kapasite potansiyeli için hammadde ithal ediliyor. Önde gelen endüstriler arasında kimyasal (petrokimya, boya ve vernikler), metal işleme, makine imalatı, sanayi ve nakliye ekipmanları, tekstil ürünleri, mamul tüketim ürünleri, kereste ve mobilya sayılabilir.

Romanya topraklarının % 39.2’si ekilebilir arazi, % 28’i orman,% 21’i mera, samanlık ve meyve bahçeleri ve % 2.5’i bağlardır. Mısır, buğday, bitkisel yağ tohumları, sebzeler, elmalar ve şarap üzümleri ana ürün ve koyun ve domuzlardır.

Ormancılık ve balıkçılık uzun vadeli programlar altında geliştirilmektedir. 1990’dan beri, ardışık hükümetler Romanya’yı pazar ekonomisine dönüştürmeye odaklanmıştır.

  • Turizm : Otantik, doğal ve kültürel Romanya’nın özünü en iyi yakalayan kelimelerdir. Tarih, sanat ve manzara güzelliği bakımından zengin dinamik bir ülkedir. Romanya keşfedilmeyi bekleyen sayısız eşsiz seyahat deneyimi sunar.
  • Dört saatlik bir yolculuk, araba veya trenle sizi Tuna Nehri’nden güzel, sağlam, orta çağdan kalma bir şehre götürebilir. Güney Transilvanya’dan Bucovina veya Maramures’in tarihi bölgelerine gidebilirsiniz. Bükreş’ten Karadeniz’e yol alabilirsiniz. Bucovina’daki benzersiz boyalı manastırlardan birini, Sighisoara’nın mükemmel korunmuş tepe kalesini veya Maramures’taki otantik, asırlık bir köyü ziyaret edebilirsiniz.

Romanya Schengen Vize

Romanya Schengen Vize İşlemleri Romanya’da yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının rejimine hitaben 194/2002 no’lu Acil Hükümet Kararı değiştirilerek yerine getirilmiş olan 157/2011 yasası kapsamında öngörülmüş koşullar altında, Romanya vizesi, Romanya’nın diplomatik olarak misyonları ile konsolosluk birimlerince tanzim edilmektedir.

Romanya Schengen ülkesine yolculuk edecek olan T.C. vatandaşları umuma mahsus olan bordo pasaport sahibi olan bireylerin ülkeye giriş yapabilmesi için Romanya Konsolosluğu’na vize için başvuru yapması gerekmektedir.

T.C. hususi(yeşil) pasaport ile birlikte hizmet pasaportu(gri), Diplomatik pasaport(siyah-kırmızı) sahibi olan kişiler 180 günü kapsayan süreçte 90 günü aşmayacak kısa zamanlı seyahatleri için Romanya Konsolosluğu’na başvuru yapmak durumunda değillerdir.

Avrupa Birliği üyesi olan veya Schengen Bölgesi’ne üye olan herhangi bir ülkeye ait ikamet belgesi sahibi olan bireyler ve İsviçre ile Liechtenstein tarafınca verilmiş olan ikamet tezkeresi verilmiş olan kişiler bu tezkere boyunca (5 gün) Romanya Schengen Ülkesi ’ne yapacak oldukları seyahatlerde Romanya Konsolosluğu vize işlemlerinden sorumlu tutulmamaktadırlar.

Romanya Schengen Vize Türleri

  • A Tipi Vize olarak adlandırılan vize türü, Romanya Konsolosluğu’nun sunmuş olduğu Romanya üzerinden başka bir ülkeye yolculuk edecek olan kişilerin Romanya havaalanından geçeceği ülkenin uçağına binmesine kadar geçireceği süreyi kapsamaktadır.
  • B Tipi Vize olarak adlandırılan vize türü, Romanya ülkesine transit olarak geçmesi gereken bireylere verilen vize türüdür. Romanya B tipi vize sahiplerine Romanya ülkesinde 5 gün kalma hakkı vermektedir.
  • C Tipi olarak adlandırılan vize türü, Romanya’ya kısa zamanlı yolculuk etmek isteyen bireylere verilen, konaklama süresi olarak 90 gün ile sınırlı olan vize türüdür.
  • D Tipi Vize olarak adlandırılan vize, Romanya Ülkesi ‘ne ekonomik ve ticari olarak faaliyetlerde bulunacak olan, çalışma ile birlikte eğitim, aile tamamlaması, dini faaliyetler, bilimsel araştırma kapsamındaki faaliyetleri yürütebilmek ümidiyle yolculuk etmek isteyen kişilere verilen vize türüdür.

Uzun süreli oturma izni vizesi almak isteyen bireyler, Romanya Konsolosluğu’na vize müracaatında bulunmadan önce Romanya İçişleri Bakanlığı ve Romanya Göçmen Bürosu’na müracaatta bulunarak işlem için gerekli olan ön onay için almak durumundadır.

Romanya Turistik Vize

Romanya turistik vize Romanya’ ya turist olarak gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurması gereken bir vize türüdür. Bu vize türü 180 gün içinde 90 gün ülkede konaklama ihtiyacını karşılayabilmeyi barındıran kısa süreli bir vize işlemidir.

Romanya turistik vize işlemi için vize başvurusunda sunulan standart evrakların tamamını eksiksiz bir şekilde tamamlayarak vize başvurusunda bulunmak mümkündür.

Romanya turistik vize işlemleri evrak teslimi işleminden sonra değerlendirmeye alınır. Vizenin onaylanmasına kadar geçen süre zarfı maksimum 10 iş günüdür. VIP hizmet ile vize değerlendirme süreci hızlandırma hizmeti de bulunmaktadır.

Yirmi beş Schengen ülkesinden biri olmamasına rağmen, Schengen Vizesi ile giriş yapabildiğiniz Romanya’ya, diplomatik pasaportu olan kişiler haricindeki her birey, ülkeye giriş yapabilmek için, vize almakla yükümlüdür.

Kısa süreli ziyaretler için alınması gereken bir vize türü olan Romanya turistik vize için, hangi tür evrakları hazırlamanız gerektiğini gelin birlikte inceleyelim.

Romanya Turistik Vize Evrakları

Romanya ülkesinde oturma iznine sahip olan bir kişi değilseniz veya Schengen üyesi bir ülke tarafından düzenlenen geçerli bir vizeniz yok ise, almanız gereken turistik vize ile ilgili gerekli olacak Romanya turistik vize evrakları şu şekildedir.

  • Vize talep başvuru formu: Romanya turistik vizesinde başvurunuzu yapabilmek için hazırlamanız gereken en önemli evraklardan biri olan Romanya turistik vize başvuru formu, hatasız bir şekilde doldurulmalıdır.
  • Pasaport: İşlem görebilmesi için en az iki boş sayfaya sahip olması ve en fazla son on yıl içinde alınmış olması gereken pasaportunuzun, aslının yanınızda, fotokopisinin ise dosyanızda bulunması gerekmektedir.
  • Biometrik fotoğraf: Yüzünüzü tam olarak belli eden ve beyaz fon üzerine çekilmiş, 3.5 *4,5 milimetre ölçülerinde iki adet biometrik fotoğrafın dosyada bulunması gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı ve nüfus kayıt örneği fotokopileri: Aile ve ikamet bilgilerinizi beyan eden vukuatlı nüfus kayıt örneği ile nüfus cüzdan fotokopilerinizin dosya ekinde bulunması gerekmektedir.
  • Banka hesap dökümleri: Son üç aya ait banka hesap hareketlerinin bulunduğu ıslak imzaya ve kaşeye sahip olması gereken banka hesap dökümünüzü, dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
  • Vize ücreti dekontu: Romanya turistik vize alınması için yatırmanız gereken ücretin dekontunun dosyaya eklenmesi gereklidir.
  • Rezervasyon bilgileri: Ülkeye giriş yapacağınız taşıt ile ilgili yolculuk bilgileriniz ile ülke sınırları içerisinde kalacağınız otele ait rezervasyon bilgilerinizi dosyanıza eklemek mecburiyetindesinizdir.
  • Sağlık sigortası: Teminatı en düşük otuz bin (30.000) Euro olan sağlık sigortası poliçenizin dosya ekinde bulunması gerekir.
  • Gelir ve mesleki belgeler: Gelirinizi belgeleyen evrakların yanı sıra, işyerinizden aldığınız ve mesleki bilgilerinizi içeren evrakların da dosyada bulunması gereklidir.

Romanya Turistik Vize Ücreti

  • Romanya turistik vize başvurusu yapacak olan kişilerin ödeyeceği Romanya Turistik vizesinin ödemeleri, her sene güncellenmektedir.
  • Bu güncellemeyi yapma yetkisi Romanya Büyükelçiliğindedir.
  • 2020 yılı itibari ile en son güncel Romanya turist vizesi ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir.

Romanya vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için >> schengenvize.net/romanya-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Romanya Turist Vize Sonuçlanma Süresi

Romanya Turistik vizesini almak isteyen kişilerin sıkça sorduğu Romanya turist vizesi kaç günde çıkar sorusunu, ortalama 5 ila 15 gün arasında çıkar diye cevaplamak doğru olacaktır.

Bu süreyi uzatabilecek şartlar, konsolosluklar tarafından istenebilecek ek evraklar ile birlikte konsoloslukların tatil tarihlerine denk gelen başvurulardır.

Aksaklık yaşamamak adına, planladığınız seyahat tarihinden en az bir ay öncesinde, Romanya turistik vizesine başvuru işlemini yapmanızı tavsiye ederiz.

Romanya Turistik Vize Dilekçe

Romanya Turist vizesi nasıl alınır sorusu kadar sıkça karşılaştığımız bir diğer soru ise, Romanya turistik vizesine dilekçe nasıl yazılmalıdır sorusudur.

  • Romanya’ya yapacağınız seyahatiniz başlangıç ve bitiş tarihleri dilekçede açık ve net bir şekilde ifade edilmelidir.
  • Romanya’ya yapacağınız seyahatinizin amacını dilekçede belirtmelisiniz.
  • Romanya’da kalacağınız süre içerisinde yapacağınız harcamaları kimin finanse edeceği ile ilgili bilgileri dilekçede belirtmelisiniz. Kendinizin finanse edeceği harcamalar ile ilgili, banka mevduatınızı belgelemeniz gerekmektedir. Eğer ki harcamalarınız bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsorluğu üstlenen kişinin bu işlemi onaylayan bir dilekçesinin ek olarak sunulması gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi özel sektör çalışanları, seyahat süresi boyunca izinli olduklarını belgeleyen ve işyeri yetkilisi tarafından imzalanmış izin belgesini dilekçe ekinde belirtmeleri gerekmektedir.

Yukarıda maddeler halinde belirtilen hususlar, Romanya vizesi turistik dilekçe örneği nasıl olmalıdır sorusuna yanıt oluşturmaktadır.

Romanya’nın hareketli iş yaşantısına dahil olmak için konsolosluk tarafından düzenlenen bir belge edinmelisiniz. O belge Romanya ticari vizedir.

Romanya vize başvurusu için bedelsiz bir şekilde sunulan vize talep dilekçesi ve örneklerine >> schengenvize.net/romanya-vize-dilekcesi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Romanya Ticari Vize

İş içeriğine sahip olan bütün seyahatlerde ticari vize almak gerekir. Söz konusu seyahat Romanya’ya olacaksa o zaman da Romanya ticari vize almak gerekir.C tipi olarak adlandırılan kısa süreli pasaport olarak değerlendiren ticari vize pasaportu üç ay içerisinde en fazla 30 gün konaklamaya izin verir.

Vizenin onaylanması için Romanya’da gerçekleşecek ticari faaliyetlerin önceden planlanmış olması gerekir.Romanya’ya yapılacak vize başvurularında (hangi tür vize olduğu fark etmez) online olarak gerçekleştirme imkânı vardır.

E – visa olarak adlandırılan sistem üzerinden Romanya’ya ticari vize başvurusu yapma hakkınız vardır. Sisteme erişim hakkı olan görevliler, başvurunuza değerlendirme yapacaktır.

Ancak bu rahatlıktan yararlanmak için daha önce vize almış olmanız gerekir. İlk kez vize alacak kişiler için parmak izi kaydı vermek zorunludur. Sadece 12 yaşından küçük bireyler için bu şart geçerli değildir.

Romanya için ticari vize başvurusu online olarak gerçekleşir. E-Vize portalı üzerinden Romanya ticari vize formu doldurularak vize başvurusu yapılır. ‘ Apply for a visa2 bölümünden giriş yapılarak vize başvuru formu doldurulur.

Bu bölüm için mail adresi istenir. Romanya ticari vize işlemleri için vize başvuru formunda gerekli bilgiler kısmı eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmalıdır. Başvuru gerçekleştikten sonra randevu işlemleri yapılır. İmzalanmış formun ve çıktısı alınan evrakların teslimi sırasında vize ücreti ödenir.

Romanya ticari vizesi çıkış tarihi için mail yoluyla bilgilendirme yapılır. Sistem tarafından verilen işlem numarası ile vize işlemlerinin hangi aşamaya geldiği kontrol edilir.

Kısa süreli olarak alınacak olan Romanya ticari vizesi ek ücret alınmadan 1 gün içinde dahi işlenebilir. Ticaret Odası üyelerine ait olan Referans Mektubu beyanı ile Romanya, TC vatandaşlarına uzun süreli ticari vize vermektedir.

Başvuru için gerekli evrakların başında standart vize evrakları yer alır. Pasaport, başvuru dilekçesi, biometrik bilgiler Romanya ticari vize başvurusu sırasında da istenir. Bunların yanı sıra ticari vize alımını en fazla etkileyen konulardan birisi finansal surum belgeleridir.

Ülke sınırları içinde her kalış günü için 50 Euro teminat istemektedir. En az seviyede toplam 500 Euro günlük kalış bakiyesi hesabınızda bulunmalıdır. Ticari vize için davetiye de oldukça etkilidir. Başvuran kişiyi davet eden Romanyalı kurum ya da şirket konu ile ilgili açık belgeler ve bilgiler sunmalıdır.

Romanya Ticari Vize Alımı

Diplomatik, hizmet ya da hususi pasaport sahipleri ne Romanya ne de başka ülke için herhangi bir vize sorumluluğu taşımazlarAncak iş yapmak sebebiyle Romanya’ya giden bordo renk pasaport sahiplerinin vize alması gerekir. Romanya, Schengen ülkeler topluluğu arasında yer almaz.

Tüm prosedürler Romanya devleti tarafından belirlenir. Romanya ticari vize başvurusu yapabileceğiniz merkezler şuralarda yer alır:

  • Ankara
  • İstanbul
  • İzmir

Bu üç il, bölgesel olarak hizmet verir. Sizin hangi şehre yakın ikamet ettiğiniz sistem üzerinde görülecektir.Yüz yüze görüşme randevunuz ayarlanırken otomatik olarak bulunduğunuz bölgenin konsolosluğuna yönlendirilirsiniz. Burada size sunulan şartları yerine getirdikten sonra vizeniz hazır olur.

Romanya Ticari Vize Evrakları

Romanya vizesi alabilmek için görevli memurun sizin Romanya’ya ticaret için gittiğinize emin olması gerekir.İşlem memuru Romanya konsolosluğu tarafından atanmış kişidir.

Kararı verirken kimsenin baskısı olmadan kendi görüşüyle vermesi gerekir. Romanya ticari vize evrakları tam olduğunda memurun vize onayı vermesi daha kolay olur. Gerekli evraklar şunlardır:

  • Açık ve net ifadelerle yazılmış Romanya ticari vize talep belgesi,
  • Romanya’dan dönüş tarihinizden sonra altı ay daha geçerli olacak pasaport,
  • Romanya’da görüşmeye gittiğiniz firma tarafından sizin için yapılacak davetiye,
  • Üzerindeki TC kimlik numarasının tam okunur olduğu nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Yüzün net olarak ortada olduğu fotoğraf,
  • Gerekli harç ve ödemelerin yapıldığını gösteren dekont,
  • Sağlık sorunu yaşamanız durumunda masrafları karşılayacak bir sigorta.

Romanya giriş izni olan vize türlerinin hepsinde bu belgeler konsolosluk tarafınan talep edilir. Ancak sadece Romanya ticari vizesi için gerekli evraklar vardır. Bu evraklar daha çok sizin iş adamı kimliğinizi öne çıkaran şeylerdir. Örneğin;

  • Hem çalışandan hem de iş verenden alınması istenen vergi levhası, sicil gazetesi gibi belgeler.
  • Çalışanlar için çıkarılan 4A, iş verenler için çıkarılan 4B belgeleri.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılacak başvuru yapanın kalacağı süre ve hangi işleri yapacağını bildiren belge.
  • Aktif olarak kullanılan bankaya ait güncel hesap dökümü belgesi.

Vize başvurusunu İstanbul kentinde yapacak kişiler için evrakların son on gün içerisinde temin edilmiş olması gerekir.

Diğer iki bölgede bulunan vatandaşlar ise belgeleri aldıktan en geç iki gün sonra teslim etmelidir. Bu süre uzadıkça belgenin geçerliliği hakkında şüphe meydana geleceği için kabul edilmez.

Romanya Ticari Vizesi  Ücretleri

Ticari hayatının başka bir yön vermek ve yeni deneyimler kazanmak İçin Romanya ticari vizesi almanız gerekir.Bu vizenin size ulaşması için bazı ödemeler yapmanız gerekir. Yapılması gereken ödemelerin başında konsolosluk harcı gelir.

80 Euro olan bu harç yatırılmadan başvuru yapılamaz. Romanya ticari vize için gerekli evraklar bir araya getirildikten sonra harç yatırılır.Çeşitli sebeplerle vizenin verilmeme ihtimali vardır. Olumsuz sonuçlanan vize nedeni ne olurda olsun bu harç ücreti iade edilmez.

Ticaret amacıyla Romanya’ya girmek için ödenmesi gereken ücretlerden bir diğeri de vize için olacaktır. Bu da 110 Euro olarak yatırılmalıdır. Ayrıca vizenin daha hızlı ulaşması istenirse ekstra 50 Euro ödeme yapılarak ekspres hizmetlerden yararlanmak mümkündür.

Bütün bu farklı ödemeler sizi zaman kaybı olarak görülebilir. Gerekli evrakları posta yoluyla bize ulaştırmanız halinde sizin adınıza tüm süreci firmamız yönetecektir. Gerekli belgeleri toplayıp ücretleri yatırdıktan sonra Romanya ticari vize dilekçe örneği aramaya başlayabilirsiniz.

Dilekçede yer alması gereken bilgiler hakkında kafanız karışabilir. Firmamız uzun yıllara dayanan tecrübesi sayesinde size dilekçe yazarken de yardım etme imkânı sunar.Romanya’daki akrabaları olan kişiler, ziyaretleri için vize alması gerekir. Bu belgenin adı Romanya aile ziyareti vizesi olarak geçmektedir.

Romanya Aile Ziyareti Vize

Romanya aile/ arkadaş vizesi Schengen vize başvurusunun kabul edilmesin de bir takım şartlar bulunur. Bu vize için online olarak başvuru formu doldurulur. Daha sonra vize işlemleri için randevu alınır. Alınan randevu tarihinde ve saatinde istenen evraklar ile hazır olunur.

Romanya aile ziyareti vizesi için başvuranlar, gerekli şartları ve belgeleri tam olarak sağlamalıdır. Evrakların tesliminde ücret de ödenerek makbuz dosya içine eklenir. Vize genel prosedüre uygun olarak 3 hafta içinde çıkacaktır.

Bu süre 21 iş günü olarak belirtilir. Gerekli evrak istendiği takdirde ya da yoğunluk halinde bu süre değişecektir.Schengen vizesi ile Romanya’ya girmek mümkündür. Fakat Romanya aile vizesi alan biri bu vize ile Schengen ülkelerine giriş yapamaz.

Ülkemizde yeşil pasaportu bulunan kişiler Romanya sınırlarına vizesiz olarak giriş yapabilir. Bu vize için harç ücreti alınacak vize uzunluğuna göre değişir. Romanya aile vizesi için istenen vize ücreti yanın da teminat için gerekli olan para da bulunur.

Bir ülkeye kısa süreli gidebilmek için bazı şartlara sahip olmak gerekir. Ülkelerin konsoloslukları tarafından şartlar belirlenir. Romanya aile ziyareti vizesi için de bazı şartlar vardır.

Bu şartlar:

  • Vizenin verilmesi için Romanya’da ikamet eden aile bireyinden bir davet gelmiş olması gerekir.
  • Başvuru yapan kişinin yanına gittiği aile bireyinin uygun bir yaşam alanı olmalıdır. Devamlı kaldığı bir ev adresi bulunmazsa vize onayı çıkmaz.
  • Hem ziyaret edenin hem de ziyaretine gidilen bireyin belirli bir gelirinin olması gerekir.
  • Öğrenci olan veya çalışmayan kişilerin bu vizeye başvurması durumunda aile ziyareti yapılacak olan kişi tarafınan tüm masraflarının karşılanacağı beyan edilmelidir.
  • Aile ziyaretinin kaç gün süreceği Romanya’ya gitmeden önce belirlenmiş olmalıdır.

Bu şartları taşımayan bireylere vize onayı çıkmaz. Başvuru yapmadan önce belirtilen özellikleri taşıdığınıza emin olmanız gerekir.

Romanya Aile Ziyareti Vize Evrakları

Anne, baba, kardeş, amca, dayı, teyze, hala gibi akrabalarınız Romanya’yı kendilerine yaşanacak ülke olarak seçmiş olabilir.Sizin de onları özlemeniz ve hasret gidermek istemeniz oldukça doğaldır. Gerekli evrakları bir araya getirip uçağa atlayarak özlem giderin. Vize almak için gerekli olanlar:

  • Pasaport: Vize başvurusundan önce alınmalıdır. Geçerliliği Romanya’dan geldikten sonra iki ay daha olmalıdır.
  • Romanya vize talep dilekçesi: Resmî bir şekilde yapılmalıdır. Şahısınız hakkında sadece yeterli veri bulunmalıdır.
  • Fotoğraf: Lise yıllarından kalma vesikalık fotoğrafınız kabul edilmez. Güncel halinizi yansıtması gerekir. Yakın tarihte çekilen bir biyometrik olmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı kopyası.
  • Maaş bordrosu: Çalışmayan kişiler için sponsor dilekçesi istenir.
  • Sağlık poliçesi: Herhangi bir sağlık sorunu çıktığında masrafların karşılanacağını bildiren sigortadır.
  • Emniyet müdürlüğü tarafından verilecek izin belgesi.

Bütün belgeleri Romanya konsolosluğu tarafından izin verilen acentelere sunmak gerekir. Bu vizeyi alabilmenizde etkili olacak en önemli unsur, davet mektubu olacaktır.Resmî bir şekilde sizin Romanya’ya gitmeniz için verilen dilekçeye davet mektubu adı verilmiştir.

Romanya Aile Ziyareti Vize Alma Süreci

Kuralları olan her şeyde ilerlemek için belirli bir zamana ihtiyaç duyulur. Romanya aile ziyareti vizesi gerçekleştirmek de bir süreçtir.Karar verilip ertesi gün uçağa atlayıp gitmek mümkün değildir. İlk yapılması gereken vize almaktadır. Vize alırken şu işlemler yapılır:

  • Vize merkezi belirleyin.
  • Vize başvurusu için randevu talebi oluşturun.
  • Gerekli belgeler dosyalayın.
  • Randevu vakti geldiğinde hazır olun.
  • istenilen evrakları teslim edilin.

Romanya aile ziyareti vizesi başvurusu esnasında belirli bir miktarda harç parası ödemek gerekir. Altı yaşından büyük bireyler için harç ücreti 60 Euro olarak belirlenmiştir.Buna ek olarak vize merkezleri de 30 Euro hizmet bedeli kabul etmektedir.

Vize alırken gerçekleşen süreç sizi yorabilir. Herhangi bir işlemin eksik yapılması vizenin reddedilmesi anlamına gelir. Bu nedenle süreci tek başınıza ilerletmek zor gelebilir.

Bizler size hizmet vererek yükünüzü almak istiyoruz. Gerekli belgeleri bize ulaştırmanız halinde geriye kalan bütün işlemleri sizlerin adına keyifle yapıyoruz.

Romanya Transit Vize

Romanya transit vize sahipleri Romanya topraklarından resmi olarak geçme hakkı el de etmiş olur. B sembolü olan Romanya transit vize ile bu ülke topraklarında en fazla 5 güne kadar konaklama hakkı elde edilmiş olur.

Bu vize tek girişli, çift girişli ve çok girişli olmak üzere 3 gruba ayrılır. Her geçiş için vize sahibi 5 günlük konaklama hakkına sahiptir.

Yurt dışına çıkılan ve 6 saati aşan tüm seyahatler için bu vizeyi almak gerekir. A sembolü transit vize havaalanların da iniş ve gidilecek ülkenin uçağına binişi kapsar. B sembolü vize ise 5 günü geçmeyecek kalış sürelerini kapsar.

Romanya transit vizesi pasaport ile tanzim edilir. Bu vizenin Schengen bölgesinde geçerliliği yoktur. Kısa süreli bir vizedir ve Romanya toprakların da bu vize uzatılmaz. Online olarak transit vize başvurusu sonrasında

  • Geçerli pasaport
  • Kalış süresi
  • Kalış süresinde masraflar için yeterli maddi imkan
  • Seyahat nedenini kanıtlayıcı belgeler
  • Şahsi olarak başvuru
  • Romanya ibaresi bulunan seyahat sağlık sigortası
  • Adli sicil durumu

Bu şartlar sağlanmış olmalıdır. Romanya transit vize başvuru sonrasında gerekli işlemler 1- 3 gün arasında gerçekleşir. Sonuç olumlu ya da olumsuz olduğunda bu süre değişmeyecektir.

Ab ülkelerinden biri için ya da Schengen vizesi olanlar transit vizeden muaf olacaktır. Gerekli işlemler sonrasında kısa sürede vize bildirimi gerçekleşir.

Romanya Erasmus Vizesi

Romanya eğitim vizeleri için başvuru merkezleri bölge olarak ayrılmıştır. Yapılacak olan başvurular eğitim bölgelerine uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Uzun süreli eğitim almak için Romanya erasmus vizesi başvurusu yapılır. Eğitim vizesine akredite olan özel üniversiteler için başvurulabilir.

Romanya devlet üniversiteleri için de uzun süreli eğitim vizesi başvurusu yapılır. Bu vizeye sahip olan kişi eğitim alacağı zaman dilimi boyunca bu ülkede kalabilir. Erasmus vizesi için ön şart Hibe Yazısının ve Kayıt Kabul Belgenizin eliniz de olmasıdır. Acceptance Letter, elinizde olmazsa başvuru yapma hakkınız bulunmaz.

  • Romanya erasmus vizesi için ilk ve en önemli evrak Türkiye Erasmus makamlarından alınan kabul mektubudur.
  • Vize şartların uygun halde hazırlanmış olan eski ve yeni pasaportlar
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Öğrenci belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Konaklama imkanlarını içeren belgeler
  • Banka hesap bilgileri, hesapta 6000 lira bakiye bulunması gerekir.
  • Sponsor ile eğitim alınacaksa sponsor bilgileri

Bu belgeler için de Romanya erasmus vizesi için en önemli maddeler den biri okul davetiyesidir. Eğitim alınacak okul tarafın dan verilen davetiye ile vize işlemleri hızlanır. Eğitim süresi sonrasında vize süresi uzatılabilir. Eğitim süresi bitinceye kadar vize uzatılması yapılır.

Erasmus vizesi için konsolosluk ek bilgi ve belge talep edebilir. İstenen evraklar orijinalleri ile birlikte sunulmalıdır. Ayrıca fotokopi belgelerin ıslak imzalı, kaşeli olması da ciddi önem arz etmektedir.

Romanya Vize Ücreti

  • Romanya’ya gidebilmek için vize ücreti yatırılması gerekir. Romanya vize ücretleri, Romanya’yı seyahat edecek insanların gittiği duruma göre değişiklik göstermektedir.
  • 6 yaşın altındaki Romanya vizesi başvuru sahipleri için başvuru ücreti alınmamaktadır.
  • Romanya vize ücreti gidilen kategoriye göre farklılık göstermektedir. Bu kategoriler B tipi, c tipi, D tipi, C/A tipi gibi sıralanabilir. Romanya vize ücreti seçilen kategorilere göre belirlenmektedir.
  • Romanya vize ücreti 2020 fiyatı nedir diye soracak olursanız, web sayfamızdan detaylı bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
  • Başvurular kişinin unvanı, mesleği ve niteliğine göre gerek evrak gerek ücret konusunda değişecektir
  • Örneğin, eğitim amaçlı başvuracak kişilerin merak ettiği Romanya Vize Ücreti Öğrenci için farklılık gösterebilir.
  • Firmamız uzmanları tarafından güncel fiyatları öğrenebilir, web sitemizdeki detaylı yazıları inceleyebilirsiniz.

Romanya Vize Ücreti Nereye Yatırılır?

Romanya’ya gitmek isteyen kişilerin öncelikli olarak başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru merkezleri önemlidir. Romanya vize ücreti nereye yatırılır sorusunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Başkonsolosluğun belirlediği bankalara yatırmanız gerekmektedir. Yatırma işlemi sonrasında gerekli evrak ve dekontları başvuru formuna eklemeniz önemli bir detaydır.
  • Romanya Konsolosluğu Ankara şubeleri bulunmaktadır. Bu şubelere gelerek, başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Romanya Vize Ücreti Ankara ofislerinden kolaylıkla öğrenilebilir. Merkezde ücretin hangi bankaya ne kadar ödeneceği konusunda detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Romanya Oturumu İle Almanya

90 günden fazla kalacak olan vatandaşların önceliği oturum iznine yer vermek olmalıdır. Bu izin Romanya sınırları içerisinde ele alınır. Almanya çalışma ya da oturum iznine dair ayrı mercilere müracaat edilmesi gerekir.

Almanya Oturum İzni İle Seyahat

Almanya oturum izni alan vatandaşlar Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilir. Örneğin İtalya, İngiltere ve Avusturya bunlar arasında gösterilir. Letonya, İsveç ve İrlanda olarak bu liste uzar.

Romanya’da Oturum Nasıl Alınır?

Romanya ile cüzdanı aslı, en az 3 aylık olarak sağlık sigortası ve 2 adet fotoğraf ibraz edilmelidir. Aynı zamanda Romanya’da varsa konut satın alma belgeleri ya da kira kontratları dahilinde oturma iznine başvurulabilir.

Almanya’da Oturum İzni Uzatma

Asgari olarak oturum izni uzatma süresi 1 yıl olarak ele alınır. Her sene oturum izni sona ermeden önce başvurunuzu yapmanız ve en az 1 senelik olacak şekilde uzatmanız mümkün olacaktır.

Avrupa Birliği Süresiz Oturum İzni

Belirli bir seviyede dile yeterliliğine sahip olanlar belgeleri üzerinden oturum izni alabilir. Süresiz oturma izni daha özel şartlara sahiptir. Örneğin büyük bir suça karışmamak veya iltica prosedürleri gibi çeşitli özel şartlar dahilinde süresiz olarak oturum iznine sahip olmanız mümkün hale gelir.

Bulgaristan Oturum İzni İle Almanya

Bulgaristan oturum kartına sahip olan vatandaşlar Balkan ülkelerine eşsiz olarak gidebilir. Eşli olacak şekilde ise Avrupa ülkelerine dair seyahate geçebilir. Aynı zamanda eşsiz olarak Hırvatistan ve Romanya seyahatleri de kabul edilir. Eşli – eşsiz koşullarına göre harekete geçmeleri esas alınır.

Almanya Oturum İzni

Federal Almanya Göç Yasası kapsamında belli başlı şartlara yer verilmiş ve uygun olanların başvuruları değerlendirmeye alınmıştır. Şöyle ki yeterli seviyede Almanya bilmek bunlar arasında gösterilir. Aile fertleri ile uygun bir konutta kalmak dahi şartlar arasında yer alır. Uyum kurslarına katılmak, okul veya meslek diplomalarına da sahip olmak bu şartlar arasında.

Romanya Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?

Romanya konsolosluğu, Romanya’ya uçuş gerçekleştirecek olan vatandaşlara vize verir.

Romanya Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Romanya vizesi için hesapta 10.000 TL civarında para olması yeterlidir. Bu miktar ek belgelere göre değişir.

Romanya Vize Ücreti Ne Kadar?

Romanya vize ücreti kısa süreli ziyarette 60 Euro, uzun süreli değilse 120 Euro’dur.

✅Romanya Güncel Vize Başvuru Evrakları  🔽İndirmek için tıklayınız.
 ✅Romanya Güncel Vize Başvuru Dilekçeleri  🔽İndirmek için tıklayınız.
 ✅Romanya Güncel Vize Başvuru Formları  🔽İndirmek için tıklayınız.
Vize başvurusu yapanların Vize Rejim Tablosuna dikkat etmeleri önemle rica olunur. Dikkat! Pasaport geçerlilik süreniz seyahat bitimi baz alınarak, 6 ay olmalıdır geçerli olmalıdır. E-Pasaport sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Romanya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023 Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×