Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri
Yunanistan Vatandaşlık Başvuru İşlemi 2021
Yunanistan Vatandaşlığı Hakkımda
Yunanistan oldukça küçük bir ülkedir. Buraya seyahat eden kişiler, seyahat deneyimlerinin sonunda burada oturmak, çalışmak, okumak isteyebilmektedir. Bunun için gerekli olan işlemleri araştırırlar. Yunanistan’a giriş yapılabilmesi için gerekli olan vizenin alınması gereklidir. Bu aşamada gidiş amacı çok önemlidir. Okuyacak olanların alacakları vizeyle, çalışacak olanlarınki birbirinden farklıdır. Yunanistan’a gidecek olan kişiler, turistik, öğrenci, aile birleşimi vize türlerinden birini almak zorundadır. Vize için gerekli olan evraklar hazırlanarak, Konsolosluğa başvuru yapılmalıdır.
Vatandaşlık Vizesi Almak İçin Gerekli Şartlar
Yunanistan’a gidecek olan kişilerin alacakları vize türleri dışında, vatandaşlık vizesi de bulunmaktadır. Fakat bu vizeyi herkes alamamaktadır. Bu vizenin alınabilmesi için gerekli olan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.
Bu şartlar şu şekildedir;
- Yunanistan’da en az 10 yıl yaşamış olmak
- 10 yıldan az süreli yaşama durumlarında bir Yunan vatandaşıyla evli olmak,
- Yunanistan yaşamayan kişilerin belli bir miktar yatırım yapmış olması.
Vatandaşlık Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan’da vatandaş olma şartlarını yerine getiren kişiler aynı zamanda bazı evrakları hazırlamalıdır.
Bu evraklar ise şunlardır;
- En az 6 ay geçerli olan pasaport
- Vize başvuru formu
- Biometrik fotoğraf
- Biometrik parmak izi
- Sabıka kaydı
- Eğitim ya da çalışma durumunu gösteren belge gibi belgelerin hazırlanması gerekir.
En Kolay Yolla Yunanistan Vatandaşı Olmak
Bir kişinin en kolay yolla Yunan vatandaşı olabilmesi için gerekli olan şartları yerine getirmesi yeterlidir. Evli olmak ya da 10 yıl yaşamış olmak en kolay yollardandır.
Yunanistan Oturum İzni Evrakları
Yunanistan’a evlilik, okul ya da iş hayatı gibi konularla alakalı gidecek olanlar oturum iznine sahip olmalıdır. Bunun içinde gerekli evraklarla Konsolosluklara başvurması gereklidir. Konsolosluklar tarafından belirlenen evraklar hazırlanırken çok dikkatli olunması gerekir. İstenen evraklarda bazı durumlarda değişiklikler olabilmektedir.
Yunanistan Vatandaşlık Vize İşlemleri
Yunanistan, küçük ama pek çok kişinin okumak, çalışmak ya da yaşamak istediği ülkeler arasında yer almaktadır. Yunanistan’a giriş yapabilmek için ziyaret amacınıza uygun bir vize almanız gerekmektedir. Yunanistan vize türleri arasında, turistik vize, öğrenci vizesi, aile birleşimi vizesi, ticari vize ve transit vize gibi vize türleri bulunmaktadır. Her vize için çeşitli evraklar istenmektedir. Yunanistan vize başvuruları, Yunanistan Konsolosluğu’na yapılmaktadır.
Yunanistan Vatandaşlık Vizesi
Yunanistan’da sadece kısa süreli kalma, çalışma, gezme ve öğrencilik vizeleri haricinde vatandaşlık vizesi de mevcuttur. Yunanistan vatandaşlık vizesine, artık bir Yunan vatandaşı olmak isteyen şahıslar başvurmaktadır. Yunanistan vatandaşı olabilmek için bazı şartlar vardır.
Bu şartlar şöyledir;
- En az 10 yıl Yunanistan’da yaşamış olmak
- 10 yıldan daha az süre Yunanistan’da yaşamış olanlar ise, bir Yunan vatandaşıyla evli olmalıdır.
- Yunanistan’da yaşamamış olan kişiler ise, Yunanistan’a en az 300 bin Euro değerinde yatırım yapmış olmalıdır. Yatırımın yanı sıra 300 bin Euro değerinde gayrimenkul almış olması da kabul edilebilir.
- En az 300 bin Euro gayrimenkul yatırımı olan vatandaşlar, 5 yıl oturma iznine sahip olurlar.
Vatandaşlık vizesi için kişi, 5 yılda bir yenilenen oturma vizesi ile Yunanistan’da toplam 10 yıl yaşamalıdır.
Vatandaşlık Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Öncelikle en az 6 ay geçerli bir pasaportunuz olmalıdır. Vize başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Eğitim ya da çalışma durumunuzu bir belge ile belirtmelisiniz. Sabıka kaydı, biyometrik fotoğraf, biyometrik parmak izi, vize ücreti, bekarlık/evlilik belgesi, çocuk durumu, erkekler için askerlik belgesi gibi resmi evrakları eksiksiz bir şekilde Yunanistan Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne teslim etmelisiniz.
Yunanistan Vatandaşı Olmak
Yunanistan’ı ziyaret etmek ya da kalıcı Yunan vatandaşı olmak için bizim firmamızı ziyaret edin. Size vizeler hakkında her türlü hizmeti sunmaktayız. Ayrıca, visa center hakkında yayımlanan makale üzerinde sunduğumuz hizmet hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Vize başvurusu, vize ücreti, gerekli evraklar, Schengen vizesi, vize reddi ve vize türlerine dair daha pek çok bilgiye sitemiz üzerinden ücretsiz ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bizimle iletişime de geçebilirsiniz.
Yunanistan’da çalışmak, eğitimine devam etmek ya da yaşamak isteyen vatandaşların Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri için Konsolosluk ya da Büyükelçilik ile iletişime geçmesi gerekiyor.
Yunanistan’da yaşayan ya da yaşamak isteyenlerin, Yunan vatandaşları ile aynı yasal haklara sahip olmak için Yunanistan vatandaşlığına başvurması gerekiyor. Yunanistan vatandaşlık işlemleri için başvuru yapacak kişilerin öncelikle birkaç şartı sağlaması gerekiyor.
Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri için başvuru yapan kişinin öncelikle Yunanistan’da en az 10 yıl yaşamış olması gerekiyor. Yunanistan’da 10 yıldan daha kısa süre yaşamış kişilerin ise bir Yunan vatandaşı ile evli olması gerekiyor. Yunanistan’da 5 yıldan daha uzun süredir yaşayan ailelerin çocukları ise doğuştan Yunan vatandaşı olarak kabul ediliyor. Yunanistan’da doğmamış ya da daha önce yaşamamış kişilerin Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri kapsamında değerlendirilebilmesi için Yunanistan’a en az 300 bin Euro değerinde yatırım yapmış ya da gayrimenkul almış olması gerekiyor.
Yunanistan’da gayrimenkul yatırımı için 300 bin Euro’dan fazla harcama yapan kişilere Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından 5 yıl süreli oturum izni vizesi veriliyor. Evin tapusu kişide olduğu sürece ise otuma izni vizesi her 5 yılda bir yenileniyor. Kişinin Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri için ise sahip olduğu oturum izni ile en az 10 yıl Yunanistan’da yaşaması gerekiyor.
Yunanistan’da çalışan ya da eğitim alan kişilerin, Yunanistan Vatandaşlığı İşlemleri ile vatandaşlık sahibi olması, Yunan vatandaşları ile aynı haklara sahip olması anlamına gelmektedir. Avrupa Birliği üyesi ülkelere yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşlarının pasaportları ile birlikte vize başvurusu yapması gerekiyor.
Ancak Yunanistan vatandaşlık işlemleri başvurusu kabul edilen kişiler, Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelere yapacakları seyahatler için vize başvurusu yapmasına gerek kalmıyor. Vatandaşlı başvurusu yapacak kişinin, başvuru evrakları ile birlikte Emniyet Müdürlüğü’nden adli sicil kaydı ve biyometrik parmak izi gibi bilgileri de teslim etmesi gerekiyor. Eğitim ve mesleki yeterlilikleri belirten diploma gibi evrakların da başvuru dosyasına eklenmesi, vatandaşlık başvurusunun onaylanma ihtimalini de arttırmaktadır.
Yunanistan oturum izni için gerekli evraklar
Yunanistan Oturum İzni için gerekli evraklar nelerdir? Başvuru yapacak kişilerin evraklarını hazırlarken nelere dikkat etmesi gerekir?
Yunanistan’da eğitim, çalışma ve aile kurma gibi çeşitli nedenlerle yaşamak isteyen Türk vatandaşlarının Yunanistan Konsolosluklarına başvurarak Yunanistan Oturum İzni için başvuru yapması gereklidir. Yunanistan oturum izni için gerekli evraklar ise konsolosluklar tarafından belirlenmekle birlikte, uygun görülen durumlarda kişilerden ek evraklar da talep edilebilmektedir.
Oturum izni için başvuru yapmak isteyen vatandaşların öncelikle bazı kriterleri yerine getirmesi gereklidir. Yunanistan, Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Üyesi olmayan ülkelere bağlı vatandaşların ise Yunanistan ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde oturum hakkı ancak vizeler ile sağlanmaktadır.
Yunanistan oturum izni için başvuru yapmak isteyen vatandaşların, Yunanistan’da eğitim almış olması, Yunanistan vatandaşı ile evli olması, Yunanistan’da doğmuş olması ya da Yunanistan’da herhangi bir şirket ya da mülk için en az 250 bin Euro değerinde yatırım yapmış olması gerekmektedir. Oturum izni başvurusunun kabul edilebilmesi için kişinin Yunanistan Oturum izni için gerekli evraklar arasına, sağladığı durumları kanıtlayan evrakları da eklemesi gerekmektedir.
Yunanistan’da şirket kurmak isteyen ya da en az 250 bin Euro değerinde mülk yatırımı yapan kişilere Yunanistan Devleti tarafından 5 yıl süre geçerli oturum izni verilmektedir. Mülk satın alan kişinin oturum izni başvurusu sırasında sahip olduğu mülk bilgilerinin yanı sıra adli sicil kaydı, biyometrik parmak izi gibi evrakları da teslim etmesi gereklidir. Yunanistan Oturum İzni için gerekli evraklar hem Türkçe hem İngilizce hem de Yunanca olarak teslim edilmelidir. İngilizce ve Yunanca teslim edilmesi gereken evraklara yapılan çevirilerin yeminli tercüman tarafından yapılması ve tercümeyi yapan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri ile birlikte imzası ve çevirinin yapıldığı tarihin de yer alması gerekiyor.
Yunanistan Vatandaşlık Şartları
Yunanistan Vatandaşlık Kuralları Nelerdir?
Soy Ağacından Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yunanistan Vatandaşlık Yasası 19. Madde Nedir?
Yunan Vatandaşı Olmanın Avantajları Nelerdir?
Yunanistan Doğumluyum Vatandaşlık Alabilir Miyim?
Evlilik Yoluyla Yunan Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
Yunanistan’dan Vatandaşlık Nasıl Alınır?
Yunanistan Vatandaşlık Kaç Para?
Yunanistan Türklere Vatandaşlık Veriyor Mu?
Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri Video;
İlginizi Çekilebilir;