Almanya Çalışma İzni Vize İşlemleri
Almanya Çalışma İzni Vize Başvurusu
Almanya Çalışma Vizesi Ücreti
Almanya tarafından verilen çalışma vizesine hak kazanmak isteyen Türk vatandaşlarının yapması gereken ilk şey, Almanya Konsolosluğu’na müracaat etmektir.
Almanya Vatandaşlık Vize İşlemleri
Almanya çalışma vizesi ücreti 2020 yılında ne kadar olduğunu detaylı öğrenmek ve de ekstradan danışmanlık ücretlerimizi sorgulamak için bizleri arayabilirsiniz.
Almanya çalışma vizesi danışmanlık hizmetleri, sizlere vize onay oranında pozitif yönde büyük artılar sunacaktır. Almanya çalışma vizesi fiyatlandırma listesini aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz.
- Almanya çalışma vizesi için ödemeniz gereken yaklaşık ücret danışmanlık ile beraber 350 Euro kadar olup, fiyatlarımız kur nedenli sürekli değişmektedir. En güncel Almanya çalışma vizesi ücreti nedir? Öğrenmek için bizleri arayabilirsiniz.
- Çalışma vizesine başvuru da bulunmak için, Almanya’dan resmi bir iş teklifi almış olmanız gerekmektedir. Almış olduğunuz resmi iş teklifini belgelemeden çalışma iznine başvurmanız pek de olası değildir.
- İş teklifini belgelerken, iş teklifi yapmış kurumun sponsorluğunuzu karşılayıp karşılamayacağını da bildirmeniz gerekmektedir.
Almanya çalışma vizesi –ekşi sözlükte de oldukça sık aratılmakta olup, Türkiye’den, Almanya’ya çalışmaya gitmek isteyen pek çok insan bulunmaktadır.
- Vasıf gerektiren meslekler arasında, öğretim üyesi, doktor, mühendis, mimar, zanaatkârlık gibi seçenekler bulunmaktadır.
- Garsonluk, kasiyerlik veya taksicilik vasıf gerektiren meslekler arasına girmemektedir.
Almanya çalışma vizesi ücreti ve Almanya çalışma vizesi gerekli evraklar için daha detaylı bilgi almak adına bizleri arayabilirsiniz. Bir alt başlığımızda visacenter olarak sizlere,
Almanya vizesi ve onun için gerekli evraklar hakkında detaylı bilgi vereceğiz.
Almanya Çalışma Vizesi Evrakları
Almanya’ya çalışmaya gitmek için çalışma vizesi almanız gerekmektedir. Almanya çalışma vizesi evrakları 2020 yılı için istenilen tüm evrakları birazdan sizler için listeleyeceğiz.
Almanya’ya çalışmaya gitmek isteyen, orada yeni bir hayat kurmak isteyen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının toparlaması gereken belgeleri sizler için listeliyoruz.
- Almanya çalışma vizesi ücreti ödemesi yaptıktan sonra, danışmanlıkta alarak sizlere belirteceğimiz maddeleri eksiksiz ve doğru biçimde toparlama şansına sahipsiniz.
- Almanya’dan çalışma vizesi almak isteyen kimselerin yapması gereken ilk şey, Almanya çalışma vizesi başvuru formunu doldurmaktır. Almanya’nın sizlerden istediği bu form hakkında detaylı bilgiyi sizler ile birazdan paylaşacağız.
- Almanya’da çalışabilmeniz için pasaportunuzun belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özelliklerden birincisi pasaportunuzun en azından 1 yıl boyunca geçerliliğini korumak zorunda olmasıdır. Başvuru sonrasında ki 1 yıllık süreci kapsayan bir pasaporta sahip değilseniz, lütfen pasaportunuzu yenileterek, pasaport kullanım hakkınızı uzatınız.
- Pasaport hakkında bir diğer özellik ise, en azından pasaportunuzda işlemler için yeteri kadar boş sayfa olması gerektiğidir. Pasaportunuzun boş sayfası yoksa başvuru yapmadan lütfen yeni bir pasaport talebinde bulunuz.
- Güncelliğini korumakta olan (dış görünüş olarak hala kişiye benzeyen) 2 adet biyometrik fotoğraf da gereken evraklar arasında yer almaktadır. Almanya çalışma vizesi evrakları arasında yer alan biyometrik fotoğraflarda kişi tamamen tanınır halde ve başvuru sürecindeki haline yakın bir stilde olmalıdır. Fotoğrafı çekinirken gereken birkaç özellikte bulunmasına rağmen sizleri sıkmamak adına en ince detayına inmiyoruz. Visacenter iletişim merkezini arayarak en ince detayına kadar gerekenleri öğrenebilir ve kurumumuzdan danışmanlık alabilirsiniz.
- Kimlik fotokopisi (nüfus cüzdanı fotokopisi renkli veya net) önlü arkalı olacak şekilde evrakların arasına konulmalıdır.
- Almanya çalışma izni evrakları içerisinde yer alan bir diğer belge ise, tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin söylenen kurumlardan alınması. (En son istenilen belgeyi, e-devlet üzerinden alabileceğiniz yönündeydi. Değişiklik olup, olmadığının kontrolünü yapmak için şirket yetkililerimizden destek alabilirsiniz.)
- Varsa çocuklarınız, eşiniz hakkında bilgiler veya yaptıysanız önceki evlilikleriniz ile ilgili evrak ve belgeler (boşanma evrakları, evlilik cüzdanı ve benzeri) Almanya çalışma vizesi başvuru evrakları arasında yer almaktadır.
- Almanya’da çalışmak ya da kendi şirketini kurmak isteyen vatandaşların Almanya çalışma izni için gerekli evraklarile birlikte Almanya Konsolosluklarına vize başvurusunda bulunması gerekiyor.
- Almanya’da çalışmak isteyen vatandaşların, Almanya konsolosluklarına yazacakları dilekçe ile işlem öncesinde vize başvuru randevusu alması gerekmektedir. Randevu almak için yazılacak dilekçe üzerinde kişinin çalışmak istediği sektörün ve eğitim düzeyinin de belirtilmesi, randevu alma sırasında işlem kolaylığı sağlamaktadır. Vize başvuru randevusunu alan kişinin, Almanya çalışma izni için gerekli evraklar ve konsolosluk tarafından kendisinden istenen vize başvuru formu gibi evraklar ile birlikte alınan randevu tarihinde başvurusunu gerçekleştirmesi gereklidir.
- Almanya’da çalışmak isteyen kişilere birkaç farklı seçenek sunuluyor. Almanya sınırları içerisinde eğitim veren bir üniversiteden mezun olan kişiler, mezun olduktan sonra 18 ay içerisinde Almanya’da eğitimi ile alakalı bir iş bulabilirse, Almanya tarafından bu kişiye çalışma izni verilmektedir. Kişinin Almanya çalışma izni için gerekli evraklarile birlikte Almanya’da eğitimini tamamladığı üniversiteden alacağı diplomasını da konsolosluklara ibraz etmesi gereklidir.
- Almanya’da çalışmak isteyen kişi Türkiye’de bir üniversiteden mezun olmuşsa, çalışmak istediği sektörün mühendislik ya da teknoloji alanı olması halinde evraklar ile birlikte üniversite diplomasının aslını da ibraz ederek Almanya çalışma izni vizesiiçin başvuru yapabiliyor.
- Ancak Almanya’nın, kişinin mezun olduğu üniversiteye denklik veriyor olması gerekmektedir. Mühendislik veya teknoloji alanında çalışmak isteyen kişilerin Almanca bilme zorunluluğu yoktur. Almanca dil yeterliliği istenilen seviyede olmayan kişilerin, İngilizce seviyesini evraklar ile birlikte kanıtlaması halinde başvuruları kabul edilmektedir.Çalışmak isteyen kişi, mühendislik ya da teknoloji alanlarının dışında bir sektörde çalışacaksa, kişinin üniversite diploması ile birlikte Almanca yeterliliği için gereken dil sertifikasının da Almanya çalışma izni için gerekli evraklar arasına eklenmesi gerekiyor.
- Dil seviyesi yeterli olsa bile, kişinin çalışmak istediği sektörün Almanya Çalışma Ajansı tarafından beyaz listeye alınmış olması ve başvurulacak iş ilanının iş borsasına verilmiş olması gerekmektedir. Çalışma izni için başvuran kişi, Almanya’da hizmet veren bir şirketten davetiye mektubu almışsa, bu mektubun da evraklar ile birlikte gösterilmesi başvurunun onaylanma ihtimalini de arttırmaktadır.
Almanya Çalışma Vizesi Başvuru Formu
Almanya’ya gidecek ve orada çalışıp kendine yeni bir hayat kuracak kişilerin, çalışma vizesi başvuru süreçlerinden onlardan, eksiksiz ve tamamen doğru şekilde doldurulması istenilen bir adet form vardır.
Almanya çalışma vizesi başvuru formu adı verilen bu formda doldurmanız gereken bilgileri visacenter ayrıcalığı ile tamamen öğrenebilir ve de uzman danışmanlığı firmamızdan alabilirsiniz.
Almanya çalışma vizesi başvurunuzu yapacağınız sırada, sizlerden istenilen tüm evrak ve formları usule uygun bir biçimde tamamlamak için, www.schengenvize.net adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Almanya çalışma vizesi başvuru formu ile ilgili çok dikkatli olmanız gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Almanya’da çalışma hayalinizin suya düşmemesini istiyorsanız, çalışma formunda sizden istenilen bilgilerin teyidinin yapılacağını unutmadan, en doğru cevapları vererek doldurmanızdır.
Almanya’dan çalışma vizesi alabilmeniz için, belirli seviyede (A1 düzeyinde) Almanca dilini biliyor olmanız gerekmektedir. Yani kısacası, giriş seviyesi Almanca bilgisi, çalışma vizesine başvuru yapmanız için yeterli olacaktır.
A1 seviyesini öğrenmenizin maksimum 1 veya 2 ayınızı alacağınızı düşünürseniz, hemen bir kursa giderek, 1 veya 2 ay içinde A1 düzeyine erişebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer kısım ise Almanya Başkonsolosluğu’nca kabul görecek kurslardan veya sınavlardan sertifika almanız olacaktır. Başvuru formunun içerisinde sizlerden bu sertifikanız ile ilgili bilgiler de istenilebilir.
Almanya Çalışma Vizesi Dilekçesi
Almanya Başkonsolosluğu’na, Almanya’da neden çalışmak istediğiniz ve nereden iş teklifi aldığınız ile ilgili detaylı bilgi vermeniz gerekmektedir. Bu bilgiyi ise Almanya Çalışma Vizesi Dilekçesi ile usule ve üsluba dikkat ederek sağlamanız gerekiyor. Gerekli usul ve üslup ile ilgili yardım almak için, bizlerden danışmanlık hizmeti almanız yeterli olacaktır.
Vize dilekçesi ile ilgili hangi dilin şart koşulduğunu, nelerin içerisine yazılmasının gerektiğini ve ne kadar ayrıntıda olayların anlatılması gerektiğini öğrenmek için, visacenter iletişim merkezimizden bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.
Almanya çalışma vizesi dilekçesi örnekleri ve genel destek amaçlı bizlerden uzman danışmanlığı alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, ne zaman vize başvurusu yapacağınızı bizlere bildirip, gerekli evrakları hazırlamanız. Evrak hazırlama konusunda sorun yaşıyorsanız, resmi evraklarınızı hangi resmi kurumlardan almanız gerektiği veya e-devletten alınıp, alınamadığı gibi bilgileri de bizlerden danışmanlık hizmeti alarak öğrenebilirsiniz.
Almanya Başkonsolosluğu’na hitaben yazacağınız bu dilekçe içerisinde sizler ile ilgili bilgilere sıklıkla yer vermeniz gerekmektedir. Eğer sizlere iş teklifinde bulunan firma, sizlerin tamamen vize işlemlerinize de sponsor oluyorsa, onlarla ve sponsorlukla ilgili de detaylı bilgi vermeniz gerekebilir.
Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar
Almanya çalışma izni kaç günde çıkar? Sorusunun net veya nokta atışı bir cevabı bulunmamak ile birlikte, belgelerin teyit ve gerekli kontrollerin yapılması ile birlikte, yaklaşık 1 ay gibi bir sürede çıkabileceğini tahmin edebiliriz. Almanya çalışma vizesi kaç günde çıkar? Sorusu birazda konsolosluk yoğunluğuna ve danışman şirketinizin ilgi alakasına bağlı olabilir.
Gerekli ilgi alakayı almak ve Almanya çalışma vizesi danışmanlığı almak için bizler ile iletişime geçebilirsiniz.
Almanya’da Kalıcı Çalışan Olma Ve Oturum Hakkı Alma
Almanya Çalışma izni birtakım kuralların bulunduğu ve oldukça detaylı incelemeler sonucunda verilen bir vize türüdür.
Almanya çalışma izni almak isteyen kişilerin Almanya’ da kalıcı çalışan olma ve oturum hakkı gibi birtakım hakları bulunmaktadır. Bunun için ise, gerekli belgeler ile Almanya Konsolosluğu başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Gerekli evraklar diğer Almanya vize türleri ile aynıdır. Yalnız bunun için Almanya kısa süreli vizelerden değişik olarak A1 Almanca dil yeterlilik belgesi istenmektedir. Tıpkı aile birleşimi vizesi almak isteyen şahıslar gibi Almanya çalışma izni almak için Almanya’ da oturum hakkı kazanmak isteyen şahıslar da Almaya dış temsilcilikleri tarafından tespit edilmiş olan aynı sınava girecek, A1 düzeyinde Almanca dil yeterlilik sertifikası alacaklardır.
Almanya’ ya Erasmus vizesi alarak gitmiş veya öğrenim vizesi dahilinde üniversiteyi burada okumuş, yüksek lisans eğitimini burada tamamlamış olan kişilerin 18 ay içerisinde yeni bir iş bulmaları durumunda Almanya oturum izni almaları mümkündür.
Bu şahıslar zaten üniversite ya da yükseköğrenim eğitimlerini Almanya’ da gördükleri için A1 dil yeterlilik sertifikası istenmemektedir. Bu şahısların Almanya çalışma izni vizesi almadan ülkede oturum hakkı kazanabilmeleri mümkündür.
Almanya Oturum İzni-Almanya Vatandaşlığı Olmak Ve Almanya Pasaportu Çıkarma
Almanya oturum izni edinmenin birtakım farklı yolları bulunmaktadır. Bu yollar aşağıda belirlenmiştir.
Almanya Standart Oturum İzni: Almanya standart oturum iznine başvuran kişilerin, hakları sınırlandırılmıştır. Standart olarak oturum iznine sahip olan kişilerin sığınma isteğinde bulunan göçmenlerin, Almanya’ da eğitim ve öğrenim görmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin, Almanya’da vatandaşlıktan çıkarılarak Almanya’ ya geri dönüşte bulunmuş olan kişilerin başvurdukları oturma iznidir.
Almanya Yerleşim İzni: Almanya yerleşim iznine sahip olabilmek için Alman vatandaşı bir kişi ile evlenmek ya da Almanya’ya göçmen olarak giderek beş sene boyunca Almanya’ da yaşamak ve çalışmak koşulu bulunmaktadır.
Almanya AB Mavi kart İzni: Türkiye gibi Avrupa Birliği üyeliği bulunmayan ülkelerden Almanya’ ya çalışmak gayesiyle veya eğitim gayesiyle gelmiş olan şahısların AB Mavi kart izni bulunur. İlgili iznin 2 yıl boyunca kullanılması durumunda bu izin yerleşim iznine çevrilebilmektedir.
Almanya AB Kalıcı Oturum İzni: Almanya’da kalıcı olarak oturum izni yani sürekli yerleşim iznidir. Bu iznin diğer oturum izinlerinden farkı tüm Schengen ülkelerinde geçerliliğinin bulunmasıdır. Almanya başta olmak üzere diğer tüm Schengen ülkelerinde de ilgili izin sayesinde oturum hakkı kazanılmaktadır.
Almanya Federal Cumhuriyeti vatandaşı olmak Ve Almanya Pasaportu Çıkarma İşlemleri için yukarıda yer alan oturum izinlerinden bir tanesine sahip olmak gerekmektedir. Bu sayede kolay ve hızlı bir şekilde oturum izni elde edilebilecek, kişiler belirli süre içerisinde Almanya vatandaşı olduktan sonra, Almanya pasaportuna sahip olacaklardır.
Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır
Almanya’ya çalışmak için gelecek olan Türk vatandaşlarının Almanya’ya giriş yapabilmeleri için çalışma vizesi almaları gerekmektedir.
Almanya’nın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine çalışma vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Hazırlamanız gereken en önemli evrak, işveren tarafından Almanya çalışma bakanlığından alınan onay belgesidir.
Bu belgenin içeriğinde Almanya’da çalışacağınız iş kolu, çalışma şartları ve işin tanımı olmalıdır. Bu belge Yabancılar Dairesi’ne gönderilerek çalışma bakanlığın onayına sunuluyor.
Almanya’da çalışabilmeniz için sizin başvurduğunuz pozisyonda çalışabilecek kalifiye bir elemanın olup olmadığı ilk önce Almanya veya Avrupa birliği vatandaşları arasında araştırılır.
Almanya’da sizin başvuru yaptığınız konumda çalışmak için sizin nitelikleriniz de olan bir başvuru sahibi olmaması durumunda da Almanya’da çalışmanıza izin verilecektir.
Bu süreç uzun ve zahmetli gibi görünse de bu araştırmalar sırasında sizi koruyacak olan durumlarda değerlendirmeye alınır.
Sizin ucuz iş gücü olarak tercih edilmenizi istemedikleri için işin detayları titizlikle incelenir.
Almanya’daki hayat standartlarının altında bir maaş veya uzun çalışma saatlerinin beklenip beklenmediğini kontrol ediyorlar. Böylelikle köle işçi durumuna düşmemenizi ve daha iyi bir yaşam için Almanya’da sorunlarla karşılaşmamanızı sağlıyorlar.
Yaklaşık üç ay süren incelemelerin ardından tüm şartlar uygun bulunursa çalışma vizesi alabilirsiniz. Almanya’ya giriş yaptıktan sonra oturma izni için Yabancılar Dairesi’ne başvuru yapılması gerekmektedir.
Yabancılar Dairesi’nin ikamet edilecek evi, iş sözleşmesi çerçevesinde ödenecek olan paranın kişinin kendi evliyse eşi ve çocuklarının yaşam masraflarını karşılayıp karşılayamayacağı incelemeye alıyor.
Alınacak olan maaşın tüm giderleri karşılayıp devletten yardım almalarının gerekliliğinin olmaması gerekiyor. İlk başvuruda iş sözleşmesinin süresine göre en fazla 3 yıla kadar oturum izni alınabiliyor.
Oturma izinlerinin üzerinde çalışma izni damgası vurulduğu için ayrıca çalışma izni başvurusunda bulunmak gerekmiyor.
Alınan oturum ve çalışma izni belirli bir bölge ve meslek ve için olabiliyor.
Almanya’ya çalışmak için gelen kişilerle birlikte eşleri ve çocukları da ülkeye gelebiliyorlar. Çalışanların görevlerine göre, eşlerin ve çocuklarını yanlarında getirmeleri için aranan şartlar değişiklik gösteriyor.
Üniversite mezunu olan kişilerin genellikle daha yüksek maaşla işe girdikleri için eşlerini ve çocuklarını yanlarında getirmeleri diğer meslek gruplarındaki kişilere kıyasla daha kolay.
Ailesini yanında getiremeyen işçi veya aşçılık gibi meslek gruplarında çalışacak olan kişiler ülkeye tek başına giriş yapıp daha sonra da eşini ve çocuklarını yanına almak için başvuru yapabilir.
Almanya’da çalışmak için gelecek olan nitelikli personel, yöneticiler ve bilim insanlarının eşleri oturma izninin yanı sıra belirli süreli çalışma izni de alınabiliyor.
Yetişmiş eleman açığı olan Almanya, alanında uzman kişilerin Almanya’ya çalışma vizesi almaları için aranan şartları kolaylaştırdı. Yüksek okul ve üniversite mezunu Türk vatandaşlarına da Almanya’da çalışma şansı doğdu.
Bilişim teknolojileri alanında uzmanlaşmış kişiler ve özellikle mühendislik mesleğinde kendini yetiştirmiş nitelikli personele ihtiyaç duyuluyor. Bunun haricinde Almanya’da yetişmiş genç insan nüfusuna ihtiyaç var bu sebeple işverenler tarafından davet edilen kişiler ve iş aramak isteyenlerin iş bulma şansı yükselmiş durumda.
Almanya çalışma vizesi almak isteyenlerin, Almanya’ya giriş yapmadan önce işini ayarlaması gerekiyor. Almanya’daki şirketlere iş başvurusu yapmak veya çalışma şartları konusunda Federal İstihdam Dairesinin ve özel iş bulma kuruluşlarının web adreslerinden iş başvurusu yapabilirsiniz.
Ayrıca bireysel olarak da araştırma yapıp arkadaş veya akrabalarınız yardımıyla iş bulma şansınızı arttırabilirsiniz.Bilişim teknolojisi ve mühendislik alanlarında Almanya’ya çalışmak amacıyla gelecek olan kişilerde Almanya çalışma vizesi başvurusu esnasında Almanca bilme şartı aranmıyor ama bilişim veya mühendislik alanlarındaki niteliklerini kanıtlamaları gerekmektedir.
Bunu yüksek okul veya üniversite diplomalarını Almanya’da tanınması gerekmektedir. Almanya dışından alınan yüksek okul ve üniversite diplomalarının tanınmasını kolaylaştırdı
. Üniversite diplomalarının tanınması Almanya eyaletlerinde farklılık göstermektedir.
Genellikle diplomaların Almanya üniversitelerinde verilen derslerle karşılaştırılarak belirleniyor.Doktorlar diplomalarını tanıtıp ilgili sağlık dairesinden özel izin alarak Almanya çalışma vizesi alabilirler.
Aşçılar da Almanya’da aranan nitelikli iş grupları arasında yer almaktadır ancak Almanya’daki Türk nüfusunun çokluğundan dolayı iş bulma şansları daha düşük olmaktadır.
Diploması tanınsa veya bir iş yerinde çalışmak için anlaşmış olsa bile Almanya’da çalışabilmek için Alman Federal İstihdam Bürosundan onay alınması gerekmektedir.Almanya çalışma vizesi için Federal İstihdam Bürosundan onay alması gerekmeyenler;
- Üst düzey yöneticiler
- Yüksek nitelikli personel
- Bilimsel araştırma yapmak veya Üniversitede eğitim vermek için gelenler
Almanya’ya yerleşme izni alabilmeleri için yıllık brüt kazançlarının en az 63.600 Euro olması yeterli oluyor.Sanatçı, sporcu, manken gibi meslek gruplarında çalışanlar kısa bir süre için çalışmaya geldikleri için özel şartlara tabi olmaktadır.
Almanya’da Kalıcı Çalışan Olma Ve Oturum Hakkı Alma
Almanya Çalışma izni birtakım kuralların bulunduğu ve oldukça detaylı incelemeler sonucunda verilen bir vize türüdür. Almanya çalışma izni almak isteyen kişilerin Almanya’ da kalıcı çalışan olma ve oturum hakkı gibi birtakım hakları bulunmaktadır. Bunun için ise, gerekli belgeler ile Almanya Konsolosluğu başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Gerekli belgeler diğer Almanya vizeleri ile aynıdır. Yalnız bunun için Almanya kısa süreli vizelerden farklı olarak A1 Almanca yeterlilik belgesi istenmektedir. Tıpkı aile birleşimi vizesi almak isteyen kişiler gibi Almanya çalışma izni almak için Almanya’ da oturum hakkı kazanmak isteyen kişiler de Almaya Konsoloslukları tarafından belirlenmiş olan aynı sınava girecek ve A1 düzeyinde Almanca yeterlilik sertifikası alacaklardır.
Almanya’ ya Erasmus vizesi alarak gitmiş ya da öğrenim vizesi kapsamında üniversiteyi burada okumuş, yüksek lisans eğitimini burada gerçekleştirmiş olan kişilerin 18 ay içerisinde yeni bir iş bulmaları durumunda direkt olarak Almanya oturum izni almaları mümkündür.
Bu kişiler zaten üniversite ya da yükseköğrenim eğitimlerini Almanya’ da tamamladıkları için A1 dil yeterlilik sertifikası istenmemektedir. Bu kişilerin Almanya çalışma izni vizesi almadan burada oturum hakkı kazanabilmeleri mümkündür.
Almanya Çalışma Vizesi 2021
Almanya İş Arama Vizesi 2021
Almanya Vize Başvuruları Ne Zaman Açılacak?
Almanya Vize Ücreti 2021
Almanya Çalışma İzni 2020
Almanya Vize Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
Almanya’ya Giriş Yasağı
Erasmus İçin Almanya’ya Gitmek
Almanya Çalışma İzni
Almanya'ya İşçi Olarak Gitmek 2020 Senesinde Mümkün Mü?
Almanya'da Oturum İzni Almak İçin Ne Kadar Yatırım Yapmalı Mıyım?
Almanya Çalışma İzni 2021
Almanya Çalışma Vizesi 2020
Almanya'dan İş Teklifi Almak Mümkün Mü?
Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya'da Çalışmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?
Almanya’da Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Almanya Çalışma İzni 2020 Alma Koşulları Nelerdir?
Almanya'ya İşçi Olarak Gitmek 2020 de Hangi Koşullara Bağlı?
Almanya'dan İş Teklifi Alma Koşulları Nelerdir?
Almanya’da Akrabam Var Nasıl Giderim?
Almanya'ya Nasıl Gidilir?
Almanya Çalışma Vizesi
Almanya'ya İşçi Olarak Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Almanya'da Çalışmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?
Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya Çalışma İzni 2021
Almanya'dan İş Teklifi Almak Vizeyi Kolaylaştırır Mı?
Almanya'ya İşçi Olarak Gitmek İçin Gerekli Evraklar
Davetiye İle Almanya'ya Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Almanya'ya İşçi Olarak Gitmek 2020 Senesinde Mümkün Mü?
Almanya'dan İş Teklifi Almak Mümkün Mü?
Almanya'da Çalışmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?
Almanya’da Akrabam Var Nasıl Giderim?
Almanya’ya Gitmek İçin Ne Kadar Para Lazım?
Almanya'dan İş Davetiyesi Aldım
Almanya Davetiye Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Almanya’dan İş Teklifi Almak
Almanya’ya Gitmek İçin Ne Kadar Para Lazım?
Almanya’ya İşçi Olarak Gitmek 2020
Almanya İş Sözleşmesi Örneği
Almanya’ya Nasıl Yerleşilir
Almanya’dan Davetiye Kaç Günde Gelir?
Avrupa Çalışma Vizesi
Avrupa ülkelerinde Avrupa çalışma vizesi avantajına sahip olmanın imkanları büyük. İşte bu yüzden çoğu insan her yıl, çalışmak için farklı bir Avrupa ülkesini tercih ediyor. Ancak bunun bazı şartlar bulunmakta ve bunlar da ülkeden ülkeye göre farklılık göstermektedir.
İlk olarak Türklere çalışma izni veren ülkeler ile soruları yanıtlamaya başlayalım. Türk vatandaşları için hem iyi imkanlara sahip hem de kolay olarak çalışma vizesi verecek olan ülkeler aşağıda sıralanmıştır:
- Yunanistan
- Monaco
- Bulgaristan
- İspanya
- Malta
- Letonya
- Kanada
- İsviçre
Bu ülkelerden çalışma izni aldığınızda aynı zamanda oturma izni aldığınızı da belirtmiş olalım.
Almanya çalışma izni yıllardır ülkemizde en çok talep gören ve en fazla terci edilen ülke izinlerinden biridir. Ülkemizde her yıl onlarca insan Almanya’dan çalışma izni almak için kolları sıvamakta olup bu durum gitgide artış göstermektedir diyebiliriz.
Ancak Almanya’da çalışabilmek için öncelikle Almanya çalışma vizesi almak şarttır. Aksi takdirde çalışmaktan ziyade herhangi bir vizeniz olmadığı sürece ülke sınırlarına giriş dahi yapamazınız. Almanya’dan çalışma izni alabilmek için öncelikle bu ülkede herhangi bir kurumdan iş teklifi almış olmanız gerekmektedir. Sizlere gönderecekleri iş davet mektubu sayesinde, çalışma vizenizin olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek olacaktır.
Almanya’dan sonra en çok rağbet gören diğer bir ülke de Amerika’dır. Amerika çalışma vizesi şartları her geçen araştırılmaya devam edilmektedir. Amerika’dan çalışma izni almak Almanya’ya göre biraz daha zordur diyebiliriz. Çünkü bilindiği üzere Amerika, vize konularında biraz daha katı prosedürlere sahip. Aynı durum çalışma izni yani çalışma vizesi için de geçerli.
Ancak yukarıda Almanya için belirttiğimiz şartlar yerine getirildiği takdirde ve buna ek olarak belirtilen hususlara dikkat edildiğinde Amerika için çalışma izni almanız da çok zorlu olmayacaktır.
Üçüncü sırada en çok çalışma izni alınmak istenen ülkeler arasında Hollanda yer alıyor. Yüksek hayat standartları ve dolgun maaşları ile ön plana çıkan bu ülkeden çalışma izni almak için yine yukarıdaki ülkelere benzer şartları yerine getirmeniz gerek. Çalışma vizelerinde esas olan, o ülke içerisindeki kurum ya da kuruluşlardan sizi işe alacaklarına dair bir davet mektubunun bulunmasıdır. Diğer evraklar ile bu davet mektubunu başvuru merkezlerine teslim ettiğinizde bir eksiklik görülmediği sürece Hollanda çalışma izni alabilmeniz mümkün.
Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
Yurtdışında daha iyi şartlar altında çalışmak isteyenlerin sayısı git gide artış gösterirken bu konu hakkında merak edilen sorular da artmaya başlıyor. Bizler de bu yazıda çalışma vizesi hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık.
İlk olarak çalışma vizenin ne olduğunu anlatmak ile başlayalım. Çalışma vizesi, yabancı bir ülkede çalışabilmek için alınan uzun süreli kalma sürecini içeren bir vize türüdür. Çalışma vizesi beraberinde oturma iznini (ikamet izni) de getirir. Bu yüzden alınması zor bir vize türü olarak bilinmektedir. Çalışma vizesi D tipi vize kategorisinde ve uzun süreli kalma gerektiren vizeler içersinde yer almaktadır.
Çalışma izni denilince akla hemen Türklere çalışma izni veren ülkeler gelmektedir. Aslında hemen hemen her ülkede çalışma gibi bir imkan söz konusudur diyebiliriz. Ancak bu ülkeler, diğerlerine nazaran Türk vatandaşlara daha kolay çalışma izni vermektedir. İşte bu ülkeler aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır:
- Yunanistan
- Monaco
- Kanada
- Letonya
- İspanya
- Bulgaristan
- İsviçre
- Malta
- Portekiz
Her ne kadar bu ülkeler kolay çalışma izni veriyor olsa da ülkemizde yıllardır, çalışmak için tercih edilen ülkelerden ilk sırada geleni Almanya’dır. Bu yüzden Almanya çalışma vizesi almak isteyenler bu konuda ne yapacaklarını merak etmektedir. Almanya’dan çalışma vizesi almak isteyen kişiler öncelikle vize başvurusunda bulunmalıdır. Çalışma vizesinin uzun süreli kalma gerektiren D tipi vize kategorisinde olduğunu belirtmiştik. Bu yüzden başvuru yapılırken vize türü olarak D tipi çalışma vizesi seçilmelidir.
Seçim yaptıktan sonra bu kategoride sizden talep edilen evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamalı ve çalışma vizesi harç ücretinizi yatırmalısınız. Aksi takdirde vize başvuru işleminizi tamamlayamazsınız. Bunları hallettikten sonra çalışmak istediğiniz kurumdan iş vereninizin sizin için hazırladığı iş davet mektubu belgesini de evraklarınız arasına dahil etmelisiniz. Aksi takdirde çalışma vizesi alamazsınız.
Bunları hazırladıktan sonra başvurunuzu gerçekleştirmek için vize başvuru merkezlerine müracaat edebilirsiniz. Evraklarınız incelendikten sonra gerekli karar Almanya Başkonsolosluğu tarafından verilecektir.
Almanya çalışma vizesi ne zaman çıkar sorusunun yanıtını merak edenler için de bu vize türünün uzun süreli kalma durumu içermesi sebebi ile kısa süreli vizelerden daha ileri bir tarih içerisinde açıklandığını belirtelim. Almanya çalışma vizesi başvuru sonuçları yaklaşık olarak 15 ila 30 iş günü içerisinde açıklanacaktır.
Almanya D Tipi Vize Çalışma İzni
D tipi vize aslında genel bir başlık olup tüm uzun süreli vizeler bunun alt grubunda yer almaktadır. Bunlardan biri de çalışma vizesidir. Çalışma vizesi alabilmek için resmi bir iş bulduğunuzu dosyanızda belirtmeniz gerekmektedir. Almanya çalışma vizesi almak için karşı taraftan davet gelmesi gerekmektedir. Bu davet alınan iş yeri ise resmi bir iş yeri olmalıdır.
Almanya’ya işçi olarak gitmek 2020 yılında azalmıştır. Pek çok insan Almanya’da çalışmaya gitse de vasıfsız işçi alımı çok daha azdır. Bunun sebebi ise artık bu ihtiyacın karşılanmış olmasıdır. Bu nedenle en az 4 yıllık üniversite mezunu olanlar ve alanı Almanya’nın ön sırada tercih ettiği alanlar olanlar çok daha şanslıdır.
Almanya D tipi vize çalışma izni alarak aslında Almanya’da uzun süre oturum şansı elde edebilirsiniz. Uzun yıllar sonrasında hala çalışıyor iseniz ve kendinize ait mal mülkleriniz varsa bu durumda vatandaşlık başvurusu dahi yapabilirsiniz. Ancak bu aşamada ilk olarak D tipi vize yani uzun süreli vize almanız gerekir ki bunun yollarından biri de çalışmaktır.
Almanya’da çalışmak mümkündür. Burada iş faktörü önem arz etmektedir. Almanya’da çalışmak istiyorum deyip ardından çalışabilmek için internet üzerinden veya daha önce Almanya’ya gittiyseniz bir iş bulmanız gerekmektedir. Ardından iş yeri veya kişi bizzat sizi davet etmelidir. Bu davet mektubu resmi bir davet mektubu olmalıdır. Ancak sizin daha önce deneyimizin olup olmaması gibi faktörler Almanya’nın bunu onaylayıp onaylamamasını etkilemektedir.
Almanya çalışma vizesi 2020 yılında da verilmiştir ancak pandemi önlemleri nedeni ile bazı dönemlerde verilmemiştir veya sekteye uğramıştır. Aynısı 2021 yılı için de geçerlidir. Bu nedenle çalışma vizeleri ve bunun dışındaki tüm uzun süreli vizeler biraz sekteye uğramış durumdadır.
Almanya iş arama vizesi de farklı bir alternatiftir. Yani duruma göre iş arama vizesi alabilirsiniz. Bu vize en fazla 6 aylık bir vizedir ve sonrasında uzatılması çok zordur bu nedenle 6 ay içerisinde iş bulunmalıdır. Ancak bu 6 ay içerisinde iş bulurken kendinizi idame ettirecek kadar gelirinizi ve banka hesap dökümünüzü kanıtlamanız gerekmektedir.
Almanya çalışma vizesi 2021 yılında henüz açılmamış olsa da kısa zaman içerisinde uzun süreli vizeler de açılacaktır. Bu nedenle evraklar hazırlanmaya başlanmalı ve süreç daha hızlı hale getirilmelidir.
Almanya’dan İş Teklifi Almak
Günümüzde pek çok insan farklı ülkelerde çalışabilmektedir. Bu açıdan pek çok seçenek bulunmaktadır. Bu nedenle ülkeler arası çalışma vizeleri oldukça sık verilmektedir. Bunlardan biri de Almanya’dır. Özellikle başarılı ülkeler, yurt dışından başarılı öğrencileri ve çalışanları alarak kendi bünyelerine katmaktadır. Bu nedenle Almanya’dan iş teklifi almak mümkündür.
Tabii her zaman size teklif gelmesini beklemeye gerek yoktur. Sizler de Almanya iş başvurusu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hatta bunun için 6 aylık iş bulma vizesinden faydalanabilmek de mümkündür. Almanya’da iş bulma sürecinizi internet üzerinden yönetemiyorsanız ve bizzat Almanya’ya gitmeniz gerekiyor ise bu durumda bu da bir seçenek olmaktadır.
Almanya’ya pek çok iş tipiyle gidebilirsiniz. Almanya’ya işçi olarak gitmek günümüzde en zoru olsa da mümkündür. Ancak muhakkak usta vb. olmanız gerekmektedir. Ya da öncesinde işinizi bulmanız ve davet almanız şarttır. Almanya’ya işçi olarak gitmek için gerekli evraklar oldukça fazladır. Genel evraklara ek olarak işiniz için davetiye de gerekmektedir. Bu davetiye iş yerinin size gönderdiği davetiye olacaktır.
Almanya’ya işçi olarak gitmek mümkündür. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi ya davet edilmelisiniz ya da vasıfsız işçi olsanız bile deneyim vb. oranınız yüksek olmalıdır. Burada en çok tercih edilen ise davetiye yöntemidir. Davetiye sayesinde süreç çok daha kolaylaşacak demektir.
Almanya’dan iş davetiyesi aldım diyorsanız sizler de bu yazıyı okumalısınız. Davetiyenizi alıp gerekli evraklara eklemeniz gerekir. Ardından konsolosluğa ücreti yatırıp başvurunuzu gecikmeden gerçekleştirebilirsiniz. Çalışma vizeleri uzun süreli vizelerdir bu nedenle çalışma vizelerinin sonuçlanması da biraz uzun sürebilmektedir.
Almanya’dan iş teklifi almak mümkündür. Sizler de başvuru yapabilirsiniz, iş yeri de size ulaşabilir. Bu sizin alanınızdaki profesyonelliğiniz ile alakalıdır. Ancak her şekilde size davetiye gönderildiği sürece bir önemi yoktur. Davetiye vize alabilmenizi yeterli kılmaktadır. Bu açıdan davetiye de erkenden elinize ulaşmalıdır. Ardından başvuru süreci de hızlı bir biçimde başlatılmalıdır.
Almanya’ya davetiye ile gitmek büyük bir avantajdır. Öncesinde iş bulmak için de vize alabilirsiniz ancak bu masraflı olacaktır ve bu sürecin masrafı size ait olacaktır. Ancak davetiye sizi pek çok masraftan kurtaracaktır.
Almanya’ya iş teklifi aslında oturma izni almak da demektir bir nevi. Almanya’dan iş davetiyesi sizin uzun süreli olarak Almanya’da oturmanızı sağlayacak en önemli faktördür.
Almanya Çalışma İzni 2020
Almanya çalışma vizesi birtakım şartlara tabiidir. Almanya çalışma vizesi şartları oldukça çeşitlidir. Bu çeşitlilik arasından en önemli şey ise aslında yapacağınız işin Almanya için önemidir. Yani önemli bir iş yapacaksanız bu durumda kabul edilme oranınız daha yüksek olacaktır.
Almanya’da çalışma izni almak için davetiye gerekmektedir. 2020 yılında da süreç bu şekilde gelişmiştir. Çalışma izni için muhakkak davetiye gerekir. İş bulma vizesi alıp Almanya’da iken iş bulmuş olsanız dahi davetiye şarttır.
Almanya’da çalışma izni şartları 2020 yılı ile aynıdır. Yani Almanya’da çalışma izni 2021 yılında da bu şekilde geçerlidir. Davetiye en temel noktadır. Şansınızı arttıran şey ise işin yani yapacağınız işin üst düzey bir iş olmasıdır. Bu şansınızı oldukça arttıracaktır.
Almanya’da çalışma izni söz konusu olduğunda pek çok yabancının varlığından söz etmek mümkündür. Bu konuda Almanya oldukça istihdam sağlamakta ve uzun süreli durumlarda vatandaşlık dahi vermektedir. Ancak burada da kişinin var olan vatandaşlığını bırakması gerekmektedir.
Almanya çalışma izni 2020 yılında bir nebze olsun sekteye uğramıştır ve bu durum halen devam etmektedir. Bunun sebebi ise pandemi önlemleridir. Kişi bekleyebilir ise yani süreç acil değil ise vize bekletilmektedir. Bu da davetiye mektubunun süresini olumsuz etkilemektedir. Ancak bu süreçte bu durum için yapılacak bir şey bulunmamaktadır.
Almanya’da çalışma izni almanın başka yolları da vardır. Almanya’da çalışma izni nasıl alınır oldukça merak edilmektedir. Almanya’da çalışma izni için Almanya’ya gitmek de mümkündür. Bizzat iş bulmak adına Almanya iş bulma vizesi kullanılabilmektedir. Bu sayede 6 aylık bir süreç içerisinde sizlere iş bulmak için bir vakit verilmektedir. Ancak bu süreçte tüm masraflarınızı siz karşılamalısınız ve bunu karşılayacak kadar birikiminizi de belgelemelisiniz.
Almanya’da çalışmak için gerekenler sanılan kadar fazla şey değildir. İş bulabilmiş olmanız yeterlidir. Ancak sıradan bir iş olması şansınızı düşürecektir. Bu aşamada sizin de 4 yıllık bir bölümden mezun olmanız önem arz etmektedir. Yüksek lisans vb. söz konusu ise daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda deneyim de önemlidir. Türkiye’de iyi bir deneyim elde etmek sizlere fayda sağlayacaktır.
Almanya’da çalışmak için ne gerekli sorusunun bir diğer cevabı ise iş yeridir. Bulduğunuz iş yerinin sektördeki konumu ve tanınırlığı da önem arz etmektedir.
Almanya Oturma ve Çalışma İzni
Almanya’da oturum izni alabilmenin pek çok yolu vardır. Bunlardan biri orada bir tanıdığınız olmasıdır. Almanya’da akrabam var nasıl giderim sorusu pek çok kez sorulmaktadır. Bu aşamada akrabanızın yakınlık derecesi önemlidir. Yani çok uzak bir akrabanız söz konusu ise bunu hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır.
Almanya çalışma izni 2020 yılında sık sık alınan bir vize olmuştur. Almanya son yıllarda birçok kaliteli çalışanı bünyesine katmıştır ve dünyanın pek çok yerinden çalışan almaktadır. Özellikle Türkiye’den pek çok kişi Almanya’da çalışma izni alarak aslında orada oturma izni de almaktadır.
Almanya oturma ve çalışma izni alabilirsiniz. Aslında çalışma izni alarak bunu oturma izni olarak görmek mümkündür. Çünkü çalışma izni aslında uzun süreli izindir. Bu nedenle oturma izni görevi görmektedir. Ancak kısa süreli oturma iznidir. Bu nedenle süresiz oturma iznine sahip olmak için uzun süreli bir çalışma süreci ve iyi bir gelir sizlere bu imkanı verecektir.
Almanya’da oturma ve çalışma izni nasıl alınır sorusu sıklıkla sorulur. Oturma ve çalışma izni almanın birden fazla yolu vardır. Çalışma izni için muhakkak iş bulabilmiş olmanız şarttır. Bu aynı zamanda süreli bir oturma iznidir de. Ancak oturma izni bunun dışında daha fazla seçeneğe de sahiptir. Yani aile birleşimi vizesi de aslında bir oturma iznidir. Eğitim vizesi de buna dahildir. 90 gün üstü tüm vizeler uzun süreli vize grubundadır.
Yatırım da bir seçenektir. Almanya’da oturma izni almak için ne kadar yatırım yapılmalıdır sorusu da sorulmaktadır. Yatırım 250.000 Euro olarak belirlenmiştir ancak bu minimum rakamdır. Bu yatırım özellikle bir iş ise uygundur. Yani bir iş yeri açtıysanız kazancınız minimum olarak bu rakamı geçmek zorundadır.
Almanya oturum ve çalışma izni nasıl alınır gibi sorulara ek olarak bunu ücreti de merak edilmektedir. Ücret değişmektedir. Genellikle vize ücreti 130 Euro ile başlar ancak uzun süreli vizelerde 250 Euro ve daha fazlası şeklinde olmaktadır.
Peki Almanya’da oturum izniniz varsa ancak uzatmak istiyorsanız bu da mümkündür. Almanya’da oturum izni uzatma mümkündür ancak aslında bu uzatma değildir. Yeniden vize çıkması gerekmektedir. Yeniden vize çıkartırken süreci uzatacağınızı vize dilekçenizde Almanca olarak belirtmeniz ve ardından imzalamanız gerekmektedir. Var olan vize bitmeden yapılmalıdır.
Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Almanya çalışma vizesi başvuruları sadece büyükelçiliğe ve Almanya konsolosluklarına yapılmaktadır. 90 günden fazla kalınması gerektiğinde başvuru yapılması gereken ulusal D tipi vize kategorisidir.
Türkiyeden Almanyaya Gitmek İçin Ne Gerekiyor?
Almanya Çalışma vizesi almak için başvuru formu, dilekçe, pasaport, fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, sağlık sigortası, Almanca olarak mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, iş sözleşmesi, diploma ve sertifikalar hazır bulundurulmalıdır.
Almanya Çalışma İzni Vize İşlemleri Video;
İlginizi Çekebilir;
- Almanya Vizesi 2023
- Almanya Vize Evrakları & Ücreti 2021
- Almanya vize işlemleri
- Almanya Vizesi İzmir Vize Merkezi
- Almanya Vizesi: Diyarbakır Vize Merkezi