Almanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Almanya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Almanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Almanya aile birleşimi vize örneği, dilekçe örneği ve form örneğini metnimizin sonuna, Schengen vize olarak ekledik. Metni okuduktan sonra, daha detaylı bilgi için inceleyebilirsiniz.

Almanya Çalışma İzni Vize İşlemleri

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Evrakları

Almanya Aile Birleşimi Vizesi EvraklarıGüncellemelerden sonra, sizler ile Almanya’da aile birleşimi yapmanıza olanak sağlayacak vizeyi almanız için gerekli evrakları 2020 yılında gelen güncellemeye göre düzenledik. Almanya aile birleşimi vizesi evrakları 2020 yılına gelindiğinde;

Almanya’dan gelen talimatlara göre güncellenmiştir. Almanya aile birleşimi vizesi red nedenleri arasında bu güncellemelere dikkat etmeden yapılmış başvurular olabilir. Almanya aile birleşimi gerekli evraklar;
  • İki adet, Almanca doldurulması gereken, aile birleşim başvuru formu bulunmaktadır. Bu formların bir tanesi sizde kalmak üzere, ötekiyse Alman yetkililere gönderilmek üzere doldurulmaktadır. Form sonunda imzanın, başvuruyu yapan kişi tarafından atılması gerekmektedir.
  • Pasaport için belli başlı koşullar konulmuş olup, pasaport sahiplerinin, sahip oldukları pasaportun belirli özellikleri olması gerekmekte, bu özelliklerden 1 tanesi pasaportun 10 yıldan daha önce bir zaman diliminde alınmış olmasıdır. Aynı zamanda aile birleşimi başvurusu sonrasında da gereken süre kadar, pasaport geçerliliğini sürdürmelidir.
Almanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Almanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri
  • Almanya aile birleşimi vizesi evrakları arasında bir diğer gereken evrak ise, kişinin biyometrik fotağrafıdır.
  • Kişilerin Türkiye Cumhuriyeti’nde evlendilerse evlilik cüzdanlarından, Formül B denilen ve uluslararası alanda geçerliliği olan evlilik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde evli olmanız, Almanya’nın veya diğer ulusların evlilik belgenizi kabul edeceği anlamına gelmez. O yüzden uluslararası alanda geçerlilik sağlamak için, Formül B belgesi almanız gerekmektedir. Bu belgenin alınma nedeni, uluslararası yapılan anlaşmalara dayanmaktadır.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de sizlerden istenilerek, varsa daha önce yapmış olduğunuz evlilikler, sahip olduğunuz çocuk sayısı, boşanmalar, anne ve babanıza ait kimlik bilgileri, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği sayesinde kolay ve resmi bir biçimde öğrenilecektir.
  • Oturduğunuz yerin tam olarak bilinmesi ve işlem sonuçlarının gönderilmesi adına, ikametgah adresinizde bir diğer istenilen evraktır. Bu evrak sayesinde sizlere ulaşılması gereken herhangi bir durum olursa sizlerin resmi adresi öğrenilmiş olup, edinilen bilgi sayesinde işler kolaylaştırılacak ve hızlanacaktır.

Almanya aile birleşimi vize bekleyenler 2020, arasında yer alıyorsanız veya Almanya aile birleşimi dil şartı ile ilgili aklınızda sorular bulunuyorsa, lütfen bizimle doğrudan iletişime geçiniz. Almanya aile birleşimi sınavı hakkında da sizlere uzman desteği sağlayabiliriz.

Almanya aile birleşimi vizesi evrakları arasında Almanya’da ikamet etmekte olan eş ile ilgili istenilen bir kaç belge de bulunmaktadır. Bu belgeleri, Schengen Vize olarak sizler için listeledik.
  • Almanya sınırları içinde ikamet etmekte olan eşin, oturduğu yerin net ikametgah adresi ilk sunulması gereken evraklar arasında yer almaktadır.
  • Almanya’da yaşayan şahsa ait detaylı kimlik bilgisi de istenilenler arasında. Eğer kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına tabii ise Türkiye Cumhuriyeti’ne ait kimlik bilgileri, şayet kişi Alman vatandaşlığına tabii ise Alman kimliği ve pasaportu, gereken kimlik bilgileri arasında yer almaktadır.
  • Almanca bilgi seviyeleri her iki eş içinde en azından belirli seviyede, var olmalı, kişiler Almanca başlangıç seviyesinde bile olsa, Almanca bilmelidir.
  • Eğer eşler daha önceden evlilik yapmışlarsa, bu evlilikler ve varsa evliliklerinden olan çocukları ile boşanma belgeleri gibi belgelerde onaylı biçimde sunulmalıdır.

Almanya aile birleşimi randevu alma işlemleri ve gerekli diğer tüm işlemler için, bizlerden destek alabilirsiniz.

Almanya vizesi için yeni hazırlanan ve en güncel evrak listesine >> schengenvize.net/almanya-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vize Ücreti

Almanya Aile Birleşimi Vize ÜcretiAlmanya aile birleşimi vize harcı olarak belirlenmiş olan ücreti bu alt başlığımızdan öğrenebilirsiniz. Almanya aile birleşimi vize ücreti ile ilgili detaylı bilgileri ve dilerseniz ekstra danışmanlık ücretimiz ile ilgili bilgileri, doğrudan bizleri arayarak edinebilirsiniz.

  • Almanya aile birleşimi harç ücreti olarak 80 Euro kadar bir ödeme yapılması gerekmektedir.
  • Fiyat son dönemlerde güncellenmiş olup, korona süreci dolayısıyla fiyat değişimleri yaşanabileceği gibi, kur değişimi sonrasında da fiyat değişimi yaşanabilmektedir.
  • Dilerseniz Almanya aile birleşimi vize ücreti haricinde, ekstra olarak bizlerden danışmanlık alabilirsiniz. Harç bedelinin dışında bulunan bu ücretin ödemesi ile ilgili detaylı bilgiyi, bizlere Almanya aile birleşimi danışmanlık ücretiniz ne kadar diye sorarak, öğrenmeniz mümkün.
  • Gerekli bilgiler, harç ödemesi sırasında verilmeli ve kişi harç ücretini ödediği, kendi adına ait olan makbuzu, gereken evraklar arasına koymalıdır.

Almanya’da yaşamaya devam etmek için gerekli olan, aile birleşim vizesi konusunda bizlerden destek almak için, yapmanız gereken tek şey web sitemizin içerisinde bulunan iletişim bölümümüzden yardım alarak, bizlere ulaşmak olacaktır.

Almanya vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için >> schengenvize.net/almanya-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvuru FormuAlmanya’dan vize talebinde bulunan herkesin doldurması gereken formdur. Almanya aile birleşimi vize başvuru formu nasıl doldurulur? Nelere dikkat edilmelidir? Gibi sorularınızın en doğru yanıtını, bizlerden danışmanlık hizmeti alarak öğrenebilirsiniz.

Almanya başvuru formlarında genelde, ilk 10 madde kimlik bilgileri diğer maddeler ise, iş, ikamet, varsa önceki eş ve çocuklar ile ilgili bilgileri sorgulamaktadır. Bu sorgulamalar sonucunda, Alman yetkililer sizlerin verdiği bilgi ve belgelerin doğruluğunu kontrol ederler. Kontroller yapılırken, Alman yetkililer olay üzerinde hassas bir yaklaşım izleyerek, her bilginin doğruluğundan kesin emin olmadan sizlere vize onayı vermezler. Bilgilerinizi tam ve doğru biçimde doldurmak için desteğe ihtiyacınız varsa, lütfen bizler ile hemen iletişime geçin ve profesyonel desteğin tadını çıkarın.

Almanya aile birleşimi vizesi başvuru formu örneği için metnimizin sonuna göz atabilirsiniz. Örnekte anlamadığınız kısımlar ve gerekli danışmanlık işlemlerinin toplam ve güncel ücretini, Schengen Vize çağrı merkezlerimizi arayarak öğrenmeniz mümkündür.

Almanya güncel vize formunu ücretsiz indirmek için >> schengenvize.net/almanya-vize-formu sayfasını ziyaret ediniz.

Almanya Aile Birleşimi Vize Dilekçesi

Almanya Aile Birleşimi Vize DilekçesiAlmanya’da aileniz ile yeni bir yaşam kurmanız için gereken son adımda, dilekçe yazmaktır. Almanya aile birleşimi vize dilekçesi, genellikle Almanca olarak yazılır. Yazılırken ekstra dikkat etmeniz gereken bu dilekçe, doğrudan sizlerin bilgilerini kontrol edecek olan, Almanya Konsolosluğu veya Almanya Büyükelçiliği çalışanlarının okuması üzerine yazılır.

Dilekçe örneğini, Almanya aile birleşimi ile ilgili sizlere hazırladığımız metnimizin sonunda bulabilirsiniz.

Dilekçenin içeriğinde ise, Almanya’da neden yaşamak istediğiniz, sizlerin ve eşinizin kimlik bilgileri, varsa çocuk ve önceki boşanmalarınız ile ilgili bilgiler yer almalıdır. Dilekçe tamamen amacına uygun bir dil ve üslup içermelidir. Amaca uygun dil ve üslup ile dilekçelerinizi, Almanya aile birleşimi için yazmak isterseniz, bizlerden yardım alabilirsiniz.

Sizler ile ilgili gerekli kontroller, Alman yetkililer tarafından gerçekleştirilirken, sizlerin bu süre zarfında yapması gereken tek bir şey var, o da beklemek. Vizenizin onayı ve reddiyle, Almanyalı yetkililere hitaben yazmış olduğunuz bu dilekçenin doğrudan ilgisi bulunmaktadır.

Dilekçeniz veya formunuz içerisinde herhangi hatalı bir bilgiye rastlanması durumunda, Almanya aile birleşimi vizesinden ret kararı çıkmaması neredeyse imkansız olmuş olur.

Almanya vize başvurusu için ücretsiz bir şekilde sunulan vize talep dilekçesi ve örneklerine >> schengenvize.net/almanya-vize-dilekcesi adresinden ulaşabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?Almanya için yapacağınız bu başvuru türü yaklaşık olarak en uzun süren başvuru türüdür. Çünkü, Almanya ülkesinde süresiz yaşama izni vereceği kişilerin, ulusal çıkarlarına ters düşen bir harekette bulunup, bulunmayacağını, ülkeleri adına hergangi bir tehdit oluşturup, oluşturmayacağını net bir biçimde görmek isteyecektir.

Almanya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun cevabı, net olmamak ile birlikte yaklaşık 3 ay gibi bir süreye tekabül etmektedir.

Almanya için yapacağınız bu başvuruları, en azından planlarınızın 3 ay öncesine koyarsanız, planladığınız tarihte gitme imkanı elde edebilirsiniz.

Almanya Evlilik Veya Diğer Yollarla Vatandaşlık

Almanya Evlilik Veya Diğer Yollarla VatandaşlıkAlmanya Aile birleşimi vizesi, Türkiye’ de yaşayan TC vatandaşı olan kişilerin Almanya’ da yaşayan eş veya çocuklarının yanına yerleşmesi amacı ile alınması gereken bir vize türüdür. Almanya Aile birleşimi vizesi D tipi vizeye yani uzun süreli oturum izni gerektiren vizelere girmektedir. Almanya Konsolosluğundan randevu ile gerçekleştirilecek olan başvurularda dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar bulunmaktadır.

Başvuru yapılacak olan konsolosluk şehre göre farklılık göstermektedir. D tipi vize başvuruları İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’ ten yapılmaktadır. Almanya aile birleşimi vizesi için bütün evrakların hazır olması gerekmektedir. Dosyada doğru bilgiler ve eksiksiz tam bilgilerin yer alması gerekmektedir.Almanya vizesi belgelerine ek olarak bu vizede Almanya’ da yaşayan eşe dair de belgelerin hazırlanması gerekmektedir.

Almanya’ da bulunan eşin ikametgâh belgesi, kimlik bilgileri, banka hesap dökümleri ( son 3 aya ait döküm ve en az 8.000 TL değerinde para bulunması gerekmektedir.), maaş bordrosu, sağlık sigortası, önceki evliliği var ise ona ait bilgiler, eşlerin ortak çocukları hakkındaki bilgilere de dosyada yer verilmelidir.

Almanya aile birleşimi vizesi başvurularının en önemli evrakı ise A1 düzeyinde dil sertifikasıdır. Bu düze, günlük konuşmayı ve Almanya’ da normal yaşam sürebilecek kadar Almanca’ yı içermektedir. İlgili dil sertifikasını Almanca dil sınavına girerek almak mümkündür. Sınav Almanya konsolosluğunun belirlemiş olduğu sınav yerlerinde gerçekleştirilmektedir. Eğer eşlerin çocukları bulunuyor ise, 16 yaşından küçük çocuklar için dil sertifikasına gerek oktur. 16 yaşından büyük çocuklarda da tıpkı eşler gibi A1 düzeyinde Almanca dil sertifikası istenmektedir.

D tipi vize ayrıntılı incelenen bir vize başvuru türüdür. Bu nedenle vize reddi yaşanması durumları; A1 Almanya yeterlilik dil belgesi olmaması, Almanya Konsolosluğu’ nun belirttiği maddi yeterliliğe sahip olunamaması Adli sicil raporunun temiz olmaması gibi sorunlardan kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle Aile birleşimi vizesi hazırlanırken özenli olunması, belirtilen bütün belgeleri eksiksiz olarak yerine getirmek gerekmektedir. A1 düzeyinde dil sınavı yeterliliğine sahip olunamaması durumunda yıl içerisinde Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenen sınava yeniden girilebilmektedir.

Almanya Aile birleşimi vizesi ücretleri Almanya Konsolsoluğu2 nun belirlemiş olduğu başvuru ücreti, harç ücreti, A1 yeterlilik sınavı giriş ücreti vb. değişkenlerden dolayı her yıl farklılık göstermektedir. net bir rakam oluşturmak amacı ile firmamızın yardımlarından yararlanmanız mümkün olacaktır.

Almanya Evlilik Veya Diğer Yollarla Vatandaşlık alabilmenin şartı olarak Almanya D tipi vize alındıktan sonra en az 3 yıl evli kalma şartı bulunmaktadır.

  • Bir yıldan daha fazla sürede Almanya’ da aylık 450 Euro kazanca sahip bir işte çalışmak
  • Eşin vefatı durumu
  • Alman vatandaşı bir çocuğunuzun olması
  • Aile içi şiddet yaşanması ve bunun sonucunda belgelenerek 3 yılı beklemeden ayrılık yaşanması, durumlarında diğer yollarla da Alman vatandaşlığı elde edilebilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Başvurusu İşlemleri

Almanya Aile Birleşimi Başvurusu İşlemleriAlmanya’da ikameti bulunan eşle Aile Birleşimi Başvurusu yapabilmek için minimum A1 seviyesinde (başlangıç seviyesi) Almanca bilgisini sertifika ile kanıtlamaları istenmektedir.Almanya hükümetinin A1 seviyesinde de olsa Almanca dilini bilme koşulunu aramalarının sebebi Almaya’ya yerleşecek olan eşlerin basit düzeyde de olsa iletişim yetisine sahip olan bireylerin toplumsal hayata adaptasyonların daha kolay olduğuna inanmalarından kaynaklanmaktadır.

Aile birleşimi ile Almanya’ya gelen eşlere topluma entegrasyon kurslarına başladıklarında daha çabuk sonuç alabilecekler.Aile birleşimi için vize başvurusunda bulunurken A1 seviyesine Almanca bilgisini sertifika ile ispatlaması gerekmektedir. A1 seviyesini belgeleyen sertifika Avrupa Yabancı Dil Sınav Derneği standartlarında sınav yapan onaylı bir kuruluşun temsilciliğinden alınması gerekmektedir. Türkiye`deki onaylı sınav yapan ve sertifika veren kurumlar Goethe Enstitüsü, ÖSD ve Telc GmbH`dir. Yabancı dil kursu sınav tarihleri kuruluşların resmi internet sayfalarından veya telefonla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Başka kurum veya kuruluşların vermiş olduğu sertifikalar vize başvurusunda kabul edilmemektedir.

İstisnai durumlar:

Aile birleşim başvurusu yapan kişi Almanca bilgisini açık bir şekilde ispatlaya biliyorsa (Almanca eğitim veren bir üniversite veya lise mezunu ise veya çok akıcı bir şekilde Almanca konuşabiliyorsa vb.) ayrıca A1 seviyesinde Almanca bilgisini ispatlayan sertifikaya ihtiyaç duyulmamaktadır.Almanya Aile birleşimi başvurusu A1 seviyesinde sertifikanın ibrazına gerek olmayan kişiler;

  • Fiziksel veya zihinsel engelli olanlarda (kişi fiziksel veya zihinsel engeli olduğunu belgelenmelidir)
  • Üstün vasıflı olarak adlandırılan; araştırmacılar, şirket kuran kişilerin, iltica hakkını almış olan kişilerin ve Türkiye’de evlenmiş olanlar için Cenevre Mülteciler Sözleşmesine göre mülteciliği onanan kişilerin eşleri
  • Entegrasyon gereğinin olmadığı durumlarda; Avustralya, İsrail, Japonya, Kanada, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda veya Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının eşleri

A1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olmayanların gitmek zorunda oldukları bir kurs yoktur. A1 seviyesindeki dil sertifikası alabilmek için herhangi bir kursa giderek, özel ders alarak veya kişisel olarak hazırlanabilirsiniz. Aile birleşimi başvurusu için sertifika sınavına girebileceğiniz kurumların resmi internet sayfalarında sınavın içeriği hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Aile birleşimi başvurusu yapan kişilerin günlük iletişim becerilerini kanıtlamak için yapılan sınava hazırlanırken ders aldığınız kursu veya öğretmeni sınavın detayları konusunda bilgilendirmeniz gerekmektedir.

A1 seviyesinde sertifikanın sunulması Aile birleşimi başvurusu’nun kabul edileceğini garanti etmez. Konsolosluk mülakat sırasında dil bilginizi ölçebilir. Aile birleşimi başvurusu kabulü için Almanya konsolosluğu vize departmanı tek yetkili makamdır. Aile birleşimi başvurusu kabul edilebilmesi için tüm koşulların uygun olması gerekmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizesi aslında açıklayıcı bir tanımdır. Kişinin 1.dereceden yakının başvurabildiği bir vize türüdür. Kişinin eşi, ebeveynleri veya çocukları başvurabilmektedir. Birçok ülke bu vizeden faydalandırmaktadır. Aile birleşimi vizesi aslında uzun süreli bir vize olup oturum izni görevi görmektedir. Aynı zamanda kişiye o ülkede çalışma izni de vermektedir.

Sık sorulan sorulardan biri de aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar sorusudur. Bu her ülkede değişmektedir. Net bir yorum yapmak mümkün değildir. Ancak genel bir yorum yapmak gerekir ise aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vizedir. Bu nedenle sonuçlanması en az 1 ay en fazla 12 ay kadar sürmektedir. Bu durum ülke bazında değişime açıktır.

Aile birleşimi vizesi Türkiye için de geçerlidir. Türkiye’de bu vizeyi uygulamakta olup aynı şekilde sadece 1.derece yakınlar için uygulamaktadır. Yani sadece eş, ebeveyn veya çocuk için geçerlidir. Aile birleşimi vizesi pek çok ülkede vardır. Aynı zamanda pek çok ülkede aynı prosedürler ile ilerlemektedir. Ancak bazı istisnai ülkeler 3.derece yakınlara kadar da izin verebilmektedir.

Örneğin Belçika aile birleşimi vizesi yorumlar söz konusu olduğunda pek çok yorum vardır. Belçika da aile birleşimi vizesi vermektedir. Hatta en erken cevaplayan yani sonuçlandıran ülkelerden biri olmaktadır. Belçika bu açıdan oldukça hızlıdır ve ortalama 20 gün 1 ay kadar bir süre beklemek yeterlidir. Ancak örneğin Amerika’da bu süre aylar boyu sürebilmektedir.

Başka bir örnek ise Fransa’dır. Fransa aile birleşimi vizesi de aynı şekilde D tipi vizedir. D tipi vize bilindiği üzere uzun süreli bir vizedir. D tipi vize alınması nedeni ile vize başvuru süreci biraz daha uzun sürmektedir. Aynı zamanda Fransa’daki kişi en azından 1 seneden fazladır Fransa’da yaşıyor olmalıdır. Bu gibi ayrıntılar önem arz etmektedir.

Aile birleşimi vizesi hakkında yazılan pek çok şey vardır. Aile birleşimi vizesi Almanya yorumlar da buna bir örnektir. Almanya sık sık aile birleşimi alınan ülkelerden biridir. Bunun sebebi ise Türk nüfusunun orada oldukça yüksek olmasıdır. Ortalama 3 ay gibi bir sürede sonuçlanmakta olup son güncellemelere göre dil şartı kalkmıştır.

Almanya aile birleşimi son dakika haberleri en dikkat çeken ise dil şartının kaldırılmasıdır. Bu sayede dil sınavına girmek gerekmez ve kişi daha kolay bir biçimde bu vizeyi alabilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi

Almanya aile birleşimi vizesi almak mümkündür. Ancak bunun için birtakım şartlar söz konusudur. Yani aile birleşimi vizesi almak aslında çok nettir. Şartları ya karşılarsınız ya da karşılamazsınız. Bu nedenle alınması çok daha kolay vizelerdir. Ancak sizler 3.nesil akrabalarınızın Alman vatandaşı olmasına vb. durumlarına dayanarak başvuru yapıyorsanız elbette bunun onaylanmaması mümkündür.

Almanya aile birleşimi vize bekleyenler 2021 yılında özellikle çok daha fazladır. Çünkü vizeler henüz açılmamış durumdadır. Yani sadece acil ve önemli durumlar için vizeler yapılır iken şu anda aile birleşimi gibi konular için acil değil ise vize verilmemektedir. Bu nedenle bekleyen pek çok insan bulunmaktadır. Ancak bu süreci fırsata çevirmek de mümkündür. Yani belgeleri önceden hazırlayıp başvuruları açılınca anında başvuru yapılabilmektedir.

Aile birleşimi vizesi birtakım şartlara sahiptir. Almanya aile birleşimi şartları ilk olarak 1.derece yakınları kapsar. Yani ya çocuğunuz, ya ebeveyniniz ya da eşiniz Alman vatandaşı olmalı ya da burada oturum izni olmalıdır. Ancak bu sayede aile birleşimi vizesinden faydalanabilmeniz mümkündür. Bunun dışında sayılmayacaktır. Bu vize başvurusu çok daha fazla belge istemektedir çünkü 2 veya belki de 3 kişinin dahi bilgileri gerekmektedir. Almanya’da anneniz ve babanız oturuyor ise sizler de burada vize alabilmek için her ikisinin de bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu nedenle aslında hazırlaması da uzun sürmektedir.

Ancak son zamanlarda özellikle mülakat süreci ile ilgili birtakım değişiklikler olmuştur. Bunlardan en önemlisi ise Almanya aile birleşimi son dakika haberleri olarak da geçen dil sınavının kaldırılmasıdır. Yani dil yeterliliği artık beklenmemektedir. Ne İngilizce ne de Almanca beklenmez. Kişiye böyle bir imkan sunularak vize alması kolaylaştırılmıştır.

Almanya aile birleşimi süreci uzun bir süreçtir. Evrakları hazırlamak kadar aslında başvuru sonrasında da uzun bir süre beklenmektedir. Bu nedenle erken başvuru yapmak önem arz etmektedir. Almanya aile birleşimi dil şartı kalktı ve bu nedenle pek çok kişi daha kolay başvuru yapabilmiştir.

Aile birleşimi vizesi Almanya yorumlar ve örneklerine bakıldığında son zamanlarda aile birleşimi vizelerinin yavaşladığı bilinmektedir. Bunun ilk sebebi pandemi önlemleri olmaktadır. Bu nedenle beklemek gerekmektedir. Birçok kişi bu durumda ailesinden ayrı kalsa da bunu belirterek kısa süreli bir vize de alınabilmektedir. Ancak bu kişinin sebebinin aciliyeti ve önemi ile doğrudan orantılı olacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Randevu Nasıl Alınır?

Ulusal vize türü olup D vize kategorisinde yer alan Almanya aile birleşimi vizesi randevu işlemleri konsolosluk ve büyükelçilikten yapılmaktadır. Randevu almak için öncelikle para yatırmak gerekmektedir, ödeme sisteme düştükten sonra randevu verilir.

Almanya Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?

Almanya’nın Türkiye’deki bulunan tüm dış temsilciliklerindeki vize işlemlerinde tek yetkili olan hizmet sağlayıcısı iADATA’dır. Başka şirketlerin ya da şahısların vize bölümüne ya da randevu sistemine erişim söz konusu değildir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Almanya Federal Cumhuriyeti’ne yapılan aile birleşimi vizesi başvurularının çıkış süresi ortalama olarak 3 aydır. Yapılan başvurunun sorgulama işlemleri ancak 3 ay sonra gerçekleştirilir.

Almanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×