Polonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Polonya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Polonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Polonya Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Bu yazımızda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Polonya’daki aileleri ile bir arada yaşamalarını sağlayacak resmi prosedürleri paylaşacağız.

Polonya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Polonya Aile Birleşimi Nedir

Kuralları ülkeden ülkeye farklılıklar gösteren aile birleşimi kavramı, çeşitli nedenler ile bölünmüş ve farklı ülkelerde yaşamak zorunda kalmış ailelerin, belirli kurallar çerçevesinde tekrar bir arada yaşama hakkına sahip olmalarıdır.

Kısa tanımlama ile, eşlerden birinin, diğer eşin yaşadığı ülkeye göç etmesi durumudur. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi yapılacak bu göç hareketinin resmi kural ve kaideleri her ülkeye göre farklılıklar göstermektedir.

Bu yazımızda, Polonya Aile Birleşimi hangi kurallar dahilinde ve ne tür prosedürler eşliğinde gerçekleşir sorularına, ayrıntıları ile birlikte cevap vermeye çalışacağız.

Polonya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir

Polonya sınırları içerisinde ikamet eden eşinizin ya da akrabalık bağınız olan farklı bir kişinin yanına yerleşmek istiyorsanız aşağıda maddeler halinde belirtilen evrakları hazırlamanız gerekmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Polonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

İlk olarak Türkiye’de hazırlanması ve Polonya Konsolosluğuna verilmesi gereken evraklar nelerdir, sırası ile irdeleyeceğiz.

  • Kişiye ait Pasaport: Başvurunuzu, pasaportunuzun orjinali ile birlikte yapmanız gerekmektedir. Fotokopi ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Daha önce işlenmiş olan sayfaların fotokopilerinin de pasaportunuzun aslına iliştirilmesi gerekmektedir.
  • Biometrik fotoğraf: Uluslararası kriterlere uygun olarak çektirilmiş, 3,5*4,5 milimetre ebatlarında 4 adet biometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Başvuru dilekçeniz: Başvuruyu yapan kişi tarafından yazılmış vize talebini bildiren dilekçe yazılması gerekmektedir.
  • Sabıka Kaydınız: Geriye dönük en fazla bir ay öncesinde alınmış olan sabıka kaydı belgenizin olması gerekmektedir.
  • Uluslararası Doğum Belgeniz: Formül A olarak adlandırılan ve nüfus müdürlüklerinde almanız gereken Uluslararası doğum belgenizin Polonya Aile Birleşimi Vizesi İçin, başvuru esnasında yanınızda olması gereklidir.
  • Protokol Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Emniyet Müdürlüklerinden alınan ve son on yıla ait yurtdışı giriş ve çıkış bilgilerinizin bulunduğu protokol belgenizi dosyada sunmanız gerekmektedir.
  • Sgk ve Banka dökümü: Başvuru yapan kişiye ait, son altı aya ait ıslak imza ve kaşe içeren banka hesap hareket dökümü ile, Sosyal Güvenlik Kurumu ya da E-devlet kanalı ile alınmış SGK hizmet dökümünüz.
  • Başvuru Formunuz: Flemenkçe dili ile hatasız yazılmış başvuru formunuzun dosya ekinde olması gerekmektedir.
  • Uluslararası evlilik kayıt örneği: Formül B olarak adlandırılan ve Nüfus Müdürlüklerinden alınan Uluslararası evlilik kayıt belgenizin alınmış olması gerekmektedir.
Türkiye’de hazırlanması gereken evrakların ardından, Polonya tarafında hazırlanması gereken evrakları aşağıdaki belirtilen şekilde hazırlamamız gerekmektedir.
  • Polonya vatandaşı olan eşten pasaportun aslı,
  • Polonya’da ki eş tarafından yazılmış, Polonya Aile Birleşimi için gerekli olan davetiye,
  • Polonya vatandaşlık belgesi,
  • Polonya aile birleşimi vizesi onay niteliğinde kabul edilen ve Polonya’da ki eşin bu birleşim ile ilgili her türlü masrafı hangi yollar ile nasıl karşılayacağına dair sunması gereken belgeler,
  • Polonya’da bulunan eş, gayrimenkul sahibi ise, tapu fotokopisi,
  • Polonya’da oturulan ev kira ise, kira kontratı,
  • Polonya’da doğmuş kişiler için Polonya makamlarınca alınmış doğum belgesi,
  • Polonya ilgili kurumlarından alınan ikamet durumunu gösteren ikametgah belgesi, Polonya’da bulunan eş tarafından hazırlanması gereken evraklardır.
  • Polonya’da bulunan eşin çalıştığını belgeleyen şirket yazısı ve 6 ay geriye yönelik alınmış olan bana hesap hareketleri.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadar

Polonya Konsolosluklarınca belirlenen ücretler, Konsolosluklara ait harç bedellerini ve vize merkezlerine ait masrafları içermektedir. Polonya Aile Birleşimi için Konsolosluğun aldığı vize harç ücreti 90 Dolardır.

Bu ücrete ilaveten vize merkezlerine ait masraflar eklenecektir. En güncel Polonya Aile Birleşimi Vizesinin ücretleri için, Polonya Konsolosluklarının yetkili kıldığı merkezlerden bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Polonya vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için >> schengenvize.net/polonya-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar

Başvuracağınız vize türüne göre değişkenlik gösterebilen vize onay süreci, uzun süreli olarak adlandırılan D tipi vize işlemi için, 15 iş günü ile 30 iş günü arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Konsoloslukların, Polonya aile birleşimi vizesi için, başvuru yapan kişiden isteyebileceği ek evrak talebinin vize işlemi süresinin uzatabileceği göz önünde bulundurularak, seyahat süresinden an az üç ay öncesinde başvuru yapılmasını önemle bildirmek isteriz. 

Başvuru evraklarınızın tam olması durumunda bile, Konsolosluğun sizi mülakata çağırma hakkına sahip olduğunu ve bu prosedürün vize işlemlerinin sonuçlanmasını uzatabileceğini göz ardı edilmemelidir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi İle İlgili Önemli Noktalar

  • Uzun süreli vize kategorisi içerisine giren ve D tipi vize olarak adlandırılan Polonya Aile Birleşiminde vize müracaatınızı, Polonya Büyükelçiliklerine ya da Polonya Konsolosluğuna direkt olarak yapmanız gerekmektedir.
  • Polonya vatandaşı biriyle evli durumda iseniz, Polonya aile birleşimi vizesi talebinizin olumlu sonuçlanması bakımından, bu evliliğinizin formaliteden bir evlilik olmadığını kanıtlamakla mükellefsinizdir. Gerektiği durumlarda bu konu ile ilgili belgeleri yetkili makamlara sunmakla yükümlüsünüzdür.
  • Polonya’da yanında ikamet edeceğiniz yakınınıza ait yaşam alanının, sizinle birlikte yaşamasına uygun olması gerekmektedir.
  • Keza, aile birleşimi yapacağınız ve birlikte yaşayacağınız yakınınız ile birlikte Polonya Devletine yük olmadan kendi başınıza geçinebileceğiniz maddi olanaklarınızın olması da Polonya makamlarınca önemlidir.
  • Konsolosluklar tarafından verilen başvuru formları Fransızca ya da Flemenkçe dillerinden biri ile doldurulmuş olması gerekmektedir.
  • Polonya aile birleşimi, en uzak derece olarak üçüncü dereceden akrabalar ile birlikte gerçekleştirilebilir.
  • Polonya Aile Birleşimi Vizesinde dil bilme şartı aranmamaktadır.
  • Aile birleşimi vizesi, diğer vize çeşitlerine göre daha uzun prosedürler içeren ve alınması daha zor olan bir vize türüdür.
  • Aile birleşimi vizesi 2 aşamadan oluşur. Birinci aşama Polonya’da ki yakınınızın davetiyeyi ve ek belgeleri size göndermesi ile tamamlanırken, bu belgelerle sizin müracaat yapma kısmınız ise başvurunun ikinci aşamasıdır.
  • Türkiye’de ikamet ettiğiniz şehre göre başvuru merkeziniz değişkenlik gösterebilir. Bulunduğunuz şehre ait Polonya vizesi başvuru merkezleri, Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun ya da Polonya Ankara Büyükelçiliğinin yetkisi sınırları içerisinde olabilir. Başvurunuz öncesi bu detayı araştırmanızı öneririz.
  • Polonya Cumhuriyeti aile başvuruları kapsamında Polonya Aile Birleşimi vizesinin için sözlü mülakat yapan ülkeler arasında bulunduğu belirtilmelidir.

Polonya Aile Birleşimi Mülakatında Dikkat edilecek Hususlar

Konsolosluklar tarafından yapılan Polonya Aile Birleşimi vizesi alımı için yapılan mülakatlarda, genellikle Polonya’da ikamet eden eşiniz ile ilgili kimlik detayları sorulmaktadır. Polonya’da bulunan eşinizin ailesi ile ilgili detaylarla da ilgili sorular başvuru sahibine yöneltilebilmektedir.

Eşinizin kaç kardeşi olduğu, bu kardeşler arası yaş farklarının ne olduğu gibi sorularla sık karşılaşılmaktadır. Her iki eşe sorulan, eşinizin en sevdiği şeyler nelerdir sorusuna farklı cevap veren eşlerin vize işlemleri onaylanmamaktadır.

Poloya Konsolosluğu’nca uygulanan mülakatlarda size yöneltilecek sorulara yüzde yüz dürüstlük ve netlik ile cevaplamanız gerekmektedir. Polonya’daki eşin hayatına ilişkin sorulacak sorulara vereceğiniz doğru cevaplar vize almanızı sağlarken, verilecek muamma yaratan veya doğrudan yanlış cevaplar vize başvurunuzun ret alması ile sonuçlanacaktır.

Polonya’daki eş ile alakalı sorulan sorular, evliliğin şeffaflığını kanıtlamanız amacıyla size yöneltilmektedir. Yani burada ki amaç Polonya aile birleşimi talebinde bulunan eşlerin formalite mi yoksa gerçekten evli mi olduğunu anlayabilmektir. Hiçbir zaman unutmamanız gereken eşinizin özel günlerini, mülakat sırasında da unutmamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Polonya Ticari ve Turistik vizesi en kolay nasıl alınır; >> schengenvize.net/polonya-vize bağlantısın’dan yeni yılda hazırlanan kesin kılavuza ulaşabilirsiniz.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Aile birleşimi vizesi Polonya vatandaşı olanların aile ferdi olarak ülkede uzun süre kalmasına imkan sağlar. Aile birleşimi vizesi ile Polonya’da 90 gün kalmak söz konusudur, vize evlilik ve çocukları kapsamaktadır.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Polonya vatandaşı eş tarafından gönderilen resmi davetiye ile birlikte uluslararası evlilik kaydı, eşlere ait kişisel belgeler ve başvuru formu aile birleşimi vizesi için gerekli olan evraklardır.

Polonya Aile İçin Nasıl Gidilir?

Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için İstanbul başkonsolosluğuna, konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize merkezlerine ya da akredite edilen seyahat acentalarına başvurmak gerekmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×