Kanada Göçmenlik Başvurusu - Schengenvize.net
Schengen Blog

Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kanada göçmenlik başvurusu yapmak isteyenler, öncelikle ülkenin istediği belirli şartları sağlamak durumundadırlar.  Bu şartlara dair merak ettikleriniz ve Kanada göçmenlik başvurusuna dair yapılması gerekenler, kimler Kanada göçmenlik başvurusunda bulunabilir gibi soruların cevabı yazının devamında verilmiştir.

Kanada Vize Formu

Kanada Göçmenlik Başvurusu İçin Yapılması Gerekenler

Bilindiği üzere Kanada, dünya üzerinde yaşam şartları yüksek ülkeler arasında yer almaktadır. Gerek eğitim, gerek sanat, gerekse ekonomik açıdan gelişmiş ülkeler arasında yer alan Kanada, her yıl farklı ülkelerden binlerce göçmenlik başvurusu almaktadır. Ancak bu başvurular belirli kriterlere göre değerlendirilir. Bunlardan ilki, kişilerin göçmenlik başvurusu için doğru kategoriyi seçmeleridir.

Daha sonra ülkenin talep ettiği belgeler ve formlar eksiksiz bir şekilde tamamlanmalı ve ilgili makamlara iletilmelidir.  Ancak başvuru ve buna bağlı olan kabul süresi farklılık gösterebilir. Bazı başvurular 6 ay içerisinde sonuçlanırken, bazılarının sonuçlanması 2 seneye kadar sürebilmektedir.

Geçtiğimiz aylarda ülkenin yaptığı açıklamaya, göre 3 yıl boyunca ülkeye dahil edilecek göçmen sayısında artış yapılacağı duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından, Kanada göçmeni olmak isteyenler bu konu hakkında daha detaylı bir bilgi arayışına girmeye başladılar.
Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada’ya Hangi Kategorilerden Göçmenlik Başvurusu Sağlanır?

Kanada göçmenlik başvurusu hakkında Kanada’nın en çok hangi kategorilerden göçmenlik başvurularını kabul ettiği de merak edilen hususlar arasında yer almaktadır. Kanada; lisans, yüksek lisans, çalışma izni, göçmenlik ve çeşitli sertifika ve dil eğitimleri gibi başvurular sayesinde ülkeye girişi kabul etmektedir.

Kanada’nın göçmen kabulündeki artışı sağlamasının sebeplerinden en önemlisi, ülkenin yükselen yaş ortalamasını düşürmek ve emekli olan kesimin yerine çalışacak yani iş gücü sağlayacak yeni çalışanlara ihtiyaç duyulması olarak biliniyor. Bu sebepler dahilinde pek çok insan hem çalışma izni hem de göçmenlik başvurusu için kolları sıvamış durumda. Peki, Kanada göçmenlik başvurusu en çok hangi kategoriden başvuru sağlandığında kabul ediliyor?

Eğitim Sonrasında Kanada’ya Göçmenlik

Kanada göçmenlik başvurusu ve sonrasındaki kabul için en etkili yollardan bir tanesi Kanada’da bir eğitim programına yazılmak ve bu programın arkasından ülkeye göçmenlik başvurusunda bulunmaktır. Çünkü göçmenlik başvurusu için bir puanlama yani test sistemi mevcuttur ve bu test içerisinde kişileri öne çıkaracak hususlardan en önemlileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Daha önce Kanada’da eğitim almış olması
  • Dolayısıyla ülke deneyimi kazanmış olması
  • Eğitim sürecinde burada geliştirmiş olduğu dil beceriler

Kanada’da Eğitim Sonrası Göçmenlik ve Vatandaşlık Hakkı

Kanada göçmenlik başvurusu dahilinde, daha önce ülkede eğitim almış kişilere öncelik tanındığından yukarıda bahsetmiştik. O sebeple, ülkeye göçmenlik başvurusunda bulunacak kişiler en çok bu yöntemi tercih etmektedirler. Kanada’da herhangi bir üniversite, kolej ya da yüksek lisans programlarına kayıt olan öğrencilere ülkede oturma izni verilmekte ve daha sonrasında yine bu kişilere vatandaşlık hakkı da tanınmaktadır.

Kanada göçmenlik başvurusu ve kabulünden önce kişiler, buradaki eğitim programlarından birini (Kolej, üniversite, yüksek lisans ve sertifika programları) seçerek Kanada’daki eğitimlerine başlarlar. Eğitim esnasında bu programlar dahilinde öğrencilere, yarı zamanlı yani part- time çalışma imkanı da sağlanır.

Kaydolunan eğitim programı tamamlandıktan sonra, başvuru yapıldığı takdirde, bu kişilere oturma hakkı verilmesi yüksek ihtimal dahilindedir.

Kanada Eğitim Sonrası Oturma İzni Ne Zaman Alınır?

Bunun için ilk kriter bahsi geçen eğitim programının süresidir. Yani burada hangi eğitim programına kayıtlıysanız öncelikle eğitimlerin tamamlanmış olması gerekmektedir. Eğitim devam ederken, sizlere vatandaşlık hakkı tanınmaz. Eğitim programı sona erdiğinde, hem göçmenlik başvurusu hem de oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak başvuruların sonuçlanması konusunda kesin bir tarih aralığı belirtilmemiştir. Genel olarak bu sürenin 6 ay ile 1 yıl içerisinde olduğu bilinmektedir.

Kanada’ da herhangi bir eğitim programını tamamladıktan sonra çalışma izni elde eden kişiler, eğitim programlarının süresine göre 1 ila 3 yıl arasında bir iş deneyimi kazanabilirler. Bu süreç, daha önce tamamlamış olduğunu eğitim programının içeriği ve süresine göre değişkenlik gösterecektir. Ancak her ne olursa olsun, yurtdışında özellikle de Kanada gibi istihdam gücü ve refah seviyesi yüksek olan bir ülkede hem eğiti m görmek hem de çalışma izni elde etmek, sizlere çok şey katacak ve ilerleyen zamanlardaki yurtdışı düşünceleriniz için de sizlere avantaj sağlayacaktır.

Kanada Göçmen Alım Şartları

Kanada göçmenlik başvurusu için iki önemli husus mevcuttur.

  • Başvuru daveti (başvuru davetiyesi almak)
  • Oturma izni alınması için başvuruda bulunmak.

Kanada Göçmenlik

Kanada Göçmenlik Bakanlığı tarafından her sene alımlara dair duyurulara yer veriliyor. Bunun üzerine her sene binlerce göçmen kabul ediliyor ve mesleki programlara yerleştirilmeleri esas alınıyor. Kanada göçmenlik olarak belli başlı şartların üzerinde durulur ve uygun olanların başvurularına olumlu yönde yanıt verilir.

Başvuru davetinin alınması göçmenlik başvurularına dair önemli bir yere sahiptir. Kanada göçmenlik başvurusu 2020 yılında da oturum izni üzerinden ele alınmaktadır. T.C. vatandaşlarının oturum izinlerine başvurmaları ve bunun üzerine göçmenlik hakkından faydalanmaları esas alınmıştır.

Kanada göçmenlik başvurusu formu elektronik ortamdan indirilir ve geriye talep edilen bilgilerin sıralanması kalır. Forma girilen bilgilerde eksiklik olmamalı ve hataya yer verilmemelidir. Nitekim başvuru sırasında paylaşılan belgelerde yer alan bilgiler dikkate alınır ve formda yer alanlar ile örtüşmesi üzerine göçmenlik hakkından faydalanmanıza izin verilir.

Her sene olduğu gibi Kanada göçmenlik meslek listesi 2021 yılında da açıklanmış ve istihdam programlarına yer verilmiştir. Bunun üzerine yer – deniz bilimcileri ile inşaat mühendisi başta olmak üzere çeşitli mesleklerin üzerinde durulmuştur. Ardından makine ile bilgisayar mühendisliği mesleklerinin de açıklandığı görülüyor.

Kanada göçmenlik başvurusu 38 meslek olarak yaygın bir şekilde mühendislik programlarının üzerinde durulmuştur. Görüldüğü üzere makine, bilgisayar ve elektronik mühendisliği programlarının her biri açıklanmıştır. Geriye bu alanlara dair eğitim programlarını tamamlayanların başvurularını yapmaları kalmıştır.

Meslekler ve göçmenlik şartları kadar başvuru ücretleri de dikkate alınmıştır. Kanada göçmenlik başvurusu ücreti için hükümet vergileri üzerinden ana ve eş başvurularına dair fiyatlara netlik kazandırılmıştır. Bunun üzerine 550 USD olacak şekilde ödemelere geçilmesi esas alınmıştır. Ancak sürekli yaşam veya kayıt harçlarına dair ayrı tutarların üzerinde durulduğunu unutmamak gerekir.

Kanada göçmenlik meslek listesi 2020 ile 2021 yılları arasında benzerlik gösteriyor. Önceden de belirttiğimiz üzere yaygın olarak mühendislik alanında alımların geçerli olduğu belirtilir. Bunun için oturum izni ve davetiyelere sahip olanların başvurularını iletmeleri bekleniyor.

Bir diğer önemli husus ise Kanada göçmenlik testi oluyor ve vatandaşların online ortamdan test değerlendirmesinde bulunması isteniyor. Üstelik bu değerlendirme ücretsiz olacak şekilde birkaç dakikada tamamlanıyor.

schengenvize.net/kanada-vize-islemleri/

Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kanada göçmenlik testine giriş yaparak geçerli puan alan kişiler gerekli formları doldurarak Kanada Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunabilir.

Kanada Göçmenlik Puanı Kaç Olmalı?

100 üzerinden 67 almak göçmenlik başvurusu için yeterlidir. Başvurduğunuz alana göre bu puan değişiklik gösterebilir.

Kanada Hangi Mesleklerden Göçmen Alıyor?

Mühendislik (kimya, petrol, bilgisayar, uzay ve benzeri), yer ve deniz bilimcileri, fizyoterapistler, mesleki terapistler, mali ve yatırım analistleri, odyolojist, konuşma – lisan patologları, endüstriyel makinecılar alınıyor.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Video;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×