Çekya Vizesi: Kesin Klavuz 2023 - Schengenvize.net
Çekya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Çekya Vizesi: Kesin Klavuz 2023

Çekya Vize Başvurusu 2023

Tarihi mekanları ve farklı yaşam kültürü ile dikkat çeken Çek Cumhuriyeti oldukça ilginç halleri ortaya koymaktadır. Farklı kültürleri de bünyesinde bulunduran ülkeye birçok sebeple seyahat etmeniz mümkündür. Bunun için ise Çek Cumhuriyeti vizesi almanız gerekecektir. Vizenizi alabilmeniz ve sorunsuz seyahat gerçekleştirmek için başvuruya dair evrak temin edilmelidir.

Bulgaristan Vizesi ve Randevu

Evraklar ile ilgili detaylı bilgiler edinmeniz çok daha doğru olacaktır. İlk belirleyeceğiniz husus seyahat amacı olacağı ne için gittiğinizi belirlemelisiniz. Seyahat amacını belirlemenin evrak temininde önemli yeri olduğu bilinmelidir. Seyahat amacınız turistik ise hazırlanacak evrak farklı olurken ticari ise daha farklı evraklar istenmektedir. Değişen faktörleri ve evraklar da değişkenleri bilerek hareket etmek gerekir.

Çek Vize İşlemleri

Faaliyet planlamanızı yaptıktan sonra amacı dışında hareketlerden uzak durmalısınız. Turistik amaçlı gidip ticari faaliyetlerde bulunmanız kanunlara aykırı olduğu için ciddi yaptırımlar oluşabilir. Bu durum uluslar arası hukuki olguyu da ortaya çıkartabilecek hallere sebep olabilir.

Çekya Vizesi: Kesin Klavuz 2021
Çekya Vizesi: Kesin Klavuz

Bütçenizi hazırlayıp harika bir tatile hazır olsanız da vizeniz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Kısa süreli seyahatler için 90 güne kadar vize almanız mümkün kılınmıştır. Çek Cumhuriyeti vize işlemleri yapılırken unutulmaması gereken en önemli ayrıntı başvuru tarihidir. Seyahat tarihinizden yaklaşık 30 gün önce başvurunuzu sunmaya özen gösterin. Resmi tatil günleri ve konsolosluğun iş yoğunluğuna göre incemeler uzayacağı için işleri sıkıştırmamaya çalışın. Seyahat tarihinize 10 gün kala başvuru sunduğunuzda evrakların incelenmesi ve onaylanması yetişmeyebilir. Bu durumda sizin planlarınızda değişikliğe sebep olabilir. Bu noktada hassas olmaya ve planlamayı doğru yapmaya özen gösterin.

Profesyonel destek almanız da vizenin olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Evrak teminleri ve doldurulması gereken formları doğru şekilde hazırlanması daha kolaydır. Vize ofisi sayesinde zamanında vizenizi almanız mümkün olabilir. Fakat bilinmesi gereken en önemli ayrıntı hiçbir merkezin kesinlikle vize alacağınızı beyan etmesine inanmayın.

Vize onayının hiçbir vize başvuru merkezi vermediği için bu tür bilgi aktaranlara itibar etmemeniz gerekir. Vize onaylarını yalnızca ilgili konsolosluk ya da büyükelçilik yapmakta olup, dışarıdan müdahale ile sonuca etki edilmesi mümkün değildir. Sadece sorunsuz şekilde evrak sunulması ve taleplerin eksiksiz şekilde sunulması gerekir. Değerlendirmelerin yapılması ve Çek Cumhuriyeti Vizesi konusunda sorun yaşamamak için size düşen sorumlulukları yerine getirmek yetecektir. Verdiğiniz evraklarla ilgili değerlendirme komisyonu çok titiz şekilde inceleme yapmaktadır. Buda çok dikkatli ve hatalı bilgi içermeyecek şekilde aktarım sağlanmasını göstermektedir.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize

Ticari faaliyetlerinizi yerine getirmek için Çek Cumhuriyeti’ne gitmeniz gerekebilir. Herhangi bir ticari toplantı, kongre ya da iş görüşmesi için Çek Cumhuriyeti Ticari vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Schengen ülkeleri arasında yer almasından dolayı da işlemler esnasında parmak izi gibi prosedürlerde söz konusudur. Eksik evrak olmayacak şekilde hazırlamanız gerekenleri öğrenmeniz gerekir.

Schengen vizesi kapsamında yapacağınız başvurularda mutlaka uygun pasaport olduğuna bakmalısınız. Pasaport konusunda titiz davranıldığını ve incelemelerde ön planda olduğunu unutmamanız gerekir. Ayrıca hangi faaliyet alanında çalıştığınızı ve Türkiye’de ki ticari faaliyetlerinizi gösterir vergi levhası, gazete ilanı ve faaliyet raporları sunulmalıdır.

Daha önce Schengen vizesi alıp seyahat yaptıysanız tarihleri inceleyerek parmak izi işlemini halletmeniz gerekir. Sistemde 5 yıl boyunca parmak iziniz kayıtlı olduğu için bu süre dolmamışsa yenilemenize gerek yoktur.

Ticari faaliyetlerde yurt dışına gidebilmeniz için size gönderilen davetiye çok önemlidir. Çek Cumhuriyeti’ne sizi davet eden firmanın mektubunu başvuru dosyasına koymanız gerekir. Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurularında sunulacak olan davetiyenin orijinal olmasına dikkat edin. E-mail yolu ile gönderilen davetiyeler başvurularda kabul görmemektedir.

Başvuruyu olumsuz yönde etkileyebilecek faktörleri iyi hesaba katmak gerekir. Yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırabilme adına Vize ofisi ile irtibata geçip başvurularda destek almanız önemli katkı sunacaktır. İstediğiniz vizeyi istediğiniz tarihte alabilmeniz için her türlü çalışma sürdürülmektedir.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize

Turizm konusunda gün geçtikçe kendini geliştiren Çek Cumhuriyeti turistik vize ile ziyaret etmeniz mümkün. Dönemsel organizasyonlar ve tatil yapmak için tercih edilen ülkelerden bir tanesi olması da çekiciliğini artırmaktadır. Bu noktada temin etmeniz gereken evraklar ve taleplere dair formlar gerekmektedir. Vize ofisi aracılığı ile rahat seyahatin anahtarını alabilirsiniz.

Vize işlemlerinizin hızlı şekilde sonuca erebilmesi adına evrakların temininde zamanlama çok önemlidir. Seyahat tarihine bir hafta kala vize başvurusunda bulunmanız çok riskli olacaktır. Evraklarınızı temin etmiş olsanız dahi inceleme süresi uzayacağı için istediğiniz zamana uygun şekilde sonuç alamayabilirsiniz. En sağlıklı şekilde sonuca gitmek istiyorsanız en az 1 ay öncesinden başvurunuzu sunmanız daha iyi olacaktır.

3 ay öncesinden başvuru yapılabileceği için de işi tam manası ile garantiye almak için daha da erken müracaat edebilirsiniz. Önemli olan husus zamanı geçirmemektir. Özel tatil günleri ve iş yoğunluğu değerlendirmeyi uzatabileceğini hesaba katmanız gerekir.

Geçerliliği en az 6 ay olan ve 2 boş sayfası bulunan pasaportunuz ile işlemleri başlatabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti turistik vize kısa süreli vize türlerinden olduğu için bu noktada evrak talepleri daha kolay temin edilebilmektedir. Kimlik fotokopisi, 2 adet biometrik fotoğraf (arka fon beyaz), ikametgah adresi, vize başvuru formu ve banka bilgilerini içeren evrakları temin ederek süreci başlatmanız mümkün. Bazı durumlarda sizin konsolosluğu bizzat gitmeniz gerekebileceği için tarihleri iyi takip etmeli ve zamanında gidilmelidir.

Çekya vizesi mesleğine göre konsolosluğun istediği şekilde hazırlanan evrak listesine https://www.schengenvize.net/cekya-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Çalışma İzni

Eğitim, iş, bilimsel araştırma ve aile birleşimi gibi hususlarda uzun dönem vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu vize 90 günden fazla kalınması durumlarında talep edilmekte olup, amaca göre nitelendirilmektedir. Çek Cumhuriyeti çalışma izni için belirlenen evrakları konsolosluğa eksiksiz şekilde sunmanız gerekir.

Değerlendirmeler esnasında çalışma için müracaat edilmişse iş daveti olup olmadığına bakılmaktadır. Davet mektubu varsa işlemler ile alakalı diğer incelemelere geçilmektedir. İş sahaları açısından bakıldığında farklı alanlara yayılan sektörün kontrollü şekilde ilerlemesi söz konusudur. Bu yüzden denetlemeler oldukça zorlu ve titiz şekilde yürütülmektedir.

Uzun süreli vize başvurusu sonucunda alacağınız çalışma iznine ek olarak oturum izinleri için şartlar değişkenlik göstermektedir. Oturum izni için 5 yıl boyunca Çek Cumhuriyetinde yaşamış olmak ön koşuldur. Daha sonrasında ise sürekli bu ülkede yaşamak için vatandaşlık işlemleri başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için ise oturum izninin üzerinden 5 yıl geçmiş olması gerekir.

Yani Çek Cumhuriyeti vatandaşı olabilmeniz için 10 yıl gibi bir süre burada yaşamış olmanız gerekmektedir. Oturum izni ile vatandaşlık için başvuran kişilere sınav yapılmaktadır. Yapılan sınavda çekçe bilgisi, kültürü ve tarihi konulardadır. Yapılan sınavdan başarılı olmanız durumunda ise talep ettiğiniz izinleri alabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Çek Cumhuriyetinde ikame eden arkadaşınız ya da aile fertlerinizden birinin yanına gitmek istediğinizde bulunmanız gereken vize türü diğerlerine göre farklılık göstermektedir. Çek Cumhuriyeti aile ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuru dosyasında mutlaka davetiye olmalıdır. Davetiyeniz olmadan yapacağınız başvurudan olumlu sonuç alma ihtimaliniz yoktur.

Ayrıca davetiyenin alınan belediye tarafından onaylanması gerekir. Mutlaka aslının olması ve herhangi bir şekilde fotokopisi sunulmamalıdır. Bu davetiyeye ek olarak oturum kartı, kimlik fotokopisi ve aile toplum kağıdı sunulmalıdır. Aile toplum kağıdı ilgili belediyeden alınmalıdır. Bu hususlara göre hareket ettikten sonra size ait bilgi ve belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.

Geçerliliği en az 6 ay olan pasaportunuza ek olarak kimlik fotokopisi, biometrik fotoğraf, banka hesap hareketleri ve başvuru formu gibi belgeleri hazır hale getirmeniz gerekmektedir. Seyahatten en az 30 gün önce başvurmak zamanlama açısından oldukça önemlidir.

Pasaport kontrolleri, vize uygunluğu ve belge teminleri konusunda mutlaka bir liste tutmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, biometrik fotoğraf, meslek bildirir belgesi ve mali durumu açıklayan hallerin hiçbir eksiğe mahal vermeyecek şekilde sunulması gerekir. Evrak temini ile alakalı yaşanan sorunlar yüzünden vize reddi söz konusu olacaktır.

Bu durum karşısında sizde ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sonra ki başvurularınızda tekrardan karşınıza çıkabileceği gibi diğer Schengen ülkeleri için başvuru yaptığınızda da bu ret durumu görünecektir. Can sıkıcı hal alabilecek olan bu durum uzun yıllar karşınıza çıkabilir. Eksik olmayacak şekilde sunmanız adına doğru etkiyi oluşturmanız daha etkili olacaktır. Planlarınızın istediğiniz tarihte olabilmesi ve huzurlu şekilde seyahatinizi tamamlayabilmeniz için başvuruyu dikkatli sunmalısınız.

Çek Cumhuriyeti Vize İşlemleri Kaç Günde Sonuçlanır?

Resmi tatil günleri ve konsolosluk ya da büyükelçiliğin iş durumuna göre 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Özel tatillere denk gelen süreleri de hesaba katarak işlem yürütmeye özen gösterin. Sadece Türkiye Cumhuriyeti resmi tatilleri değil Çek Cumhuriyeti tarafından tatil edilen günleri de öğrenmek gerekir.

Değerlendirme aşamasında verilen bilgilerin denetlemesi ve başvurunun uygunluğuna bakılması işleri uzatmaktadır. Kısa süreli vize başvuruları kısa sürerken uzun süreli başvurularda ise işlemler daha uzun sürebilmektedir. Teferruatlı bir alana sahip olan uzun süreli vizelerde oturum, çalışma ve eğitim izinleri söz konusudur.

Çok sayıda evrak talep edilmesi ve bu evrakların denetimleri de süreyi uzatmaktadır. Belge teyitleri ile ilgili de sürelerin uzamasına etki edecektir. Bu esasları bilerek hareket etmeniz her açıdan size avantaj sağlamaktadır.

Çekya Vize Ücretleri

Çekya vize ücretleri seyahat eden kişinin yaşına göre değişiklik gösterebilir. Vize sahibi olmak isteyenler bu ücreti ödemek zorundadır. Ancak bazı durumlar konsolosluk vize harç bedelinden muaf tutulabilirsiniz.

Çekya vize ücretleri ile beraber seyahat sağlık sigortası ücreti ödemelisiniz. Çek Cumhuriyeti`ni seyahat edecek kişiler mutlaka sağlık sigortasına sahip olmalıdır.

Çekya Vize Ücreti Ne Kadar?

2020 Yılında en çok merak edilen sorulardan biri de “Çekya vize ücreti ne kadar” sorusudur. Bu soruya yanıt verecek olursak yaş aralığına uygun olarak 75 ila 155 Euro arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Çekya vize ücretleri genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • 0 ila 5 Yaş arası çocuklar – 75 Euro
  • 6 ila 11 Yaş arası çocuklar – 115 Euro
  • 12 Yaş ve üzeri bireyler – 155 Euro

Belirten ücretler kargo, vize merkezi, vize harç ve hizmet bedelini içermektedir.

Çek vize randevusunu ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra gerekli evrakları hazırlamanız ve ibraz etmeniz gereklidir. Bu belgeler ile birlikte vize ücretini de ödemelisiniz.

Vize ücretini öderken Euro birimi kullanılmalıdır. Ayrıca sadece nakit olarak ödemek imkanına sahipsiniz. Diğer kargo ücreti tarzında hizmetlerin ücretlerini ise TL ile nakit veya kart ile ödeyebilirsiniz.

NOT: Başvuru süreci olumsuz sonuçlanması durumunda vize ücreti geri iade edilmemektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri

Seyahat sağlık sigortası için ödemeniz gereken ücretler ise aşağıdaki şekildedir.

  • 1 ila 16 Günlük sigorta – 5 Euro
  • 30 Günlük sigorta – 10 Euro
  • 90 Günlük sigorta – 15 Euro
  • 180 Günlük sigorta – 20 Euro
  • 365 Günlük sigorta – 25 Euro

Bu ücretlendirme 0 ila 90 yaş için geçerlidir. 81 ila 90 Yaş aralığı için ödenmesi gereken ücretler ise belirten fiyatların iki katı değerindedir.

Çekya vize ücretleri Euro ve nakit olarak kabul edilmektedir. Vize ücretleri ise 75 – 155 Euro aralığında değişmektedir…

Çekya vize ücreti

Çekya vize ücreti vize biçimine göre farklılık göstermektedir. 6 yaş altında olan çocuklardan herhangi bir vize ücreti talebinde bulunulmamaktadır. Çekya Ülkesi Konsolosluğu kriterlerine göre belirlenmiş olan vize ücret miktarı, konsolosluk harç miktarı ve vize müracaat merkezi ücretlerini içermektedir.

Çekya Ülkesi vize müracaatları vize müracaat ofisleri tarafından kabul görmektedir. Kısa zamanlı yani Çekya Ülkesi Schengen vizesi bağlamında turistik, aile ziyareti ve ticari vizelerin ücret miktarı uzun süreli D tipi vizelerden oluşmuş bulunmaktadır. Vize alma süreci içerisinde Çekya ülkesinin vize ücretinin Çekya Konsolosluğu ve vize müracaat ofislerinden teyit edilmesi başvuruda bulunan kişinin yararına olmaktadır.

Çekya vize ücreti

 2021 itibari ile aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır.

  • Turistik vize başvurusu için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı ücreti 100 Eurodur.
  • Ticari vize başvurusu için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı ücreti 100 Eurodur.
  • Transit vize başvurusu için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı ücreti 100 Eurodur.
  • Ziyaret vizesi başvurusu için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı ücreti 100 Eurodur.
  • Kültürel vize başvurusu için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı ücreti 100 Eurodur.
  • Şoför vize başvurusu için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı için talep edilen ücret 100 Eurodur.
  • 0-6 Yaş arası çocuklar için konsolosluk harcı ve herhangi bir dış sağlayıcı için talep edilen ücret 20 Eurodur.
  • 6-12 Yaş arası çocuklar için konsolosluk ve herhangi bir dış sağlayıcı için talep edilen ücret 60 Eurodur.
  • Erasmus vize başvurusu için konsolosluk ve herhangi bir dış sağlayıcı tarafından talep edilen ücret duruma göre farklılık göstermektedir. Konuyla ilgili gerekli vize merkez ofislerinden bilgi alınmalıdır.

Çekya ülkesi vize müracaatlarında Seyahat Sağlık Sigortası gerekli görülen ücret karşılığında vize merkez ofisleri tarafından yapılmaktadır. Çekya Ülkesi Vize Danışmanlık Ücretleri aşağıda listelenmiştir.

  • Kişiye özel belge gönderimi
  • Telefon ile sınırsız destek hizmetleri
  • Vize uzmanı birimle ön müracaat hizmeti
  • Müracaat dosyalarının hazırlanması
  • Randevu alabilme hizmetleri
  • Fotokopi ve çıktı hizmeti
  • Karşılamada bulunma hizmeti

Yukarıda belirtilen maddelerin hepsi için hizmet bedeli olarak toplam 30 Euro ücret talep edilmektedir.

Çekya Vizesi Nasıl Alınır?

Çekya vizesinin alınabilmesi için ilk olarak Çekya Konsolosluğu’na başvuru için talep edilmelidir.

Çekya İçin Vize Gerekli Mi?

Çekya seyahati gerçekleştirecek olan vatandaşlar için vize gereklidir.

Çek Cumhuriyeti Uzun Dönem Vize Kaç Günde Çıkar?

Çek Cumhuriyeti uzun dönem (D tipi vize), 7 ile 15 iş günü içerisinde çıkar.

Çekya Vizesi: Kesin Klavuz 2023 Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×