Çekya Çalışma İzni Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Çekya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Çekya Çalışma İzni Vize İşlemleri

Çekya Çalışma İzni Vize Başvurusu

Çek Cumhuriyeti’nde çalışmak isteyen Türkiye vatandaşları gerekli koşulları yerine getirdikten sonra Çek çalışma izni alabilir ve orada çalışmaya başlayabilir. Çek Cumhuriyeti içerisinde çalışma iznine başvurmadan önce yapılması gereken öncelikle çalışacağınız bir şirket ile iş bulmalısınız. İşi bulduktan sonra bu çalışma alanına göre formları doldurmalı çalışma izni kartı başvurusunda bulunmalısınız. 

Çekya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti’nde çalışmak isteyen kişilerin öncelikli olarak Çek oturum iznine sahip olması, kişiler için bir avantaj olacaktır. Oturum izni olan kişilere dair açılan iş ilanları oldukça fazladır.

Bu durumda eğer mümkün ise oturum izni başvurusu yapılabilir. Oturum iznine sahip olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, herhangi bir meslek alanında uzman ve yetkili olmalıdırlar. Uzmanlık söz konusu olduğunda çalışma izni alma oranı yükselmektedir.  

Çalışma İzni Başvurusu Ne Kadar Sürede Belli Olur?

Çek’te çalışmak isteyen ve Çek çalışma izni kartı başvurusunda bulunan kişiler yasal olarak belirlenen sürede sonuçları öğrenebilirler.

Uzun süreli bir işlem olması ve detaylı bir inceleme yapılması nedeniyle 60 gün içinde bilgilendirme yapılacaktır.

Çekya Çalışma İzni Vize İşlemleri
Çekya Çalışma İzni Vize İşlemleri

Çek Çalışma İzni Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?

Gerekli olan belgeler tamamlandıktan ve iş bulunduktan sonra evraklar, Çek Konsolosluğu ya da Çek Büyükelçiliklerine teslim edilmektedir.

Ancak zaten Çek Cumhuriyeti’nde iseniz başvuruları Göç ve İltica Politikası bölümüne yapabilirsiniz.

Çek Çalışma İzni Başvurusunda Gerekli Olan Evraklar

  • Pasaport

    Güncel, deforme olmayan ve en fazla 10 yıl içerisinde çıkarılmış olan pasaportlar kabul edilmektedir.

  • Biometrik Fotoğraf

    Başvuru sahiplerinin yüzünün tamamının göründüğü, beyaz arka fonda çekilmiş, 3,5×4,5 ölçülerinde güncel fotoğraflar kullanılmalıdır.

  • Mesleki Durum Kanıtlayıcı Belgeler

    Çek çalışma izni başvurusunda bulunan kişiler, sahip oldukları uzmanlık alanını belgelemelidir.

  • Konaklama Belgesi

    Başvuru sahiplerinin Çek içerisinde konaklama yapacakları yere dair bilgiler Çek Konsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

  • İş Sözleşmesi ve Maaş Bilgisi

    Çek’te çalışılacak olan kurum ile başvuru sahibi arasında gerçekleşmiş olan iş sözleşmesi ve çalışan maaş detayı belge halinde sunulmalıdır. Evrak dosyasında yer alacak hiçbir belge 180 günden eski olmamalıdır. Çek Konsolosluğu daha eski belgeleri kabul etmemektedir.

  • Sabıka Kaydı
  • Sağlık Raporu
  • Seyahat Sağlık Sigortası>> schengenvize.net/schengen-vizesi-seyahat-sigortasi            

Çekya vizesi için yeni hazırlanan ve en güncel evrak listesine >> schengenvize.net/cekya-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Çekya Oturma İzni

Çekya yani Çek Cumhuriyeti’ nden oturma izni alabilmek için öncelikle uzun süreli bir vize sahibi olmanız gerekmektedir. Çünkü kısa süreli vize türlerinde ikamet izni alınmasına gerek yoktur. Oturma izni olmadan yaklaşık 90 gün kadar ülke sınırları içerisinde kalabilme imkanınız bu vize ile mümkün kılınmıştır. Ancak D tipi bir vizeniz varsa yani ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla kalacaksanız o zaman Çekya oturma izni almanız gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti oturma izni nasıl alınır sorusunun cevabı da aslında bu vize türü ile yakından ilgilidir. Çünkü D tipi bir vizeniz olmadığı sürece ülke sınırları içerisinde ikamet izni almanız mümkün değildir.

 Peki, Çek Cumhuriyeti uzun dönem oturma izni veren bu D tipi vize hangi durumlarda alınmaktadır. Eğer bu ülkede çalışacak, uzun dönem eğitim görecek ya da evlenecekseniz (aile birleşimi vizesi) o zaman D tipi vize kategorisine başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak kısa süreli seyahatler için oturma izni gerektirmeyen C tipi vize kategorisine başvuruda bulunmalısınız.

Çek Cumhuriyeti vize istiyor mu sorusunun yanıtı için bu ülkenin hem kısa süreli ziyaretler için hem de uzun süreli ziyaretler için vize istediğini belirtelim. Ayrıca ülke Schengen ülkeleri arasında yer aldığı için, buraya yapacağınız ziyaretlerde alacağınız vize türü Schengen kategorisindeki vize türlerinden biri olacaktır.

Çek Cumhuriyeti işçi vizesi de aslında çalışma vizesi ile aynı anlamı taşımaktadır. Eğer bu ülkede çalışacaksanız yani bir iş teklifi almışsanız o zaman öncelikle çalışma vizesi sahibi olmanız gerekmektedir. Çalışma vizesi alabilmenin en temel hususu, işvereninizden gelecek olan iş davet mektubudur. Bu davetiye olmadığı sürece, çoğu ülke çalışma vizesi başvurularını iptal eder. Bu yüzden eğer yurtdışında farklı bir ülkede çalışacaksanız o zaman öncelikle, evraklarınız arasında bu davet mektubunun olması gerektiğini unutmayın.

Çek Cumhuriyeti öğrenci vizesi türleri ikiye ayrılmaktadır. Biri kısa dönem eğitim alacak öğrenciler için alınacak vize türü, diğeri ise uzun dönem eğitim görecek öğrenciler için alınacak vize türü. Kısa dönem eğitim alacak olan öğrencilerin C tipi vizeye başvurması gerekmektedir. Bu vize ile ülke sınırları içerisinde kısa dönem yani 90 gün ( 3 ay) kalabilme imkanı vardır.

Uzun dönem eğitim alacak öğrenciler ise D tipi vize kategorisi için başvuruda bulunmalıdırlar. Bu vize ile ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla kalabilmektedirler.

Çek Cumhuriyeti'nde Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti’nde çalışma izni, işyerinden alınan belge ile mümkündür.

Çek Cumhuriyeti Uzun Dönem Vize Kaç Günde Çıkar?

Çek Cumhuriyeti uzun dönem D tipi vize herhangi bir problem olmadığı takdirde 2 hafta içerisinde çıkar.

Çekya D Tipi Vize Nedir?

Çekya D tipi vize, uzun dönem vizesidir.

Çekya Çalışma İzni Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Lütfen söyler misiniz, Türk vatandaşları için aylık çalışma vizesi limiti nedir? Hizmetlerinizin Çek Cumhuriyeti’nde bir iş bulmanın maliyeti nedir? Teşekkür ederim

    1. ek Cumhuriyeti’nin çalışma vizesi limitleri hakkında bilgi veremem. Vize politikaları ve çalışma izni konuları zaman içinde değişebilir. En güncel ve doğru bilgileri almak için Çek Cumhuriyeti’nin resmi göçmenlik ofisi, büyükelçiliği veya konsolosluğu ile iletişime geçmenizi öneririm.

      Çek Cumhuriyeti’nde iş bulma maliyeti, bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında iş sektörü, iş deneyimi, dil becerileri ve iş bulma sürecindeki destek hizmetleri gibi etkenler bulunabilir. İş arama ve göç konularında profesyonel danışmanlık hizmeti almak, başvuru sürecinizi kolaylaştırabilir, ancak bu hizmetlerin maliyeti değişkenlik gösterebilir.

      Çek Cumhuriyeti’nde çalışma ve yerleşme süreci hakkında güncel bilgileri almak için Çek Cumhuriyeti’nin resmi göçmenlik ofisi veya konsolosluğu ile iletişime geçmeniz önemlidir. İlgili resmi kurumlar size en doğru bilgileri sağlayabilir ve başvuru sürecinizde size yardımcı olabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×