Litvanya Vize İstiyor mu? - Schengenvize.net
Schengen Blog

Litvanya Vize İstiyor mu?

Litvanya, son zamanlarda özellikle ülkemizdeki genç nüfusun gitmek istediği ülkeler arasında yer almaktadır. Bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin en çok yönelttiği sorulardan biri de Litvanya vize istiyor mu sorusu olmaktadır. Litvanya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, eğer daha önce aldıkları ve halen geçerli olan bir Schengen vizesine sahip değillerse o zaman vize almak durumundadırlar diyebiliriz.

Ancak; yeşil, gri ve siyah pasaport hamili kişiler, 80 gün içerisinde yapacakları 90 günlük Litvanya seyahatlerinde vizeye tabi değillerdir. Bu seyahat süresinde bordo pasaporta sahip vatandaşlar için Litvanya vize istiyor mu sorusu gündeme getirildiğinde, umuma mahsus pasaport ( bordo pasaport ) sahibi kişilerin vize almaları şarttır diyebiliriz.

Litvanya Nasıl Gidebilirim?

Litvanya vize istiyor mu sorusuna benzer yanıtlara sahip olan başka bir soru da Litvanya’ya gitmek için yapılması gerekenlerdir. Litvanya nasıl gidebilirim sorusunun yanıtını merak eden Türk vatandaşların seyahat amaçlarına uygun bir Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Bunun için de sizlerden talep edilen; vize başvuru formu, pasaport ve diğer evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Bu evrakları usule uygun ve eksiksiz olarak hazırladıktan sonra Litvanya vize başvuru merkezlerine vize için müracaatta bulunabilirsiniz. Müracaat sonrasında vize onayı aldığınız takdirde Litvanya’ya gidebilirsiniz. Litvanya’ya ulaşım için ise hava yolu kullanılmaktadır.

Litvanya Vizesi Nasıl Alınır?

Litvanya vize istiyor mu sorusu kadar merak edilen bir diğer soru da bu ülkeye seyahat dahilinde vizenin nasıl alınacağıdır. Litvanya vizesi nasıl alınır sorusunu yöneltenler için aslında cevabı yukarıdaki başlıkta vermiştik. İlk olarak seyahat amacınıza uygun olan vize için evrak listesinin güncel ve doğru halini öğrenmelisiniz. Bu evrak listesinde yer alan belgeleri aslına uygun ve eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra vize harç bedelini de yatırmanız gerekmektedir.

Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra vize başvurunuz için vize başvuru merkezlerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Ancak uzun süreli vize başvuruları için konsolosluklar ya da büyükelçiliklere müracaat edilmelidir.

Litvanya Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir?

Litvanya vize istiyor mu sorusundan sonra bu vize için başvuruda bulunacak kişiler Litvanya vizesi hakkında pek çok şeyi merak etmektedirler. Bu konuda da ilk sırayı Litvanya vizesi ile hangi ülkelere gidilir sorusu almaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Litvanya, Schengen kapsamında yer alan bir ülkedir. Bu yüzden bu ülke için aldığınız vize ile tüm Schengen ülkelerine vize almadan gidebilirsiniz. Bu ülkeler içerisinde; Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, Norveç, Polonya, İsviçre gibi devletler yer almaktadır. İşte Litvanya Schengen vizesi ile Schengen topluluğuna mensup 26 adet ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz.

Litvanya’ya Vizesiz Gidilir mi?

Bilindiği üzere Litvanya, Schengen ülkeleri arasında yer almakta ve bu ülkelere giriş de Schengen vizesi ile sağlanmaktadır. Eğer bordo pasaporta sahipseniz Litvanya’ya vizesiz gidilir mi sorusunun sizin için yanıtı hayır olacaktır. İster uzun süreli ister kısa süreli olsun fark etmez, bu ülkeye giriş yapmak isteyen bordo pasaport sahiplerinin mutlaka ama mutlaka vize alması şarttır.

Ancak 180 gün içerisinde 90 günlük bir süreçte seyahat planı olan yeşil, siyah ve gri pasaport sahipleri Litvanya’ya vizesiz gidebilirler. Eğer uzun süreli bir seyahat söz konusu ise o zaman bu pasaport grubu hamili kişilerin de vize alması şarttır.

Litvanya’dan Hediye Ne Alınır?

Litvanya’ya seyahat ettiniz diyelim ve bu seyahatiniz dahilinde Türkiye’de bulunan yakınlarınıza hediyeler almak istiyorsunuz. Ancak Litvanya’dan ne alınması gerektiğini bilmiyorsunuz. Bu bağlamda Litvanya’dan hediye ne alınır sorusu için öncelikle teknolojik aletler yanıtını verebiliriz. Bilindiği üzere birçok Avrupa ülkesinde teknolojik cihazlar son derece uygun fiyatlarda satılmaktadır.

Daha küçük bir hediye düşünüyorsanız o zaman ülkede kehribar taşının epey ünlü ve önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu taştan yapılan, kolye- küpe ya da bileklik gibi hediyeler alabilirsiniz.

Ankara’daki Litvanya Büyükelçiliği
Adres
Mahatma Gandi Cad. 17/8-9, 06700 GOP, Ankara, Türkiye

e-posta
[email protected]

Litvanya Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Litvanya turistik vizesi için müracaatlar yaklaşık 7- 15 gün içerisinde açıklanmaktadır.

Litvanya Vizesi Zor mu?

Hayır, eğer sizlerden talep edilen Litvanya vize şartlarını yerine getirmiş iseniz o zaman bu ülke için vize almak zor değildir.

Litvanya Öğrenci Vizesi Veriyor mu?

Evet, bu ülkede eğitim almak için uzun ya da kısa süreli eğitim vizesi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×