Schengen Vizesi Nedir? En Kolay Nasıl Alınır?
Schengen Vizesi

Schengen Vizesi En Kolay Hangi Ülkeye Alınır?

Schengen Vizesi Başvurusu

Schengen Vizesi

Schengen ülkesine ziyaret etmek isteyenlerin Schengen vizesine sahip olması gerekmektedir. Bu vize sayesinde Avrupa ülkelerinde kısa süreli kalış iznine sahipsiniz.

Endonezya ile vizeler kalktı

Schengen vizesi seyahat edeceğiniz ülkenin Konsolosluğu tarafından verilir. Vize 6 aylık süre içerisinde 3 aya kadar seyahat etmek imkanı tanımaktadır.

Schengen Bölgesindeki Ülkeler Hangisi

Schengen bölgesine dahil olan 26 ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerin her biri ortak vize politikasını kabul etmiştir. Fakat vize işlemlerinde ve talep edilen belgelerde bazı farklılık olabilmektedir.

Schengen Vizesi Nedir? En Kolay Nasıl Alınır?
Schengen Vizesi Nedir? En Kolay Nasıl Alınır?

Schengen bölgesinde yer alan bazı ülkeler:

  • Ukrayna
  • Belarus
  • Yunanistan
  • İtalya
  • Almanya
  • Avusturya
  • İspanya
  • Fransa
  • Bulgaristan
  • Romanya
  • Malta

Schengen Vize Koşulları

Schengen ülkesinin vatandaşlı olmayan kişilerin Schengen ülkesini seyahat etmek için vizeye ihtiyaçları vardır.

Aynı zamanda AB ile vize kolaylaştırma anlaşması olmayanlar Schengen vizesi almak zorundadır.

Schengen Vize Türleri Hangileri?

Schengen vize türlerinden biri de Transit vizedir. Transit vizeye bir ülkeye giderken farklı bir ülkeden aktarma yapılması gerektiği durumlarda ihtiyaç duyulur.

Aktarma yapılan ülkenin sınırından geçebilmek için almanız gereken vize türü olarak nitelendirilebilir.

C Tipli Kısa Süreli Vize Türleri

Ziyaret sebebinize uygun olarak C tipi vizelere aşağıdakiler dahildir:

Schengen Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Schengen vizesine sahip olmak için başvuru yapmalısınız. Vize başvurusu aşamasında aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Başvurunu hangi Konsolosluk veya Büyükelçiliğe yapacağınızı öğrenin.
  • Başvuru işlemini zamanında yapın.
  • Schengen Vize Başvuru Formu doldurun.
  • Randevu alın.
  • Evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayın.
  • Randevuya gidin.

Belirtilen adımları izleyerek Schengen vize başvurusu yapabilirsiniz.

Vize Başvurusunu Nereye Yapmalıyım?

Vize başvurusu için seyahat etmek istediğiniz Schengen ülkesinin konsolosluğu veya büyükelçiliğine müracaat etmelisiniz.

Eğer aynı seyahat içerisinde birden fazla ülkeyi seyahat etmeyi düşünüyorsanız, en çok zaman geçireceğiniz ülkeden vize almalısınız. Vize almak için ülkenin Büyükelçiliği`ne başvuru yapmalısınız. İki veya daha fazla ülkede eşit zaman geçirmeyi düşünüyorsanız ilk ineceğiniz ülkenin Konsolosluğu`ndan vize almalısınız.

Başvuru Sürecinde Pasaportumu Konsolosluğa Bırakmalı mıyım?

Pasaportunuzu vize başvuru sürecinde ilgili ülkenin Konsolosluğu`na bırakmalısınız. Başvuru işleminde pasaportunuzu geri almanız vize başvurusunun iptal edilmesine neden olacaktır.

Ne Zaman Başvurmalıyım?

Seyahat planladığın tarihten en az 15 gün önce başvuru yapmalısınız. Erken başvuru yapmak isteyenler en fazla altı ay önce başvuru işlemlerini başlatabilir.

Schengen Vize Başvuru Nasıl Doldurulur?

Başvuru formunu online bir şekilde doldurabilirsiniz. Formu doldururken dikkatli olmalı ve doğru bilgiler girmelisiniz. Bilgileri doldurduktan sonra iki adet çıktısını almalısınız. Ardından başvuru sahibi tarafından imza atılmalıdır.

Başvuru formunda isim, soy isim, doğum tarihi, doğduğunuz ülke ve pasaport numarası gibi bilgiler vermelisiniz. Aynı zamanda verilen soruları eksiksiz yanıtlamalısınız. Son aşamada ise ülkede ne kadar kalmayı planladığınız hakkında bilgi sunmalısınız.

Randevu Alma İşlemi

Seyahat edeceğiniz ülkenin Konsolosluğu`na başvuru yapmak için bir randevu almalısınız. İlgili ülkenin resmi internet sayfasına giderek online bir şekilde randevu alabilirsiniz.

Gerekli Evrakların Hazırlanması

Schengen vizesi için gerekli olan evrakları hazırlamalısınız. Evrakları hazırladıktan sonra bir adet çıktısını almayı unutmamalısınız. Hazırlanan belgeleri randevu gününde başvuru merkezine götürmelisiniz. Ayrıca belgeleri düzenli bir şekilde toplamanız ibraz edilme aşamasında size yardımcı olacaktır.

Schengen vizesi güncel evrak listesi için schengenvize.net/schengen-vizesi-gerekli-evraklar/ tıklayınız.

Randevu Günü Ne Yapmalıyım?

Randevu günü gerekli belgeleri zamanında iletmelisiniz. Birkaç dakika geç kalsanız bile randevunuz iptal edilebilir. Bu nedenle belirtilen saatte vize merkezine veya Konsolosluğa gitmiş olmalısınız.

Randevu süresi tahmini 10 – 15 dakika kadar sürmektedir. Başvuru merkezine gittiğiniz zaman resmi görevli tüm evrakları kontrol edecektir. Kontrol ardından eksik belge olmadığı taktirde başvurunuz onaylanacaktır.

Biyometri Verisi

Eğer daha önce Avrupa ziyareti için başvuru yapmadıysanız parmak iziniz alınacaktır. Parmak izi Konsolosluğun ofisinde cihaz ile taratılmaktadır. Daha önce Avrupa ziyaretiniz olduysa yeniden parmak izi vermenize ihtiyaç kalmayacaktır.

Başvuru Bilgilerini Onaylayın

Başvurunun onaylanmasının ardından tüm bilgilerini online olarak sisteme dahil edilecektir. Ayrıca size başvurusunuz bir adet kopyası sunulacaktır. Bu işlem genellikle 10 – 15 dakika içerisinde gerçekleşmektedir. Size verilen formu aldıktan sonra tüm bilgilerin doğru olduğunu kontrol etmelisiniz. Kontrol aşamasının ardından imza atılmalıdır.

Reşit olmayan bireylere anne, baba veya yasal valiler eşlik etmelidir.

Vize Ücretinin Ödenmesi

Yetişkin kişiler için Schengen vize başvuru ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir. 6 ila 12 Yaş arası çocukların ise 40 Euro vize ücreti ödemesi gerekmektedir.

Ücret ödemesi yaptıktan sonra başvurunuz işleme alınacaktır. Bu kısımda size saklamanız için ödeme yaptığınıza dair bir makbuz verilecektir.

Vize başvurusu olumsuz sonuçlandığı zaman ödediğiniz vize ücreti geri iade edilmeyecektir. Ret durumunda yeniden başvuru yapmalı ve vize ücreti ödemelisiniz.

Schengen vize ücretleri için schengenvize.net/schengen-vize-ucretleri/ tıklayınız

Schengen Vizesi ile Avrupa`ya Kaç Kez Giriş Yapabilirim?

Giriş ve seyahat edebileceğiniz ülke sayısına bağlı olarak Tek Tip Schengen vizesi alabilirsiniz. Bunun yerine Sınırlı Bölge Geçerlilik vizesi de alabilirsiniz. Kaç kez giriş yapabileceğiniz hakkında net bilgi için Konsolosluk ile iletişime geçmelisiniz.

Tek Tip Schengen Vizesi

Tek Tip Schengen vizesi başvuru sahibinin 6 ayda 90 günlük süre boyunca seyahat etmesine olanak sağlar.

Tek Girişli Vize

Tek girişli vize ile ülkeye sadece bir kez giriş yapılabilir. Vize geçerlilik süresi bitene kadar ülkeyi seyahat etmek imkanına sahip olursunuz.

Başvuru sahibi kişi vize süresi dolmadan ülkeden ayrılırsa, ülkeye tekrar giriş yapmasına izin verilmez. Çünkü vizenin süresi başvuru sahibinin ülkeyi terk etmesi ile birlikte sona ermektedir.

Çift Girişli Vize

Çift girişli vize sayesinde ülkeye birden fazla kez giriş yapılabilir. Vize sahibi ülkeye ikinci defa giriş yaptıktan sonra vize süresi bitmeden ülkeyi terk etmemelidir. İkinci kez ülkeden çıkış yapan vize sahibinin yeniden giriş yapması mümkün olmayacaktır.

Çoklu Giriş Vizesi

Çoklu giriş vizesi herhangi limit olmadan Schengen bölgesinde yer alan ülkelere giriş – çıkış yapmanıza izin verir. Bu vize tipi için tek şart 6 ay içerisinde 90 günden fazla seyahat etmemenizdir.

Sınırlı Bölgesel Geçerlilik Vizesi

Sınırlı Bölgesel Geçerlilik vizesi sadece vizeyi veren ülkede seyahat etmenize olanak sağlamaktadır. Örnek, Malta seyahati için vize aldıysanız, sadece Malta`da kalmanıza izin verilmektedir. Bu vize ile bir ülkeden başka ülkeye giriş yapmanıza izin verilmez.

Bu vize türü Tek Tip vizeye bir alternatif olarak görülebilir. Fakat Sınırlı Bölgesel Geçerlilik vizesi sadece uluslararası sorumluluğu olan kişilere veya diğer insani sebeplerle verilmektedir.

Hızlandırılmış Schengen Vize Başvurusundan Ücretsiz Yararlanmak

Başvuru sahibi kişi aşağıdaki kriterleri karşılıyorsa, hızlandırılmış vize prosedürüne ücretsiz sahip olabilir. Hızlandırılmış vize prosedürüne aşağıdaki durumlarda sahip olunabilir.

  • Başvuru sahibi AB veya EEA vatandaşının aile bireyidir ve farklı Schengen ülkesine seyahat etmek istiyordur.
  • Başvuru sahibi AB / AEA vatandaşına eşlik ediyor ve gideceği Schengen ülkesinde o kişi ile seyahat etmeyi planlıyordur.

Schengen Giriş Limanında Hangi Belgeleri Sunmalıyım?

Schengen giriş limanında üzerinde vize etiketi olan pasaportunuzu sunmalısınız. Bu belgenin yanı sıra sunmanız gereken ekstra evraklar vardır. Sunmanız gereken diğer belgeler aşağıdaki gibidir:

Bazı ülkeler belirtilen evrakların her birini talep etmektedir. Bazıları ise sadece bir veya ikisini isteyebilir. Talep edilen belgelerin sayı seyahat edeceğiniz Schengen ülkesine göre değişmektedir.

Schengen Vizesi ile Avrupa`da Ne Kadar Kalabilirim?

Schengen vizesi ile Avrupa ülkelerinde 6 aylık süre zarfında 90 gün kalmak hakkına sahipsiniz. Vize başvurusunda bulunduğunuz zaman bazen size gerekli süre için vize verilmektedir. Fakat bazı zamanlarda daha kısa süreliğine vize verilebilir.

Büyükelçilik sadece Schengen`de kalabileceğiniz süreyi belirlemez. Aynı zamanda ülkeye giriş yapabileceğiniz en erken tarih ve çıkış tarihlerini de belirlemektedir.

Avrupa`da Kimler 90 Günden Fazla Kalmak Hakkına Sahiptir?

Schengen ülkesinde çalışma veya eğitim amaçlı 90 günden fazla kalış iznine ihtiyacınız olacaktır. 90 Günden fazla kalmak için Ulusal Vize tipine ihtiyacınız olacaktır. Avrupa D vize başvurusu için aşağıdaki kategorilerden birine ait olmalısınız:

  • Schengen vizesi veren programa ait olan uluslararası öğrenci,
  • Uluslararası öğrenci Avrupa`da eğitim alacaksa,
  • Avrupa ülkesinde araştırma merkezinde öğretmen,
  • Uzmanlık alanını paylaşmak için seyahat edenler,
  • Vizenin bitiminde ülkeden çıkmayı engelleyen tıbbi durum varsa.

Schengen Vize Süresini Uzatabilir miyim?

Schengen vize süresini uzatmak için geçerli sebebiniz olmalıdır:

  • İnsani sebepler,
  • Ciddi kişisel durum,
  • Ülkede kalmaya zorlayan sebep.

Vizenizin süresi bitmeden önce ülkeyi terk edemeyeceğinize ait geçerli kanıtlar sunmalısınız. Schengen ülkesinde 6 ay içerisinde 90 günden fazla kalmak gibi bir şansa sahip değilsiniz. Vize süresi bittikten sonra yeniden vize uzatma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Avrupa`da Belirlenen Süreden Daha Fazla Kalırsam Ne Olur?

Schengen vizesi tarafından belirlenen süreyi aşmanız durumunda yeniden vize almanız zorlaşacaktır. Hatta tekrar vize almanız mümkün bile olmayabilir. Belirlenen süreden fazla kalmanız durumunda ülkeden sınır dışı edilirsiniz. Ardından para cezasına tabi tutulursunuz.

Schengen Çoklu Giriş Vizesi Ulusal Vizeye Çevrilebilir mi?

C tipli Çoklu Giriş vizesini D tipi ulusal vizeye çevirmeniz mümkün değildir. Schengen vizesi ile giriş yaptığınız ülkede oturma izni başvurusunda bulunamazsınız. D vizesi almak için ikamet ettiğiniz ülkeden başvuru yapmalısınız.

Schengen Vizesi ile Hangi Ülkeleri Ziyaret Edebilirim?

Schengen bölgesini ülkelerini ziyaret etmek için gerekli vizeye sahip olmalısınız. Schengen vizesine sahip olarak Schengen bölgesinde yer alan ülkeleri ziyaret edebilirsiniz.

Peki, Schengen vizesi ile seyahat edebileceğiniz ülkeler hangileri? Bu ülkelerden bazılarını aşağıdaki şekilde gösterebiliriz.

Schengen vizesine sahip olarak giriş yapmanız izin veren Schengen bölgesine ait olmayan ülkeler vardır. Bu ülkeler aşağıdaki gibidir:

  • Hırvatistan
  • Bosna Hersek
  • Arnavutluk
  • Gürcistan
  • Türkiye
  • Belarus
  • Karadağ
  • Sırbistan
  • Kıbrıs
  • Kosova
  • Romanya
  • Bulgaristan

Schengen Vize Başvurusunun Reddedilme Sebepleri Nelerdir?

Schengen vize başvurusunun en yaygın reddedilme sebepleri aşağıdaki gibidir:

  • Gerekli belgelerin eksik ibraz edilmesi,
  • Bazı belgelerin elçilik tarafından belirlenen kriterleri karşılamaması,
  • Geçersiz Seyahat Sigortası,
  • Seyahat amacına dair yetersiz kanıt sunulması,
  • Geçmişe dönük ceza işlemlerinin olması,
  • Deforme olmuş pasaport,
  • Yeterli sayfası bulunmayan pasaport,
  • Geçersiz pasaport.

Schengen Vize Reddi Durumunda Ne Yapabilirim?

Başvuru yaptığınız elçilik veya konsolosluktan ret cevabı gelmesi durumunda itiraz edebilirsiniz. Başvurunuz sonuçlandığı zaman vize reddine dair gerekli bilgiler içeren bir kağıt sunulacaktır. Kağıt üzerinde itiraz etmek için gerekli işlemler ve itiraz edebileceğiniz son tarih belirtilmiş olacaktır.

Başvuru talebinin reddedilmesi artık başvuru yapmayacağınız anlamına gelmemektedir. Büyükelçilik yetkilileri başvuru reddi ardından eksik kısımları tamamladıktan sonra yeniden başvuru yapmayı önermektedir. Yeniden başvuru yapacağınız zaman tüm masrafları yeniden karşılamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Ulusal Vize veya Oturma İznim Varsa AB Ülkelerine Vizesiz Seyahat Edebilir miyim?

Uzun süreli ulusal vize sahibiyseniz diğer ülkelere ziyaret etmek hakkına sahip olmaktasınız. Ayrıca herhangi Schengen ülkesi tarafından verilen oturma izni de AB ülkelerine seyahat etmek hakkı tanımaktadır.

AB / AEA Vatandaşlarının Aile Üyeleri Schengen Vizesinden Muaf mıdır?

AB veya AEA vatandaşlarının aile üyeleri Schengen vizesinden muaftır. Fakat vize prosedüründen muaf olmak için aşağıdaki kriterler karşılanmalıdır.

  • AB ülkesi tarafından verilmiş AB aile üyesi kartına sahiplerse,
  • Sınır Schengen bölgesindeki farklı bir ülkeden alınan ulusal oturma izni varsa, (oturma kartı veya vizesi)
  • Schengen vizesi belirlenen 62 ülkeden birinden alındıysa.

Schengen Vizesi Bilgileri

1995’te Avrupa Birliğinde yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki iç sınır kontrollerini kaldırmışlardır.

Schengen bölgesi dışında kalan sınır kontrollerinde de ortak vize uygulamaları, polis kontrolleri ve yargı uygulamaları hayata geçirilmiştir.

Schengen anlaşmasına taraf olan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Bulgaristan, İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı kural ve uygulamaları benimsemişlerdir.

Schengen vize işlemleri için https://www.schengenvize.net/schengen-vizesi-belgeler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Schengen bölgesine üye ülkelerden birinde alınan schengen vizesi ile girildiğinde anlaşmaya taraf olan bütün ülkelerde serbestçe seyahat hakkına sahip olabilirsiniz.

Schengen vizesi başvurusu esnasında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de eğer birden çok ülkeye giriş yapılacak ise ilk giriş yapılacak ülkeye veya en uzun süre kalınacak ülkeye schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır.

Ayrıca başvuru formunda ilk giriş yapacağınız ülke mutlaka belirtilmelidir. Mesela Almanya’ya seyahat etmek için Yunanistan Konsolosluğuna yapılan vize başvuru sonucunda vize alınsa bile alınan Schengen vizesi ile direkt olarak Almanya’ya giriş yapmak mümkün değildir.

 Ancak Yunanistan’a giriş yapıp daha sonra direk Almanya’ya veya diğer schengen ülkelerine seyahat etmek mümkün olabilir.  Schengen bölgesinde kalış süreniz pasaportunuza basılı olan tarihler ile sınırlıdır. Schengen ülkeleri ortak SIS (SBS) veya Schengen Information System (Schengen Bilgi Sistemi) adı verilen ortak veri tabanını kullanmaktadır.

 Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine seyahat etme hakkı verilen kişiler hakkında bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve her Schengen vizesi başvurusu sırasında üye ülkelerin yetkili makamları bu veri bankasını kullanırlar.

Önceki seyahatlerinizden birinde Fransa’da trafik kurallarının ihlal etmiş olmanız bile sizin Almanya’ya yapacağınız Schengen vize başvurusu ret ile sonuçlanmasına sebep olabilir. Schengen vize süreniz aşmanız durumunda süreye ve Vize türünüze bağlı olarak para cezası ve 3 ile 5 yıl arası schengen vize başvurusu otomatik olarak ret edilmesine sebep olabilir.

 Kesinlikle vize süreniz dolmadan önce konsolosluğa başvuru yaparak gerekçenizi belirtmeniz ve daha sonraki vize başvurularında vizenizi uzatmanızın gerekçesini konsolosluğa ibraz etmeniz gerekmektedir.

Schengen vizesi kalış izninizi aşmadan Schengen bölgesinden ayrılmanız menfaatinize olacaktır. Aksi takdirde daha sonraki başvurularda ek belgeler sunmak zorunda kalabilir ve uzun değerlendirilme süreci yüzünden seyahat planlarınız aksayabilir ve hatta ve konsolosluğa mülakata çağırılabilirsiniz.

Avrupa Vizesi Nedir?

Schengen bölgesinde serbest dolaşım ve kısa süreliğine (90 güne kadar) seyahat etme izni veren vizeye schengen vizesi denir. Kısa süreli schengen vizesi başvuru türleri;

• Akraba veya arkadaş ziyareti
• Turistik Ziyaret
• Ticari Ziyaret
• Bir konferansa katılımcısı
• Transit geçiş
• Eğitim
• Kültürel etkinlik
• Sportif etkinlik
Schengen vizesi ile schengen bölgesinde 6 ay içinde en fazla 90 gün kalış izni verir. Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelerden herhangi birinden aldığınız schengen vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine seyahat edebilirsiniz. Bazı özel izinle alınan vizelerde, vizeniz sadece vizeyi veren ülkede geçerli olacaktır.

Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Seyahat için geçerlidir?

Avrupa birliği üyesi olan; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Ayrıca Avrupa birliği üyesi olmayan ama Avrupa Serbest Ticaret Birliği (Efta) üyesi olan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn’da schengen anlaşmasına taraf oldukları için ülkelerine yapılan kısa süreli seyahatlerde schengen vizesi vermektedirler.

Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya ise Avrupa birliği üyesi olup henüz schengen vizesi verme hakkına sahip değildirler. Fakat geçerliliği olan bir schengen vizesi ile bu ülkelere seyahat edebilirsiniz. Ülke gümrük kapılarında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için çok girişli (multiple) bir vizeye sahip olmanız gerekmektedir.

Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılmalıdır?

Schengen Vize Başvurusu, seyahatinizi planladığınız tarihten en az 15 iş günü önce yapılmalıdır. Seyahat başlangıç tarihinden üç ay önce başvuru yapılabilir.Seyahat planlarınızı son ana bırakıp 15 iş gününden az bir zaman kala yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından kabul edilir fakat yoğun dönemlerde vize başvurunuzun değerlendirilmesi 15 günü bulabileceği için başvuru sonucu, planladığınız seyahat tarihten sonra belli olabilir.

Hangi ülkenin Konsolosluğuna Schengen için Başvuruda Bulunmalıyım?

Schengen vize başvurusu, seyahat edilecek ülkenin konsolosluğuna ve Büyükelçiliğine veya başvuru merkezlerine yapılabilir.Seyahatiniz sırasında ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğuna, birkaç ülke ziyaret edilecek ise en uzun süre kalınacak ülkenin konsolosluğuna vize başvurusunda bulunulmalıdır. Seyahat veya konaklama süreleri eşit ise ilk giriş yapılacak ülkeden vize başvurusu yapılmasıdır.

Özellikle Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa ve Belçika ülkeleri vizenin muhakkak kendi ülkelerinin konsolosluğundan alınmasını istemektedirler. Schengen anlaşması gereği, sınır kapılarındaki kontrollerde başka ülkeden alınmış bir vize ile ülkelerine giriş yapmak isterseniz, vizenin hangi ülkeden alınmışsa o ülkeye giriş yapılıp yapılmadığı kontrol edilecektir. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için gerekli rezervasyonları ve seyahat planınızı pasaportunuzla birlikte ibraz etmenizi tavsiye ederiz.

Schengen Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Schengen vizesi nasıl alınır?

Schengen vizesi için gerekli evraklar hazırlanarak, vize ücreti ilgili konsolosluğa yatırılarak başvuru yapılır.

Schengen vizesi ne demek?

Schengen vizesi; schengen ülkeleri arasında anlaşmaya varılan ve doğru kullanılması halinde taraf olan ülkeler de kısa süreli seyahat izni demektir.

Öğrenciler schengen vizesini nasıl alır?

Schengen vizesi: öğrenciler için’de alınabilmektedir. Öğrenciler ,kurumdan öğrenci ve izin belgesi ile ailesinin sponsorluk evraklarını sunarak başvuru yapabilirler.

Schengen vizesi veriliyor mu?

Korana virüs ( Covid 19 ) sebebiyle vize başvurularına ara verilse de zorunlu seyahatler ve aile ziyaretleri amacıyla igili konsolosluktan onay alınarak vize başvurusu yapılabiliyor.

Schengen vizesi ekşi sözlükteki paylaşımlar güncel mi?

Schengen vizesi ile ilgili ekşi sözlükte paylaşılan bilgiler başvuru yapanlar için bir yol gösterici olsada her ülkenin kendine göre kuralları olduğun dan mutlaka başvularacak ülkenin büyükelçiliğinden ‘de bilgi alınmalıdır.

Schengen vizesi fiyatları 2021

Schengen vize ücretleri 2021 yılında yetişkinler için 80 euro , 12 yaş altı bireyler için 40 euro ve 6 yaş altı çocuklar için ücretsizdir.

Schengen vizesi korana ( covid 19 )

Schengen vize başvuruları korana virüs sebebiyle geçici olarak askıya alınmıştır. Zorunlu seyahatler için , ticari , hasatalık, vb başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca aile birleşimi, erasmıs gibi uzun dönem vizeler için başvurlar kabul edilmektedir.

Schengen vizesi açıldı mı?

Zorunlu vize başvuruları için ticari, hasatlık, yakın akraba düğünü, doğum vb sebeplerle ilgili konsolosluktan onay alınarak başvuru yapılabilmektedir.

Almanya schengen vizesi nasıl alınır?

Almanya schengen ülkesi olup verilen vize schengen vizesidir. Bu vize ile ilk olarak Almanya seyahati sonrası çok girişli ise diğer schengen ülkelerini de seyahat edebilirsiniz.

Schengen Vizesi Almak İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Schengen vizesi almak için hesapta olması gereken para 8 ila 10 bin TL’dir ancak otel ve uçak bilet maliyeti bunun dışındadır.

Schengen Vizesi Almak İçin Nereye Başvurulur?

Schengen vizesi almak için ülkelerin dış temsilciliklerine başvurulması gerekmektedir. Konsolosluklar aracılığı ile vize başvurusu gerçekleşir.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi almak için Schengen vize şartlarına uyulması ve belirlenmiş olan koşulların yerine getirilmesi gerekir. Başvurunun ardından süreç başlatılır.

Schengen Vizesi Nedir? En Kolay Nasıl Alınır Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×