Vize Reddi İçin İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır?
Schengen VizesiVizede Red ve Çözümleri

Vize Reddi İçin İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır?

Vize Reddi İtiraz Mektubu 2021

Vize başvuru işlemi çok fazla zaman ve enerji gerektiren bir prosedürdür. Başvuru sahibi gideceği ülke için gerekli olan belgeleri toplamak zorundadır. Aynı zamanda talep edilmesi durumunda mülakata katılmalı ve vize ücreti ödenmelidir.

Vize başvurusu yapmak vize alacağınızı garanti etmez. Hangi ülkenin Konsolosluğu`na başvuru yapsanız bile her zaman için reddedilme ihtimali bulunmaktadır. Bazı durumlarda yanlışlıkla ret cevabı da alabilirsiniz.

Seyahat planlayan birçok kişi başvurusunun reddedilmesi ile alakalı itirazda bulunmaktadır. İtiraz etme süreci ise sanıldığı kadar basit değildir. Fakat ne yapılması gerektiğini anladıktan sonra çok zorlanmayacaksınız.

Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Vize reddine itiraz etmek için öncelikle seyahat etmek istediğiniz ülkenin böyle bir olanak sunduğundan emin olmalısınız. Genellikle vize başvuru ret ile sonuçlandıktan sonra itiraz edemezsiniz. Size verilen belgede reddedilmenin sebebi ve neden itiraz edemeyeceğiniz hakkında bilgi verilir.

Vize Reddi İçin İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır?
Vize Reddi İçin İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır?

Başvuru olumsuz sonuçlandıktan sonra nedeni hakkında bilgi verilmezse, elçilikle iletişime geçmeli ve karara itiraz etmek istediğinizi belirtmelisiniz. Eğer itiraz etmeye izin verilmediği söylenirse, yeniden başvuru yapmanız gerekecektir. Yeniden ret cevabı almamak için önceki hataları düzelttikten sonra başvuru yapmalısınız.

Eğer vize başvurusuna itiraz etmek imkanına sahipseniz aşağıdaki adımları okumaya devam edin.

Vize Reddi Temyiz Mektubu Nedir?

Başvuru sonrasında alınan olumsuz karar itiraz etmek için Vize Reddi Temyiz mektubu yazmalısınız.

Mektubun yazılması süresi basit bir işlem değildir. Mektubun içeriğinde reddetme kararının yanlış olduğuna ve kararın değiştirilmesi gerektiğine inandıran geçerli bilgilere yer verilmelidir. Ayrıca nedenlerin gerçeği yansıtması gerekmektedir. Gerçekler ile birlikte yasalar ve kurallara dayanmalıdır.

İtiraz mektubunu sadece güçlü gerçek bilgilere sahipseniz yazmalısınız. Aksi taktirde hiçbir itiraz mektubu yazmamalısınız.

Vize itiraz mektubu söz konusu olduğu zaman her bil ülkenin farklı kuralları bulunmaktadır. Bu nedenle mektubu nereye göndereceğiniz ve ne zaman sonuçlanacağı hakkında bilgi almak için o ülkenin büyükelçiliği ile iletişime geçmelisiniz.

Vize Reddi İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır?

Başvuru sonucunun doğru olmadığınız düşünüyorsanız ve gerçek o vizeye ihtiyacınız varsa, itiraz etmeniz tavsiye edilmektedir. Fakat itiraz mektubunun doğru bir şekilde yazılması oldukça önemlidir.

İtiraz mektubu tartışmalı ve ikna edici bir şekilde yazılmalıdır. Mektubun içeriğinde yer verilen kelimelerin yetkililerin kalbine dokunacak ve duygusal bağ kurulan bir yazı olması işe yaramayacaktır.

İtiraz mektubunun yazılması için kullanılan sabit bir şablon bulunmamaktadır. Ancak itiraz ederken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır.

Mektubu yazarken ilk önce aşağıdaki bilgilere yer verilmelidir:

  • İsim Soy isim
  • Pasaport numarası
  • Adres
  • Doğum tarihi
  • Doğum yeri
  • E-posta
  • Telefon numarası

Bunlarla beraber aşağıdaki bilgilerde sunulmalıdır:

  • Başvurunun ne zaman yapıldığını belirtin,
  • Seyahat amacını belirtin,
  • Vize ret cevabı alınan tarihi belirtin,
  • Büyükelçilik tarafından vize ret sebebini açıklayın,
  • Reddin yanlış olması sebeplerini detaylı bir şekilde açıklayın,
  • Yazı bittikten sonra imza atın.

Vize Reddi Temyiz Mektup Örneği

Temyiz mektubunun yazılması için sabit bir yol bulunmamaktadır. Fakat mektubun okunabilir olması için uymanız gereken bazı kurallar vardır.

Aşağıdaki örneği inceleyerek mektubun nasıl yazılacağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Tarih:

Büyükelçilik Adresi:

Hangi makama:

  1. Paragraf

İlk paragraf mektubun giriş kısmıdır. Bu kısımda mektubu yazma sebebini ve kendiniz hakkında bilgiler sunmalısınız. Ad, soyad, ev adresi, doğum yeri, tarihi ve pasaport numarası eklemelisiniz. Mektubu yazma sebebini belirttikten sonra vize başvurusunda bulunduğunuz tarihi belirtmelisiniz. Ayrıca ilgili ülkeyi seyahat etme sebebinizi bildirmelisiniz.

  1. Paragraf

Vizenin Büyükelçilik tarafından neden reddedildiğini açıklayan bilgiler sunmalısınız. Ardından kararın neden yanlış olduğunu açıklamalısınız. Bu sebepleri basit cümleler kullanarak yazmanız daha iyi olacaktır.

  1. Paragraf

Sonraki aşamada ilgili kararın neden iptal edilmesi hakkında inandırıcı cümleler kullanarak devam edebilirsiniz. Kararın neden yanlış olduğunu düşündüğünüzü açıklamalısınız. Tüm bu bilgileri ikna edici şekilde sunmalısınız. Ayrıca referanslar kullanabilirsiniz. Böylece itirazınızın yanlış olmadığını kanıtlayabilirsiniz.

Eğer beklemek için çok fazla zamanınız yoksa acil olduğunu bildirmek için planladığınız seyahat tarihini yazmalısınız. Son olarak destekleyici belgeleri ekleyerek, ek bilgi için sizinle iletişime geçebileceklerini söylemelisiniz.

İçtenlikle,

İmza

Ad, Soyad

E-posta adresi, Telefon numarası

Temyiz Mektubu Destekleyici Belgeler

İtiraz mektubunun destekleyici belgeler ile birlikte sunulması her zaman için daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Hangi destekleyici belgelerin kullanılması vize ret sebebine bağlı olarak değişebilir.

Vize reddi sebeplerine uygun olarak sunmanız gereken destekleyici belgelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ziyaret amacının net bir şekilde belirtilmemesi

  • Uçak bileti rezervasyonunu başvuru esnasında ibraz etmediyseniz bu durum yaşanabilir. Eğer bilet rezervasyonu göndermediyseniz, yeniden seyahat planında düzenleme yapmanız gerekecektir.
  • Davetiye mektubu – Arkadaş, kurum veya kuruluş tarafından yazılan davetiye mektubuna ihtiyacınız olacaktır. Mektubun içeriğinde seyahat sebebiniz ve orada ne yapacağınız hakkında bilgiler sunulmalıdır.
  • Vize dilekçesi – Dilekçede ülkeyi seyahat etme sebebinin net bir şekilde açıklanmalıdır. Ülkede hangi aktiviteler gerçekleştireceğiniz bildirilmelidir.

Ülkenize geri dönmeyeceğinize dair şüpheli durum

  • Öğrenci kaydı – Bu aşamada okul veya üniversite müdürü tarafından hazırlanan bir mektup gönderebilirsiniz. Mektubun içeriğinde vize başvuru süresinde devamsızlığa izin verildiği belirtilmelidir.
  • İş sözleşmesi – Başvuru esnasında seyahat sonunda işe geri döneceğinizi iddia eden bir mektup almalısınız. Bu mektup işveren tarafından yazılmalıdır.
  • Yaşadığınız ülkede mülkünüz olduğunu gösteren belgeler sunulabilir. (Ev, iş yeri vb.)
  • Kendi ülkenizde aile bireylerinizin olduğunu kanıtlayan belgeler sunulabilir. (Evlilik cüzdanı, çocuk doğum belgesi vb.)

Bakiye kanıtı göstermek

  • Banka hesap ekstreleri – Eğer mümkünse banka hesabınıza fazladan para ekleyebilirsiniz. Çünkü eski bakiyeniz yeterli görülmemiş olabilir.
  • Destek mektubu – Seyahat süresi boyunca sizi finansal açıdan temin edeceğini iddia eden kişi tarafından banka hesap özeti ile birlikte mektup yazılabilir.

Yetersiz seyahat sigorta kapsamı

  • Böyle durumlarda farklı bir şirketten seyahat sigortası almalısınız. Ardından mevcut durumunuzu güncellemelisiniz. Güncelleme ardından itiraz mektubu ile beraber kanıtlayıcı belgeler sunmanız yeterli olacaktır.

İtiraz Mektubu Nereye Gönderilir?

İtiraz mektubunu nereye göndereceğiniz hakkında bilgi sahibi değilseniz konu ile ilgili Büyükelçilikle iletişime geçebilirsiniz. İtirazlar genellikle Büyükelçilik tarafından alınmaktadır.

Vize Başvuru İşlemi

Vize reddine itiraz mektubu iletildikten sonra mektup itiraz işleme kurumuna gönderilecektir. Vize itirazları ile ilgili olan yetkili mektubunuzu inceleyecek ve karar verecektir.

Sorumlu kurumun itiraz ile ilgili karar verme süresi değişebilir. Karar ve daha detaylı bilgilerin verilme konusu yetkili kurumun sorumluğundadır.

Almanya Vize Reddi İtiraz

Almanya vizeniz birçok sebep nedeni ile reddedilebilmektedir. Bunlardan en çok rastlanan ise 8.maddedir. Schengen vize reddi 8. madde sıkça rastlanan bir reddetme sebebidir. Kişinin sebepleri konsolosluğa inandırıcı gelmemiştir. Aynı zamanda yeterli gelmemesi de mümkündür. Bu aşamada kişi gidiş sebebini kanıtlamak zorundadır ve belgelerde yer almalıdır. Örneğin çalışma vizesi alacaksınız ancak davetiyenizi eklemediniz. Bu durumda yeterli görünmemeniz mümkündür.

Vize reddi nedeni ile ödenen harç ücreti geri verilmez. Bu nedenle vize reddi yaşanması durumunda harç ücretinizin gideceğiniz bilerek aslında en iyi başvuru dosyanızı sunmanız gerekmektedir. Bu açıdan vize dosyası için daha fazla vakit harcanmalıdır. Birden fazla araştırma yapılmalı ve eklenmesi gereken her belge eksiksiz biçimde eklenmelidir. Ancak belgelerin içeriği de uymalıdır. Belge fazlalığı her zaman vize alabileceğiniz anlamına gelmez.

Almanya vize reddi itiraz işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu en geç 1 aya kadar yapmanız gerekmektedir. Almanya vize reddi yapabilmektedir. Burada yeterli bir dosya sunmadığınızı anlamak mümkündür. Ancak itiraz hakkı da sunar. Bu sayede dosyanız yeniden değerlendirmeye alınabilmektedir.

Sık sorulan sorulardan biri de vize reddi pasaporta işlenir mi sorusudur. Eskiden işlenir iken şu anda vize ret işlemleri pasaportlara işlenmez. Ancak ülkenin kendi veri tabanında bulunur ve istenirse sonrasında dikkate alınması da mümkündür. Bu nedenle vize reddi almamak için gerekli çalışma yapılmalıdır.

Vize reddinden sonra tekrar başvuru ne zaman sorusu da sıklıkla sorulmaktadır ancak bunun için net bir tarih yoktur. Yani hemen sonraki gün de başvuru yapılabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta vize reddinin unutulmadığıdır. Bu nedenle çok daha iyi bir dosya hazırlamanız gerekir ki önceki ret sebebine bağlı olan durumu da düzeltmiş olmanız önem arz etmektedir. Düzeltip düzeltmediğinize de bakılacaktır.

Almanya vize reddi için itiraz dilekçesi yazmanız gerekmektedir. Almanya vize reddi itiraz dilekçesi Almanca olmalıdır. Kişi şahsen imza atmalıdır ancak dilekçenin bilgisayar üzerinden yazılması mümkündür. Vize reddi itirazı ilk 1 ay içerisinde yapılabilir ancak sonrasında itiraz edilmesi mümkün değildir.

Ulusal vizelerde de ret alabilme durumunuz vardır. Almanya ulusal vize reddi yaşamanız durumunda yine aynı prosedür geçerlidir. Ulusal vizeler çok daha önemlidir çünkü tüm AB ülkelerini gezme imkanını sizlere sunmaktadır. Bu nedenle ret işlemi kötü bir görüntü oluşturacaktır.

Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Vize reddi nedeniniz ret mektubunda yazmazsa başvuru yaptığınız ülkenin elçiliği ile iletişime geçerek itiraz etmeniz gerekir.

Vize Reddi İtiraz Dilekçesi Kaç Günde Sonuçlanır?

İtiraz isteğinizi gerçekleştirdikten sonra konsolosluğa bağlı olarak 1 ila 1,5 ay içerisinde itiraz değerlendirmeniz yapılır.

Vize Reddi Pasaporta İşlenir Mi?

Vize reddi ya da vize kabulü gibi başvuru sonuçları hiçbir şekilde pasaportunuza işlenmeyecektir.

Vize Reddi İçin İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×