İsviçre Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
İsviçre Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

İsviçre Aile Birleşimi Vize İşlemleri

İsviçre Aile Birleşimi Vize Başvurusu

İsviçre Aile Birleşimi

Alper’in eteğinde kurulan İsviçre dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alır. Kendine özgü para birimi bulunan ülkenin başkenti Bern şehridir. Ilıman iklim özelliklerine sahip olan ülke her yıl binlerce turisti bünyesinde barındırır. Yapılan araştırmalar İsviçre’nin dünyanın en mutlu ülkeler arasında yer aldığını göstermiştir.

Letonya Vizesi Şanlıurfa Vize Merkezi

Ülkenin zengin olması beraberinde hayat standartlarını yükseltmiştir. Ülkenin diğer önemli kentleri Lozan Cenevre Zürih ve Basel gibi şehirlerdir.

Yemek kültürü gelişmiş olan ülke çikolata ve peynirleri ile meşhurdur. İsviçre’yi ve Alpleri merak edenler vize alarak İsviçre’ye gitmeyi tercih ediyorlar. İsviçre Aile Birleşimi için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra onay alınır ve aile birleşimi gerçekleşir.

Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır

İsviçre aile birleşimi vizesi almak için öncelikle kişilerin İsviçre Konsolosluğu’na başvuruda bulunması gerekir. Bu bize türüne başvuru yapacak olanların ile bireylerinden birilerinin İsviçre’de bulunması gerekir. Bu durumu yaşayan aile bireyleri aile birleşimi talebinde bulunabilirler. Aile birleşimi için kişilerden istenen belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Aynı şekilde belgeler İsviçre’de yaşayan kişilerden de istenir.

Isviçre Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?

İsviçre konsolosluğu Türkiye’den yapılan başvurularda vize vermektedir. Evrakların eksiksiz olması ve vize başvuru işlemlerinin prosedüre uygun olması sonucu vize alınabilir.

Isviçre Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Aile birleşimi vizeleri 1 aya kadar uzun süren bir başvuru sürecine tabi olmaktadır. 14 iş günü ile 1 aya kadar vize çıkacaktır.

Isviçre Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Mali durum düzenlemesi, ikametgah adresi ve aile birleşiminin koşulları üzerinden 3 aya kadar uzun bir süreyi kapsayabilmektedir.
İsviçre Aile Birleşimi Vize İşlemleri
İsviçre Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Hazırlanan belgeler güncel bilgiler içermeli ve doğru bir şekilde beyan edilmelidir. Türkiye’de bulunan vatandaşın eğer anne-babası İsviçre’de ise bu kişi aile birleşimi vizesi ile İsviçre’ye gidebilir. Bunun dışında aile birleşimi vizesine İsviçre vatandaşının eşi ve 18 yaşını doldurmuş çocuğu başvuru yapabilir.

Yapılan başvuru talepleri genellikle 5 yıl gibi bir süreç içerisinde gerçekleşmektedir. İsviçre aile birleşimi vizesi almak için talepte bulunan kişilerin İsviçre’de ailesi ile belli bir zaman geçirmesi gerekir.

İsviçre’de Oturum İzni Alan Vatandaşlar

Farklı ülkelerden İsviçre’ye göç etmiş ve burada yaşamını sürdüren 3. ülke vatandaşları da geçerli bir oturum izni alabilirler. Bu doğrultuda öncelikle İsviçre aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunmak gerekir. Vize başvurusunda bulunurken oturum izni kategorisine göre süreçler takip edilir.

Oturum İzni C Kategorisinde Bulunanlar

 İsviçre’de yaşayan vatandaşlardan birisi burada eğer C kategorisinde bulunan oturum izni ile bulunuyorsa Türkiye’de bulunan eşini ve çocuklarını yanına almak için aile birleşimi vizesi ne başvurabilir. Taleplerinin konsolosluk tarafından kabul edilmesi ile beraber bu kişiler ailelerini de yanına alarak İsviçre’de B kategorisinde oturum izni alabilirler. İsviçre oturum izni bek kategorisine ait olsa bile Türkiye’den giden kişiler C oturum izinli aile bireyleri olurlar.

Oturum İzni B Kategorisinde Bulunanlar

Aile birleşimi konusunda İsviçre Konsolosluğu’na başvuran kişilerin oturum izni B kategorisinde bulunsa dahi başvuruları kanton adı verilen görevliler tarafından değerlendirilir.

Aile Birleşimi İçin Gerekli Belgeler

Aile bireylerinin İsviçre’de aile hukuku gereği bir arada yaşamaları için öncelikle bazı evrakları tamamlamaları gerekir. İsviçre vizesi aile birleşimi için gerekli evraklar 2020 güncel bir şekilde konsolosluklardan ya da yetkili merkezlerden öğrenilebilir. Belge ve evraklar hem başvuru sahibi tarafından hem de İsviçre’de yaşayan bireyler tarafından tamamlanarak teslim edilmelidir.

Türkiye’den Başvuru Yapacak Olanların Teslim Etmesi Gereken Belgeler

  • İsviçre vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Uluslararası evlilik kaydı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kaydı
  • İkametgâh belgesi

İsviçre’de Yaşayan Kişinin Teslim Etmesi Gereken Belgeler

  • İkametgâh belgesi
  • Kimlik bilgileri
  • Maaş bordrosu
  • Banka hesap dökümü

Çünkü belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde ilgili yarın eve teslim edilmelidir. Aynı şekilde her iki eş çocuklar hakkında da bilgi vermeli ve bulunan sağlık sigortalarını da bildirmeleri gerekir.

Aile Vizesi Sonrası Bağımsız Oturma

Aile birleşimi başvurusunda bulunan kişiler onay aldıktan sonra İsviçre’de belli bir süre beraber oturmak zorundalar. Yani aile bireyleri birleştikten sonra bu kişi değil ayrı yaşamaları mümkün değildir. Fakat 3 yıl beraber oturduktan sonra kişiler bağımsız oturum izni için başvuruda bulunabilirler. Aynı durum boşanma için de söz konusudur. Aile içi şiddet ya da eşinin vefatı üzerine ayrı oturum hakkı alınabilir.

Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Onay Alır?

Aile bireylerinin bir kısmı İsviçre’de bulunan bir kısmı ise Türkiye’de bulunan vatandaşlar İsviçre aile birleşimi başvurusu yapma hakkına sahiptirler. Bunun için öncelikle İsviçre konsolosluğu vize bölüm ile başvurmaları gerekir.

Yapılan başvurular kişilerin vermiş olduğu evrakların eksiksiz olmasına, konsolosluğun iş yoğunluğuna ve başvurunun resmi tatil günlerine denk gelip gelmemesi gibi hususlar göz önünde bulundurularak değerlendirilir. Ek belgenin istenip istenilmemesine bağlı olarak yürek uzayabilir veya kısalabilir. Tüm şartlar istenilen şekilde tamamlanıp yerine getirilmiş ise vize başvuru sonucu birkaç hafta içerisinde tamamlanır.

Başvuru Talebi Ret Edilir Mi?

İsviçre konsolosluğu aile birleşimi konusunda yapılan başvuruları bazen kabul etmeyip ret edebilir. Ret edilme durumları daha çok kişilerin adli sicil kayıtları ile ilgilidir. Eğer şahısların adli sicil kayıtları temiz değilse konsolosluk kişinin başvurusunu kabul etmez. Ya da başvuru talebinde bulunan kişilerin evliliklerinin sahte olması halinde aile birleşimi vize talebi ret edilir.

İsviçre Aile Birleşimi Talebi Nereye Bildirilir?

Ayrı yaşayan ailelerin bir araya gelmesi için aile birleşimi vizesine başvurmaları gerekir. İsviçre’de yaşayan eş ile Türkiye’de yaşayan eş karşılıklı olarak İsviçre Konsolosluğu’na ya da İsviçre başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekir.

Başvuru için her iki ülkede yaşayan kişilerin istenilen tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamaları ve konsolosluğu tarafından verilen randevuya saatinde gitmeleri gerekir. Verilen randevular konsolosluk çalışanları tarafından belirlenir. İsviçre aile birleşimi vize başvurusu İstanbul ve Ankara illerin üzerinden yapılmaktadır.

Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Aile birleşimi için başvuru formu doldurulurken içerisinde bulunan tüm bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde beyan edilmelidir. Form doldururken kullanılacak dil İngilizce ya da İsviçre’de kullanılan 4 anadilden birisi olmalıdır.

Form içerisinde yanlış bilgilerin bulunması formül iptal olmasına neden olur. Aile birleşimi için hazırlanan form içerisinde kişiler hakkında detaylı bilgiler yer alır.

İsviçre güncel vize formunu ücretsiz indirmek için >> schengenvize.net/isvicre-vize-formu sayfasını ziyaret ediniz.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Fiyatları

Aile birleşimi vizesine başvuru yapmak isteyen kişilerin İsviçre konsolosluğu tarafından belirlenen ücretleri TL ya da euro cinsinden ödemeleri gerekir. Vize fiyatları vizenin türüne, geçerlilik süresine ve ne kadar zamanda çıkacağına bağlı olarak farklılık gösterir. Bu nedenle vize almak isteyenlerin öncelikle İsviçre vize fiyatları hakkında aydınlatıcı bilgilere sahip olması gerekir.

İsviçre vize ücretleri için ödenen bedeller yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretlerini öğrenmek için >> schengenvize.net/isvicre-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

İsviçre’de Aile Birleşimi Şartları Nasıl Belirlenir?

İsviçre’de yaşayan eşlerden birisi Türkiye’de bulunan çocuklarını ve eşlerini yanına almak isteyebilir. İsviçre’de önem verilen bu konu için dikkat edilecek en önemli husus eş ve çocukların AB ülkesi vatandaşı mı yoksa farklı bir ülke vatandaşı mı olduğu araştırılır. Bu doğrultuda AB ülkesi vatandaşı olanlar 21 yaşında bulunan çocuklar başvuru yapabilirler.

Aile üyeleri AB üyesi değil de farklı bir ülkenin vatandaşı olması halinde ise 18 yaş altına aile birleşimi Hakkı verilir. Tüm bu İşlemler 5 yıl içerisinde tamamlanır. İsviçre’ye gidecek olan kişiler yanlarında çocuk götürmek istiyorlarsa çocuğun tüm kimlik bilgileri, nüfus kayıt örneği, pasaportu bulunmalıdır.

16 yaşından küçük olan çocuklarda dil şartı aranmaz iken büyük çocuklardan bir yeterlilik sertifikası istenebilir. Önceki evliliklerinden doğan çocukları yanlarında götürmek isteyen kişiler velayet belgesi bulundurmaları gerekir.

İsviçre Aile Birleşimi

Başvuru sahipleri İsviçre aile birleşimi adına ilgili belgeleri toplar ve müracaat eder. Vize başvuru formu ile başlayan belgelerin ardından pasaport ve biyometrik fotoğraflar gelir. Söz konusu evlilik ise bunun için de uluslararası evlilik kaydının ibrazına geçilmesi gerekir.

İsviçreli biriyle evlenmek üzerine birleşime yer verecek olan vatandaşların önceliği evlilik ispatlayan belgeleri paylaşmak olmalıdır. Aynı zamanda evlenen şahısların ayrı ayrı özlük belgeleri talep edilir. Ancak bunun üzerine konsolosluk başvuruları değerlendirilir ve birkaç ay içerisinde sonucu öğrenmeniz sağlanır.

Vatandaşlara belirtilen bir diğer husus İsviçre’de evlilik kanunları oluyor ve uygun olanların aile birleşimi başvurularına karşılık veriliyor. Kanun nazarında öncelik 18 yaş sınırına verilmiştir. Özgür irade üzerine evlilik kararının netleşmesi önem arz eder. Bunun kanıtlanması için de uluslararası evlilik ehliyetleri ele alınır ve başvurulara geçilir.

Göçmenlik ofisi üzerinden değerlendirilen aile birleşimine ilişkin yorumlar da dikkate alınabilir. Şöyle ki İsviçre aile birleşimi vize yorumları sayesinde izlemeniz gereken adımlar belirtilir. Hatta yorumlardan ziyade danışmanlıklardan faydalanarak başvuru sürecini yürütebilirsiniz.

İsviçre’de evlenmek için gerekli belgeler olarak öncelikle özlük evrakları talep edilir. Bunun üzerine İsviçre Evlenme Daireleri üzerinden özgür iradenin öğrenilmesi esas alınır. Neticesinde Evlilik Bildirimi için belgeler hazırlanır ve aile birleşiminde ibraz edilmesi istenir. Evlilik üzerine bu vize türüne başvuracak olan vatandaşlar bu adımları takibe almak zorundadır.

Ulusal vize kategorisinde ele alınan aile birleşimine dair İsviçre Konsolosluğu ya da İsviçre Büyükelçiliği üzerinden müracaat edilmesi istenir. İsviçre aile birleşimi 2020 yılında da aynı merkezler üzerinden alınmış ve birkaç ay içerisinde sonuçlanması sağlanmıştır. Söz konusu ulusal vize olduğu zaman sürecin uzadığını unutmamak gerekir.

Tüm bu prosedürlere netlik kazandıranlar devamında belgelerini ibraz ederek başvurularını iletebilir. İsviçre aile birleşimi vizesi evlilik şartlarına uygun olacak şekilde gerçekleşebilir. Bunun ardından soya bağlı olarak talebini iletenler de yanıt Yanıtları almak birkaç ayı bulur ve elektronik ortamdan öğrenebilirsiniz. Hatta isteyenler danışmanlık hizmetleri ile harekete geçebilir. Böylece danışmanlıklar üzerinden başvurusu sürecini takibe alabilir ve sonucu öğrenerek seyahate geçebilirsiniz.

İsviçre Evlilik Vizesi

Evlilik vizesi aile birleşimi olarak ele alınır ve uzun dönem olacak şekilde başvuruların iletilmesi istenir. İsviçre evlilik vizesi talebinde bulunmak isteyenlerin biyometrik fotoğraf ve pasaport gibi standart evraklar üzerine harekete geçmeleri gerekir. Bunlar arasına evliliği ispatlayan belgeler de katılır ve her birinin eksiksiz olması üzerine sonuç birkaç aya açıklanır.

İsviçre aile birleşimi için gerekli evraklar olarak uluslararası doğum kayıt örneğinin ibrazı önem arz eder. Bunun ardından vukuatlı nüfus kayıt örneğinin dahi geldiğini unutmamak gerekir. Uluslararası evlenme kayıt örneği ile yerleşim yeri belgelerinin de eksiksiz olarak ibrazına geçilmesi istenir.

Vize talebinde bulunacak olan vatandaşların adli sicil kayıtları da sorgulanır. İsviçre aile birleşimi 2020 yılında olduğu gibi prosedürlere uygun bir şekilde gerçekleşir ve bu anlamda zorunlu belgeler incelenir. Vize başvuru formu ile talep dilekçesi olacak şekilde her birinin eksiksiz olarak paylaşılması önem arz eder.

Belgelerin ardından aile birleşim vizesi kaç günde çıkar sorusuna da yanıt aranır. Bunun için yasal süreç 12 hafta olarak ele alınır. Ancak eksik veya ek belgeler söz konusu ise işlemler daha uzun sürer. Bunun için birkaç ay öncesinden başvuruların iletilmesi uygun olacaktır.

Önceden vize alan ya da ret yanıtı ile karşı karşıya kalanlar İsviçre aile birleşimi vize yorumları ile bilgi verir. Dilerseniz yorumları dikkate alarak izlemeniz gereken adımları öğrenebilir ve başvuru aşamalarına geçebilirsiniz. Hatta danışmanlık merkezleri de bu aşamalara dair vatandaşlara yol göstermektedir.

Merak edilen bir diğer husus ise İsviçre’de evlilik kanunları oluyor ve uygun olan vatandaşların başvuruları değerlendiriliyor. Kanunlar üzerinden öncelikle yaş sınırı 18 olarak belirtilir. Bunun üzerine özgür iradeye karşı evlilik kararının alınması belgeler ile ispatlanır.

Oturum izni almak isteyenler İsviçreli biriyle evlenmek şartını dikkate alarak vizeye başvurabilir. Bunun için her iki eşin de nüfus kayıt bilgilerinin talep edilmesi söz konusudur. Aynı zamanda evlenme kayıt örneği de yetkili mercilere ibraz edilir. Böylece başvurularınız birkaç ay içerisinde sonuçlanır ve takibe alınan vatandaşların oturum iznine sahip olmaları sağlanır.

İsviçre Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhabalar 13 ocak2021 isvicre konsolsluguna aile birlesimi vizesine başvuruda bulundum eşim isvicre vatandaşı 14 Aralık 2022 tarihinde de nikahimiz gerçekleşti ama.isvicrede nikah belgelerini bildirilme dimi için 2 aydır hiç bur sonuç gelmedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×