Hollanda Sık Sorulan Sorular
Hollanda Vizesi Hakkında Şıkça sorulan sorular
Hollanda Vizesi hangi ülke için geçerlidir?
Hollanda Vizesi, belirli bir süre için Hollanda’ya giriş izni verir Hollanda Vizesi’ni almış olmanız, Hollanda Krallığı sınırlarına giriş yapmanızı garanti etmemektedir. Hollanda’ya giriş yaparken kurallara uygun davranmanız gerekmektedir.Schengen vizesi başvurunuzu en fazla süreyle kalacağınız ülkenin konsolosluğuna yapmanız gerekmektedir. Schengen vize başvurusu yapmadan önce seyahat planınıza göre kalmayı planladığınız günler eşit ise ilk giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğuna başvuru yapınız.
Hollanda Nasıl Bir Ülke?
Hollanda Neyi ile Meşhur?
Hollanda Bir Ülke midir?
Hollanda Vizesi başvurusu yapmak için randevu almak zorunda mıyım?
Hollanda Vizesi başvurusu yapmak için randevu almanız gerekmektedir.
Hollanda Vizesi Başvurusu seyahatten ne kadar önce yapılmadır?
Hollanda Vizesi başvurunuz sonuçlanıncaya kadar Uçak bileti satın almayınız ve iptal edilemeyen otel rezervasyonları yaptırmayınız. Konsolosluk tarafından mülakat veya ek evrak talebi olması durumunda vizenizin sonuçlanma sürecini uzatacağı için en geç 15 iş günü öncesinden yapılmasını tavsiye ederiz.
Hollanda Vizesi Başvurusu yaparken Davet mektubu nereye gönderilmelidir?
Davetiye’yi gönderecek olan arakalaşınız/akrabanız davetiyeyi vize başvurusunda bulunacak olan kişiye göndermelidir. Başvuru sahibi, başvuru merkezine dosyasını teslim ederken diğer evraklarına ek olarak davet mektubunu da teslim etmelidir. Kaç yaşında olursa olsun her başvuru sahibi adına özel olarak düzenlenmiş bir davet mektubunu konsolosluğa ibraz etmek gerekmektedir.
Reşit olmayan çocuğumla birlikte seyahat etmeyi planlıyorum. Kendim için bir başvuru dosyası hazırlamam yeterli olur mu?
Her başvuru sahibi için ayrı ayrı başvuru dosyası hazırlanması gerekmektedir. Son düzenlemeler gereği 1 günlük bebek bile kendine ait pasaport almak zorundadır (Anne’nin pasaportuna bilgilerin işlenmesi işleme artık uygulanmamaktadır.) Ayrıca reşit olmasalar bile kendi isimlerine özel bir davetiye veya otel rezervasyonları ve eksiksiz olarak hazırlanmış bir başvuru dosyası hazırlanması gerekmektedir. Hollanda vizesi başvuru dosyalarının işleme alınması içinde yaş gruplarına göre değişen ücretlerin ödenmesi gerekmektedir.
Hollanda Vizesi Başvuru Ücreti ne kadardır?
Başvuru sırasında ödenmesi gereken 2 ayrı başvuru ücreti bulunmaktadır: Vize ücreti ve hizmet harcı TL olarak alınmaktadır. Vize ücreti, başvuru sahibinin başvurduğu Vize kategorisine ve Avrupa vatandaşı eşi/çocuğu olmasına ve yaşına göre değişmektedir.
Hollanda Vizesi Başvurusu Şahsen başvuru yapılmak zorunda mıdır?
Son 3 yıl ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya veya schengen vizesi almamış (veya almış olduğunuz vizeyi kullanmamış) olan başvuru sahiplerinin, şahsen vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Hollanda Vize Başvurusunda Bulunduğum zaman Mülakata Girmek Zorunlu Mudur?
Ankara Hollanda Büyükelçiliği veya İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu vize bölümü yetkilileri vize kararını vermeden önce, başvuru sahibini mülakata çağırabilir. Hollanda Konsolosluğu vize bölümü tarafından Mülakat talebi gelmesi durumunda vize başvuru merkezinden randevu alabilirsiniz.
Tek girişli ve Çok girişli vize ne anlama gelmektedir?
Hollanda schengen anlaşmasına taraf ülkelerden biridir. Hollanda konsolosluğu tarafından verilen kısa süreli (6 ay için maksimum 90 gün) kalış izni veren vize ise Schengen vizesi olarak adlandırılır. Giriş sayısı bir kişinin schengen alanına kaç kez giriş yapma izni olduğunu gösterir. Tek girişli vizeniz olsa da schengen bölgesinden çıkmadığınız sürece tüm schengen anlaşmasına taraf olan ülkelere seyahat edebilirsiniz.
Hollanda’ya veya schengen ülkelerine birkaç kez ziyaret etmeyi planlıyorsanız çok girişli vize almanız gerekmektedir. Çok girişli schengen vizesine başvururken seyahat planlarınız ve seyahat amacınız ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde belirtilmelidir. Hollanda Schengen Vizesi geçerlilik süresi ve giriş çıkış sayısı ile ilgili karar Hollanda Büyükelçiliği veya İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu vize bölümü tarafından verilmektedir.
Hollanda Vize Başvurumun reddedilmesi durumunda yaptığım ödemeleri geri alabilir miyim?
Vize ücreti, başvurunun değerlendirilmesi için ve hizmet ücreti ise idari masrafların karşılanması için alınmaktadır. Vize Ücretlerini ödenmesi vize almayı garanti etmez ve başvurunuz reddedilir ise vize başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.
Hollanda Vize Başvuru takibi nasıl yapılabilir? Vize başvurumun onayladığını nasıl öğrenebilirim?
Hollanda Vize başvuru takibini konsolosluğun internet sayfasındaki başvuru takip kısmından yapılabilir. Vize Başvuru sonucunu ise Pasaportunuzu teslim almadan öğrenemezsiniz.
Hollanda Vizesine Başvuru yaparken eski pasaportumu ibraz etmek zorunda mıyım?
Eski pasaportunuz daha önceki yurtdışı seyahatlerini veya Schengen, Birleşik Krallık, İsviçre, Kanada, ABD vizelerini içeriyor ise Hollanda Vizesine Başvurusu esnasında ibraz etmeniz gerekmektedir. Eski pasaportunuzda bulunan vizelerin ibraz edilmesi başvurunuzu daha hızlı sonuçlanmasını sağlamaktadır. Ayrıca aldığınız vizeleri doğru bir şekilde kullanmışsanız vizenizin onaylanma yüzdesi çok daha yüksek olacaktır.
Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşıyım Hollanda schengen vizesine başvuru yapabilir miyim?
Türkiye’den başvuru yapabilmeniz için oturum ve çalışma iznini gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Oturma izniniz, başvuru yaparken belirtmiş olduğunuz seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
Başvuru değerlendirme süresi ne kadardır?
Hollanda Büyükelçiliği veya Hollanda Başkonsolosluk vize bölümünün başvuruları sonuçlandırma süresi başvuru yoğunluğuna göre değişmekle beraber ortalama 7 – 10 işgünü içerisinde sonuçlanır.
Hollanda Vizesine Başvurum reddedilmesi durumunda, tekrar ne zaman başvuru yapabilirim?
Ret gerekçelerini kavramışsanız veya daha net seyahat amacınızı ve hedefinizi açıklayabilecek ilk başvuruda ibraz etmediğiniz evraklara sahipseniz ret aldıktan hemen sonra bile Hollanda Vizesine Başvuru yapabilirsiniz. Başvuru dosyanızı daha detaylı hazırlamak için destekleyici belgelere sahip değilseniz veya durumuzda önemli bir değişiklik olmamışsa başvurunuz yeniden reddedilecektir.