Estonya Vatandaşlık Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Estonya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Estonya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Estonya Vatandaşlık Vize Başvurusu

Estonya vatandaşı olabilmek için belirli şartlar ve hazırlanması gereken evraklar vardır. Evraklar eksiksiz hazırlandığı zaman Estonya vatandaşlık hakkı kazanamayabilirsiniz. Bu durum Estonya Hükümeti kararına göre belirlenmektedir.

Estonya Vize Başvuru Formu İşlemleri

Estonya Vatandaşlık Şartları

Kısa Prosedür Şartları

Eğer kısa prosedür ile Estonya vatandaşı olmak istiyorsanız, Estonya vatandaşı olan biri ile evlenirse çalışma koşulu zorunlu değildir.
Estonya Vatandaşlık Vize İşlemleri
Estonya Vatandaşlık Vize İşlemleri

  • 18 yaş ve üzerinde olmak,
  • Başvuru öncesinde 5 yıl kadar Estonya’da ikamet edilmiş olması,
  • Devletin 3 anadilinden en az birinin iyi derecede biliniyor olması ve bu durumun kanıtlayıcı belgeleri,
  • Estonya’da kalınan 5 yıllık süreçte en az 1,5 kadar çalışılmış olması,
  • Estonya Göç İdaresi tarafından düzenlenen kurslar ile Estonya toplumuna uyum sağlamak.

Uzun Prosedür Şartları

Kısa prosedür şartlarını sağlayamamış olan kişiler eğer uzun prosedür şartlarını sağlayabilir ise Estonya vatandaşı olunabilir.

  • Başvuran kişinin aralıksız olarak en az 10 sene Estonya’da ikamet etmiş olması,
  • Estonya anadili olan 3 dilden en az birinin çok iyi derecede biliniyor olması,
  • Toplumsal uyumu sağladığına dair kanıt.

Estonya Vatandaşlık İçin Gerekli Evraklar

Estonya vatandaşlık başvurusu yapabilmek için gerekli olan evrakların hazırlanıp, başvuru formu ile birlikte Estonya Başkonsolosluğu ya da Büyükelçilik ziyaret edilmelidir. Eğer eksiksiz işlem yapmak istiyorsanız schengenvize.net ile iletişime geçebilir ya da online randevu alarak profesyonel bir destek alabilirsiniz.

  • Doğru bilgilerle ve eksiksiz olarak doldurulmuş olan başvuru formu,
  • Geçerli kimlik,
  • Son altı ayda çekilmiş olan 3 adet biometrik fotoğraf,
  • Adli sicil kayıtları,
  • Hastaneden alınan tam donanımlı bir sağlık belgesi,
  • Estonya’da yaşamına devam edebilecek maddiyata sahip olduğunu gösteren begleler,
  • Estonya’daki resmi kurumlardan alınan çalışabilir belgesi,
  • Estonya vizesi.

Estonya vizesi en kolay nasıl alınır; >> schengenvize.net/estonya-vize bağlantısın’dan yeni yılda hazırlanan kapsamlı kesin kılavuza ulaşabilirsiniz.

Estonya Vatandaşlığı

Estonya vatandaşlığı almak isteyen kişilerin bu aşamada yatırım yaparak altın vize olarak da adlandırılan imkandan faydalanması mümkündür. Ülkede yatırım yaparak vatandaşlık almanın yanı sıra sıradan oturum adımlarını takip ederek de vatandaşlık talep edilmesine imkan verilmektedir.

Estonya Oturum İzni Nasıl Alınır?

Oturum izni almak isteyen kişilerin öncelikle ülkeye D türü vize ile giriş adımlarını tamamlaması gerekir. D türü vize kişilerin 90 günden uzun kalacakları durumlarda talep etmeleri gereken vize türü olarak da tanımlanmaktadır. Bunun akabinde oturum izni için başvurunun yapılması ve olumlu yanıt alınırsa yerel resmi birimlere giderek kaydın yaptırılması gerekir.

Estonya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Vatandaşlık almak için 5 sene boyunca ülkede bulunmanız gerekir. bunun sonrasında kalıcı oturum ve daha sonrasında ise vatandaşlık alma hakkını elde edebilirsiniz.

Estonya Vatandaşlık Ücreti Ne Kadar?

Bu konuda net bir ücret biçmek mümkün değildir. İlk adım olarak uzun süreli vize talep adımlarını tamamlamanızın akabinde vatandaşlık almak için başvuruları devam ettirebilirsiniz. Süreç içerisinde kişilerin özellikle Estonya’ya kültürel olarak entegre olabilmeleri için ülkenin diline de hakim olunması gerekir.

Estonya Vatandaşı İle Evlenmek Vize Almak İçin Yeterli Mi?

Evlenmek vize alma adımını kolaylaştırsa da sizi resmi prosedürlerden muaf hale getirmez. Bunun tam tersine hem evliliğin resmi olduğunu kanıtlamak hem de diğer vize kurallarını yerine getirmek zorundasınız. Sadece vize değil aynı zamanda oturum da talep edebilirsiniz. Bu adım aile birliğinin korunması ya da aile birleşimi olarak da tanımlanmaktadır.

Estonya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Çalışma izni başvurunuzun olumlu yanıtlanması için ülkede teorik ya da pratik alanda katkı sağlayacağınızın kanıtlanması gerekmektedir. Bu noktada diplomalarınızı ve sertifikalarınızı, buna ek olarak çalışma geçmişinizi de sunmanız gerekir.

Estonya Vatandaşlık

Estonya vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle D türü vize ile ilk adımı atmaları gerekir. Ancak ülke tarafından belirtilen prosedürlere uygun şekilde başvuru adımının onay ve gelişim kaydetmesine imkan tanınacaktır.

Estonya Oturum İzni Nasıl Alınır?

Oturum izni almak için aile birleşimi en sık talep edilen unsurlar arasındadır. Eşiniz Estonya vatandaşı ise başvurunuzu yapabilir ve oturum talep edebilirsiniz. Bu aşamada evliliğinizin resmi olduğunu kanıtlayan belge de sunmanız istenecektir. Bu belgenin ülke diline yeminli bir tercüman tarafından çevrilmesi istenir.

Estonya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Estıonya vatandaşlığı öncesinde 5 sene boyunca ülkede kesintisiz şekilde kalmalı sonrasında sürekli oturum hakkı kazanmalısınız. Bunun sonrasında ise vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz. Vatandaşlık hakkı elde edecek olan kişilerin herhangi bir sabıkasının olmaması gerekir. Bu konuda sabıkası olan kişilerin başvurusunun büyük bir olasılıkla olumsuz yanıtlanacağının da ayrıca bildirilmesi gerekir.

Estonya Vatandaşlık Ücreti Ne Kadar?

Estonya vatandaşlık talep adımlarını altın vize olarak da adlandırılan yöntem üzerinden elde etme hakkınız vardır. Estonya’da gayrimenkul satın alarak ya da ülkeye yatırım yaparak bu vizeyi alabilirsiniz. Pandemi sebebi ile şuanda bu yöntemin aktif olarak kullanılmadığının da ayrıca bildirilmesi gerekir.

Estonya Vatandaşı İle Evlenmek ve Vize Almak Mümkün Mü?

Estonya vatandaşı ile evlenmeniz direkt olarak vatandaşlık olmanıza katkı sağlamayacaktır. Sadece oturum alma aşamasında kolaylık elde edilecektir. saha sonrasında aynı prosedürler üzerinden gerekli olan denetimler yapılacak ve bu şekilde vatandaşlık alıp almayacağınıza karar verilecektir.

Estonya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Estonya çalışma izni için en hassas olan ülkelerdendir. Vize başvurusu öncesinde bir firmadan bu konuda onay almak, pozisyonunuzu anlatan resmi bir yazı ile başvuruda bulunmak olumlu yanıt alma olasılığını artıracaktır.

Estonya İçin Vize Gerekli Mi?

Estonya’ya seyahat düzenleyecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yeşil, gri ya da siyah renklerdeki pasaportlara sahip ise 90 günden kısa seyahatleri için vize almak zorunda değildir. Ancak bordo renkte pasaporta sahip kişiler vize almak zorundadır.

D Tipi Vize Kimlere Verilir?

D tipi vize, Estonya içerisinde uzun süre ikamet etmesine neden olacak aile birleşimi, çalışma ya da eğitim gibi konularda başvuru yapan kişilere verilir.

Estonya D Tipi Vize Kaç Günde Çıkar?

Estonya D tipi vize sonucu 7 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanır.

Estonya Vatandaşlık Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×