Belçika Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Belçika Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Belçika Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Belçika Aile Birleşimi ; Ulusal Vize

Belçika aile birleşimi vizesi, aile üyelerinden bir tanesi Belçika’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ailesinin yanına gitmek için aldığı vize türüdür. Eş yanına gitmek isteyen kişiler Belçika’ya taşınmak için bu vize türüne başvurmak zorundadırlar. Birleşim vizesi, ailelere bir arada Belçika içinde yaşama hakkı tanımaktadır. Başvurulan vize türü kişilere Belçika’da 90 günden fazla kalma hakkı tanıyan uzun süreli vize tipidir. 

Uzun süreli vize tipi olması ve Belçika’nın Schengen ülkeleri kapsamında olması nedeniyle Ulusal Vize yani D tipi vize başvurusu yapılmalıdır. Ulusal Vize başvurularında, başvuru sahiplerinin parmak izleri alınmaktadır. D tipi vize için daha önce parmak izi vermiş olan şahıslar tekrar parmak izi vermeyebilir. Ancak farklı vize tipi için parmak izi verseniz de D tipi vize için başvuru olduğunda tekrar parmak izi verilmelidir.

Belçika Aile Birleşim Vizesi Kaç Günlük alınabilir?

Belçika Aile Birleşim Vizesi Kaç Günlük alınabilir?Uzun süreli vize başvurusu olan Belçika aile birleşimi vizesinde en fazla 6 ay ile 1 yıl gibi süreler için alabilir. Devamında Belçika’da kalmak isteyen kişiler vize süresini uzatma işlemi yapmalıdır.

Belçika Aile Birleşim Vizesi İçin Ne Zaman Başvurmak Gerekir?

Belçika aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacak kişiler, seyahat tarihlerinden 1 ay önce vize başvurularını yapmalıdır. Herhangi bir karışıklık, aksaklık için önlem alınmış olacaktır. Vize onaylanmaması ve tekrar başvurma durumu bu şekilde tekrardan mümkün olabilir.

Belçika Aile Birleşimi Vizesi İçin İstenen Evraklar

Belçika Aile Birleşimi Vizesi İçin İstenen EvraklarBelçika aile birleşimi vizesi için Belçika Konsolosluğunun talep ettiği belgeler, Schengen Vize başvurularında istenen belgeler ile hemen hemen aynıdır. Yine de kişisel durumlara ve seyahatin amacına göre farklılıklar söz konusu olabilir. Konsolosluk evrak inceleme sürecinde şahıslardan tekrar bir ek belge isteminde bulunabilir. Evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması, vize başvuru sürecini olumlu bir şekilde etkiler ve işlemlerin hızlı ilerlemesini sağlar.

  • Pasaport

    Ulusal Vize başvurusunda bulunan şahısların pasaportlar güncel olmalıdır. En fazla 10 yıl içerisinde çıkarılmış olan ve seyahat tarihinden itibaren 1 yıl geçerliliğini koruyan pasaportlar kabul edilmektedir. Pasaportların seyahatten önce de en az 2 adet sayfası boş kalmalıdır.

  • Belçika Vize Başvuru Formu

Online olarak ulaşılacak olan vize başvuru formu, Belçika girişleri için vize başvurusunda bulunan kişiler için büyük önem taşımaktadır. 4 sayfalık başvuru formunda soruların her biri samimi bir şekilde doğru cevaplandırılmalıdır. Son olarak form doldurma işlemi bittikten sonra tekrar kontrol edilmeli ve o şekilde imza atılmalıdır.

  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf

    ailesinin yanına gitmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin 2 adet biometrik fotoğrafı gereklidir. Bu fotoğraflar güncel tarihli ve daha önceki vize başvurularında kullanılmamış olmalıdır.

  • Uluslararası Evlenme Belgesi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi ve Nüfus Cüzdanı

    Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Müdürlüklerinden alınmalı ve evrak dosyasına eklenmelidir. Başvuru sahipleri kimliklerinin fotokopisini de vize başvuru dosyasına eklemelidir.

  • İkametgah Belgesi

    Başvuruyu gerçekleştiren kişinin Türkiye Cumhuriyeti muhtarlıklarından alınacak olan İkametgah Belgesi, Belçika Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerdendir.

  • Belçika’da Yaşayan Eşe Dair Belgeler

    Belçika’da yaşayan eşe dair kimlik, iletişim, maddi gelir ve sağlık sigortası belgeleri de Konsolosluğa sunulmalıdır. Yine Belçika’da bulunan eşin konaklamakta olduğu evin kira kontratı, çalıştığı kurumdan aldığı ve ailesinin geçimini sağlayabilecek güçte olduğuna dair kanıt niteliği taşıyan belgeler olmalıdır.

  • Önceki Evliliklere Dair Boşanma Belgeleri

Önceki evlilikleri olan kişiler, başvuru aşamasında boşanma belgelerini vize başvuru işlemlerinde ibraz etmelidir.

  • Sahip Olunan Çocuklara Dair Belgeler
  • Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi

    Belçika aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunan ve Türkiye’de yaşayan eş, dil yeterlilik sınavlarına girmelidir. Başarısız olma durumunda 1 ay sonra tekrar girme hakkı kazanacaktır. Belçika’da olan yaşama ayak uydurması için dil yeterlilik seviyesinin A1 seviyede olması gerekmektedir. Sınavdan başarılı bir not aldığında buna dair kanıt niteliği taşıyan belgeleri evrak dosyasında bulundurmalıdır.

Belçika vizesi en kolay nasıl alınır; >> schengenvize.net/belcika-vize bağlantısın’dan yeni yıl için hazırlanan kesin kılavuza ulaşabilirsiniz.

Belçika Aile Birleşimi

Belçika aile birleşimi vizesi; Belçika’da yaşayan eş ya da çocukların yanında uzun süreli ikamet etmek amacı ile alınan bir vize türüdür. D tipi vize kategorisi içerisine dahildir. Bu vize sayesinde ülke sınırları içerisinde 90 günden (3 ay )fazla kalınması mümkün kılınmıştır. Aile birleşimi vizesinin süresi 6 ay ile 12 ay arasında ikamet edilmesine imkan tanır ancak kesin vize süresi Konsolosluk tarafından belirlenir.

Belçika aile birleşimi vizesi 2021 yılı ücreti epeyce merak edilen konular arasında yer almaktadır. Eğer Belçika vatandaşı ile birlikte yaşayan biri iseniz o zaman sizler için vize ücreti talep edilmemektedir. Aynı şey Belçika vatandaşının çocukları ya da ebeveynleri için de geçerlidir.

Belçika aile birleşimi yorumlar içerisinde genelde vizenin neden ret edildiği, vizeye nasıl başvuruda bulunulduğu gibi sorular sorulmaktadır. Bu yorumlar içerisinde en çok merak edilenleri sizlerle yazı içerisinde paylaşmaya ve sizlerin merakını gidermeye devam ediyoruz.

Belçika aile birleşimi forum belgesi de aslında vize başvuru formunu nitelemektedir. Hangi vize türü olursa olsun hepsine en fazla hata yapılan ama aslında en önemli olan evrak da vize başvuru formudur. Bu formu Belçika vize prosedürüne uygun bir şekilde doldurmalı ve vereceğimiz bilgilerde doğru, kesin ifadeler kullanmalıyız. Aksi takdirde bilgilerimiz uyuşmadığında, vize başvuru sonucumuz olumsuz olarak açıklanabilir.

Belçika aile birleşimi vizesi red kararı alan yani vize başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler genelde, bunun sebeplerini merak ederler. Burada en sık karşılaşılan ren nedeni genelde; başvuru için gerekli olan vize evrakları konusunda yaşanan problemlerdir. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu evraklar arasında meydana gelebilecek en ufak hatalar, vize başvuru sonucunun olumsuz yanıt almasına neden olur. Bu yüzden başvuruda bulunurken bu evrak listeleri açısından özenli ve dikkatli davranmalıyız.

Belçika aile birleşimi vize mülakatında sorulan sorular ise genelde size dair sorulan sorulardır. Hangi işle meşgul olduğunuz, Türkiye’de nerede yaşadığınız vs. Ayrıca evliliğinizi geçerli olup olmadığını öğrenmek için bu konu ile alakalı da soru yöneltilmektedir. Mülakatta dil seviyeniz ölçülür bu yüzden sınav esnasında kendinizden emin davranmanız ve sorulan sorulara net yanıtlar vermeniz önerilmektedir.

Belçika aile birleşimi vizesi ne kadar sürede çıkar sorusunun yanıtı ise 15 ila 30 gün arasında açıklanacak olduğu yönündedir. Ancak meydana gelen yoğunluklar nedeniyle bu sürede uzama oluşabilir.

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×