Consultation For Schengen Visa
Vize, Oturum, Aile Birleşimi, Schengen Pasaport Diğer Konsolosluk İşlemleri İçin Bilgi Alın.
Schengen Vize Başvuru Merkezi
Consultation For Schengen Visa
Vize, Oturum, Aile Birleşimi, Schengen Pasaport Diğer Konsolosluk İşlemleri İçin Bilgi Alın.
Schengen Vize Başvuru Merkezi
Previous
Next
Schengen Vize Başvurusu Reddi

Schengen Vize Başvurusu Reddi 

Schengen vize başvurusu yapıp ret cevabı almışsanız tekrar vize başvurusu yapmadan önce bizi arayın.

  • Schengen vize başvurunuzda yapmış olduğunuz hataları veya eksik beyanları tespit edelim.
  • Durumunuzu açıklayıcı dilekçelerinizi yazalım.
  • Yazmış olduğumuz dilekçeyi destekleyici evrakları dosyanıza ekleyelim.
  • Eksiksiz bir başvuru dosyası oluşturalım.

Eğer; Tekrar vize başvurusu yapmaya durumunuz uygun değil ise ne zaman ve hangi koşulları yerine getirmeniz kaydıyla vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı konusunda sizi bilgilendirelim.

Schengen Vize Başvurusu Reddi 

Gerekçeler:

Standart ret gerekçeleri aşağıdaki gibidir:

1. Sahte veya tahrif edilmiş pasaport  ibraz edilmiştir.

2. Öngörülen seyahatin nedeni ve amacı kanıtlanmamıştır.

3. Öngörülen seyahat süresinin tamamı için veya ikamet veya çıkış ülkesine geri dönebilmek için veya kabul edileceği garanti olan üçüncü bir ülkeye transit geçebilmek için yeterli maddi imkana sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir veya bu maddi imkanlara yasal yoldan kavuşmanız mümkün değildir.

4. İçinde bulunulan altı aylık zaman dilimi içerisinde, Schengen vizesi veya sınırlı bir bölgede geçerliliğe sahip vize ile üye Devletlerde üç ay kalmışsınız.

5. Vize Bilgi Sisteminde (VIS) üye devletlerden birisi tarafından sizinle ilgili giriş yasağı kaydı girilmiş.

6. Bir veya birden çok üye Devlet, 562/2006 sayılı Yönetmeliğin, 2. maddesinin 19. Fıkrasında belirtildiği şekilde kamu düzeni, ulusal güvenlik, kamu sağlığı veya bir veya birden çok üye Devletin uluslararası ilişkileri bakımından tehlike oluşturduğunuz kanaatindedir.

7. Geçerli ve uygun sağlık sigortasına sahip olduğunuza ilişkin kanıtlayıcı belge ibraz edilmemiştir.

8. Öngörülen seyahatin amacı ve şartlarını gösteren kanıtlayıcı belgeler inandırıcı değildir.

9. Vize geçerlilik süresi bitiminden önce üye Devlet topraklarından ayrılma niyetinde olduğunuz tespit edilememiştir.

Açıklamalar:

  • Türkiye’de geçiminizi nasıl sağladığınızı yeterli şekilde kanıtlayamadınız.
  • Türkiye’deki aile bağlarınıza dair yeterli ölçüde kanıt sunamadınız.
  • İbraz edilen davetiyeden, davet eden kişinin maddi durumunun yeterli olmadığı anlaşılmaktadır. Planlanan kalış süresini kendi imkanlarınızla finanse edebileceğinize dair de herhangi bir belge sunulmamıştır.
  • Türkiye’de meşgul olduğunuz iş ve seyahat amacınıza ilişkin belgeler makul veya tutarlı değil.
  • Belirtilen seyahat amacı, sunulan evraklar ve yapılan sözlü açıklamalar neticesinde tutarlı değildir.
  • İbraz edilmesi gereken belgelerin asılları yerine yalnızca fotokopilerini ibraz ederek Başkonsolosluğa belgelerin gerçek olup olmadığı hakkında inceleme imkanı tanımadınız.