Avustralya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023 Güncel
Avustralya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Avustralya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023

Avustralya Vize Başvurusu Vize Rehberi

Avustralya Turistik Vize

Sınıf 600 olarak da bilinen, ülkeyi gezmek, tatil, eğlence ya da birilerini ziyaret etmek istediğinizde başvurmanız gereken vize çeşidi Avustralya Turistik Vizesi olmalıdır.

 

Bu vize ile ülkeye genelde tek girişlik bir hak tanınır. Birtakım unsurlar ile beraber seyahatinizin içeriğine göre belirlenmiş olan süreyi tamamladığınızda ülkeden ayrılmanız zorunludur.

Yeniden Avustralya’ya seyahat etmek istemeniz halinde yeni bir vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Çok girişli vizesi bulunanlar ise vize geçerliliğini koruduğu müddetçe ülkeye istedikleri kadar giriş ve çıkış yapmakta özgürdürler.

 

Avustralya Turistik Vize İçin Nereye Başvurulur?

Evraklarını hazırlayan birey, Avustralya İçişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesinde kendi adına bir account girişi yapmalıdır. Çevrimiçi başvuru formu eksik olmaksızın başvuran tarafından doldurulmalıdır.

Form eksik olmaksızın ve anlışır biçimde tamamladıktan sonra evraklar scanner aracılığıyla sisteme yüklenmektedir.

Bu şekilde vize kaydı yetkililere ulaşmış olur. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra Avustralya Konsolosluğu’ndan randevu almak zorunluluğu bulunmaktadır.

Avustralya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2021
Avustralya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023
Evraklarınız elden veya mail yoluyla konsoloslukça kabul edilmemektedir. Bu başvuruda Avustralya turistik vize ücreti hususunu araştırıp, o şekilde gerçekleştirmek yararınıza olacaktır.

Avustralya Turistik Vize İçin Gereken Evraklar 

  • Avustralya turistik vizesi için gerekli evraklar eksiksiz ve muntazam bir biçimde hazırlanmalıdır. Bu durum hem başvurunuzun onaylanmasını kolaylaştıracak hem de süreci hızlandıracaktır. Gereken evraklar şu şekilde listelenebilir.
  • Avustralya Vize Başvuru Formu:Turist olarak ziyaret etmeyi programladığınız Avustralya’ya sınıf 600 türü turist vizesi almak için istenen bu belgeyi tam ve doğru bilgiler ile İngilizce olarak doldurmalısınız. Formunuzun üzerinde ıslak imzanızın bulunması önem teşkil eder.Başvuruda bulunan bireyin, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca reşit sayılmaması durumunda ebeveynlerinden birinin ya da yasal temsilcisinin imzası gerekmektedir.
  • Pasaport:Üzerinde güncel haliniz ile örtüşen bir fotoğrafı bulunan, en az 2 adet boş sayfası bulunan, seyahat bittikten sonra da minimum 3 ay daha geçerliliğini koruyan, ciddi bir hasarı bulunmayan bir adet pasaportunuz bulunmalıdır.
  • Bu pasaportu çıkartma tarihiniz 10 seneyi geçmemelidir. Pasaport üzerindeki bilgiler kimlik bilgileriniz ile örtüşmüyorsa, boş sayfa sayısı yeterli değilse, ciddi düzeyde hasarlar mevcutsa ya da eski bir fotoğrafınız yer alıyorsa yeni bir pasaport çıkartmanız gerekebilir. Vize işlemlerini hızlandırmak adına eğer varsa önceki pasaportunuzu ve önceki vizelerinizin birer kopyalarını evraklar arasına eklemenizde fayda vardır.
  • Fotoğraf:Biyometrik ölçülerde (35×45 mm), beyaz bir arka fona sahip, yüzünüzün net göründüğü, önceki vize başvurularında kullanmadığınız, alın, boyun ve kulak bölgelerinizin kapalı olmadığı 2 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Vize Ücreti:Yıllara ve vize türüne göre değişen bu ücret, 2020 yılı turist vizesi için 145 AUD şeklinde belirlenmiştir. Bu paranın günümüz koşullarında Türk lirası olarak karşılığı yaklaşık 875 liradır. Nakit olarak ya da kredi karı ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Vize başvurunuz geri çevrildiği taktirde yani reddedilmesi halinde, başvuru için ödediğiniz ücret tarafınıza iade edilmeyecektir.
  • Kimlik Fotokopisi: Mevcut ülke koşullarında geçerliliğini koruyan, güncel fotoğrafınızın ve en yeni bilgilerinizin yer aldığı kimliğinizin ön yüzü ve arka yüzü fotokopi olarak evraklar arasına eklenmelidir.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği:Aile bireylerinizi, ikamet durumlarını ve adres bilgilerini ayrıntılı bir biçimde içeren tam vukuatlı bir nüfus kayıt örneği istenilen evraklar arasındadır. Bu belgenin orijinal ve noterden onaylı bir şekilde hazırlanması, Avustralya turistik vize başvurusu için önem teşkil etmektedir.
  • Vize Talep Dilekçesi:Seyahat süresince yapacağınız harcamaların kendiniz ya da sponsorunuz tarafından karşılanacağının da dile getirildiği bu belge çalıştığınız konuma göre konsolosluğa (SSK’lı çalışan veya emekli) ya da büyükelçiliğe (şirket sahibi veya kamu çalışanı) hitaben dilekçe olarak yazılmalıdır.
  • Banka Hesap Özeti:Türkiye’de aktif olarak kullandığınız bir bankanın en az son 3 ayındaki hesap hareketlerinin dökümünü içeren bir hesap özeti bankadan edinilmelidir. Islak imzası ve kaşesi bulunan bu hesap özeti seyahatinizde yapacağınız harcamaları karşılayabilecek güçte olduğunuza ilişkin yetkililere bilgi verecektir.
  • Mali Gücünüze İlişkin Belgeler:Eğer varsa ev veya arsa tapusu, araç ruhsatı, kira geliri gibi durumları kanıtlayan belgelerin evraklar arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Evlilik Cüzdanı:Eğer evliyseniz evlilik cüzdanınızın fotokopisi, eşiniz ve varsa çocuklarınıza ait kimlik fotokopileri, eşiniz çalışıyorsa maaş bordrosu vize başvurusu esnasında dosyanızda bulunmalıdır.
  • Askerlikten Muafiyet Belgesi:Erkek adayların askerliğini tecil ettirdiğine ya da terhis olduğuna dair belgeleri istenen evraklar arasındadır.
  • Davet Mektubu:Bir yakınınızı ya da akrabanızı ziyaret ediyorsanız onun tarafından yazılmış olan davet mektubunu dosyanızda bulundurmanız gerekmektedir. Mektuba ek olarak yakınınızın kimlik bilgileri, gelir durumunu gösteren belgeler, yasal durumuna ilişkin hazırlanmış evraklar, vatandaşlık ya da oturma izni, pasaport fotokopisi, banka hesap dökümleri de yetkililer tarafından istenilmektedir. Eğer davet eden kişi bir akrabanız ise akrabalığınızın kanıtı niteliği taşıan nüfus kayıt örneğini de edinmelisiniz.
  • Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler:Seyahat etmeyi planladığınız kanalın ulaşım aracı (uçak, geni, tren vb.) için adınıza yaptırmış olduğunuz gidiş ve dönüş tarihlerini de içeren bilet rezervasyon örneklerinin bir kopyasının dosyanızda bulunması önerilir.
  • Avustralya’da konaklamayı planladığınız yerde de adınıza yaptırmış olduğunuz rezervasyonu kanıtlayan belgelerin kopyaları konsolosluk tarafından dosyada bulundurulması zorunlu olmasa da işinizi kolaylaştıracak evraklardandır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası:Kaza, acil tıbbi destek, hastanede tedavi veya ülkeye zaruri geri dönüş gibi durumlar olması halinde 30 000 dolar teminatı bulunan bir sağlık sigortası poliçesi yaptırmanız önerilir.

Mesleki Belgeler:

  • Çalışanlar İçin: Şirketin ya da kurumun antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından yazılmış, başvuran kişinin görev ve pozisyonunun açıkça belirtildiği, seyahat boyunca izinli sayılacağı süre ve ülkeye döndüğünde işe başlayacağı tarihin de yer aldığı, yetkili kişinin kimlik, iletişim, pozisyon ve adres bilgilerinin belirtildiği ıslak imzası ve kaşesini barındıran bir iş veren mektubu oluşturulmalıdır. SGK numaranız ve maaş bordronuz da evraklar arasına eklenmelidir.
  • Şirket Sahipleri İçin: Şirkete ait antetli kâğıda şirketin görev bilgilerinin yer aldığı, seyahatin maksat ve süresini açıkça belirten, sahip ya da ortaklığı kanıtlayan bilgilerin yer aldığı ve ıslak imza ile kaşenin bulunduğu bir belge hazırlanmalıdır. Şirketin vergi levhası, imza sirküleri ve Ticaret Odası kaydı da evraklar arasına eklenmelidir.
  • Öğrenciler İçin: Mevcut zaman diliminde hâlâ bir öğrenci olduğunu kanıtlayan öğrenci belgesi ve 18 yaşının altında ise ebeveynleri ya da yasal temsilcisi tarafından yazılmış olan noter onaylı muvaffakatname gerekmektedir.
  • Emekliler İçin: Emekliliğini kanıtlayan son 3 aylık emekli maaşı hesap dökümü ve emeklilik belgesi istenmektedir.
  • Bir Sponsor Vasıtasıyla Seyahat Edecekler İçin: Sponsorunun kimlik, iletişim ve ulaşım bilgileri ile mesleki ve mali durumuna ilişkin belgeler dosyada bulunmalıdır. Buna ek olarak seyahatin tüm giderlerinin karşılanacağına dair bir dilekçe de yazmalıdır.

Avustralya turistik vize belgeleri, yukarıda açıklanan şekilde hazırlanmalıdır. Eksik olduğunuzu düşündüğünüz noktada bir uzman yardımı almak oldukça mantıklıdır.

Avustralya Turistik Vize  Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar

  • Türkçe içeriği olan tüm belgeleri yeminli tercümanlar tarafından İngilizce’ye tercüme ettirmiş olmalısınız.
  • Eksik ve hatalı bilgi içeren evraklar sürecin uzamasına sebep olacağı için bu noktaya hassasiyet göstermelisiniz.
  • Vize başvuru sonucunuz ortalama iki hafta içerisinde belli olsa da seyahatinizin aksamaması için en az 4 hafta önceden başvurunuzu gerçekleştirmiş olmanız önem teşkil etmektedir.
  • Vize başvurusu için biyometri işlemi yani (parmak izi alınması ve dijital yüz fotoğrafı) yapılacaktır. Bunun için randevu almanız gerektiğini kesinlikle unutmamalısınız.
  • Evraklar arasına ekleyeceğiniz biyometrik fotoğraflarda aksesuar kullanmamaya, fotoğrafın çekildiği stüdyonun amblemini bulundurmamaya ve dişlerinizi göstermemeye dikkat ediniz.

Avustralya Ticari Vize için tarafınızca hazırlanması gereken çeşitli dokümanlar, başvurmanız gereken lokasyonlar ve bazı püf noktaları öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Avustralya Ticari Vize

İş ile ilgili olan sözleşmeleri imzalamak, fuarlara katılmak ya da toplantılara iştirak etmek  şeklinde gayeler ile ile Avustralya’ya yapılması planlanan bazı gezi türleri ve aktivetelere erişmek amacıyla temin edilmesi şart olan vize türü Avustralya Ticari Vizesi olmalıdır.

Bu vize için hem kişisel hem de mesleki konuda bazı belgeler, başvuruyu yapan kişi tarafından Avustralya Konsolosluğu tarafına teslim edilmelidir. Toplamda altı aylık bir süreç içerisinde maksimum doksan gün için verilen ticari vize, adından da belli olduğu üzere iş amaçlı aktiviteler için alınmaktadır.

Avustralya Ticari Vizesi İçin Hangi Mercii’ye Başvurulur?

Gerekli evrakların tamamlanması halinde konsolosluklara dosyanız ile başvuruda bulunabilirsiniz lakin süreç boyunca iş ve işlemlerinizi eksik olmaksızın ve çabucak yürütmek adına danışmanlık veren firmalardan yardım almanız size fayda sağlayabilir.

Avustralya Ticari Vize Gereken Evraklar 

Avustralya ticari vize için gerekli evraklar ve dokümanların temin edilmesinde sağlanacak muntazam çalışma, vizeyi temin edebilmeniz konusunda oldukça önemlidir. Bunun için sizden istenecek belgeler maddeler halinde sıralanmıştır.

  • Pasaport: Kimlik bilgileriniz ile eşleşen informasyonları bulunduran, yıpranmamış ve mevcut görünüşünüze ilişkin fotoğrafınızı barındıran, minimum iki adet boş kağıdı bünyesinde barındıran ve halihazırda yürürlükte olan seyahatinizden sonra asgari üç ay vakitte daha resmi koşullarda geçerli bir pasaportunuzun var olması gereklidir.
  • Boşanma ya da evlilik durumlarında kişinin soyadında bir değişiklik ortaya çıktıysa, pasaportunuzun geçerlilik süresi dolduysa, boş sayfa sayısı ikiden az ise, fotoğrafınız sizin başvuruda bulunduğunuz tarihe göre yeni değilse vey pasaportu temin edeli on yılı geçkin bir süre olduysa yeni bir pasaport edinmeniz gerekebilir. Eğer ki pasaportunuz eski bir pasaport ise ve önceden yapmış olduğunuz seyahatleriniz bu vize için işletecek olduğunuz pasaportta mevcut değilse bunları kanıtlayacak orijinalinden kopyasının da dosyanıza eklenmesinden yarar göreceksinizdir.
  • Avustralya Vize Başvuru Formu: Vizeyi talep eden bireyce, eksik olmaksızın ve büyük harflerle tamamlanması gereken bir formdur. Daktilo ya da bilgisayar çıktısı şeklinde yazılan formlar da kabul edilir. Formu dolduran kişinin mutlaka ıslak imzası bulunmalıdır.
  • Fotoğraf: 2 adet biyometrik nitelikte (35×45 mm), açık renk arka fon kullanılarak yakalanmış, alın yüz, boyun ve kulağın seçilebilir bir şekilde görülebildiği fotoğraflar gereklidir. Fotoğraflardan bir tanesi kişinin düzenlediği başvuru formunda sağ üst bölmeye iliştirilmelidir. İkinci belirtilen fotoğrafınız da belgelerin arasında bulunmalıdır. Bu fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmesi ve güncel halinize benzemesi önemlidir.
  • Nüfus Cüzdanı: Ülke sınırları içinde geçerlilik arz eden ve üzerindeki fotoğraftan rahatlıkla sizin olduğunuzun anlaşıldığı, herhangi bozulma ibaresi göstermeyen nüfus cüzdanınızın orijinalinden kopyas dosyanızda yer almalıdır.
  • Ticari Vize Davetiyesi: Sözleşme, konferans, toplantı ve fuarlar gibi etkinlikleri içeren işiniz ile doğrudan alakalı planladığınız gezi ve aktivitelerini gerçekleştirebilmek adına Avustralya bünyesindeki alakalı kurumdan/firmadan alacağınız bir davetiye mektubu olmalıdır. Bu mektup sizi davet eden şirketin antetli kağıdında adınızın, ID numarasının , davette bulunmuş kişilerin pasaport numaralarının ve kimlik bilgilerinin olduğu, seyahatin sebebini ve sürecin gerçekleşeceği gün, ay, yılı içeren, kurumun ismi, adresi ve tescil kayıt no’sunun yer aldığı bir içerik taşımalıdır.
  • Avustralya Ticari Vize için yazılması gereken istek dilekçesi: Avustralya konsolosluğuna hitaben müracaatta bulunmuş   kişinin tarafından, kişinin kimlik bilgilerini, seyahatin nedeni ve halihazırda var olan planı net ve anlaşılabilir bir şekilde içeren, gidiş ve dönüş tarihlerinin belirtildiği, şirket tarafından antetli bir kağıda yazılmış dilekçenin sunulması lazım görülür. Ayrıca dilekçe İngilizce cümleler ile oluşturulmalıdır. Bu dilekçe çalışılan şirket yetkilisinin kendi ıslak imzasın barındırmalıdır. Aynı zamanda kaşelenmelidir.
  • Genel Taahhüt Beyanları: Seyahat edecek kişiye ait kimlik bilgilerini, seyahat edilmesi planlanan tarihleri, davetiye mektubunu ve ID numarasını, seyahatin sponsorunu, davetlinin ülkeye giriş ve ülkeden çıkış zamanları ve ayrıca davet eden firma bünyesindeki kişinin iletişim, pasaport ve kimlik bilgilerini, firmadaki çalışma alanını ve ikamet ettiği adresin detaylarını içeren genel beyanlardır. Aynı zamanda ek olarak vize talebinde bulunan kişinin çalıştığı firmadan şahsı için izin kağıdı temin etmesi ve bunu mevcut dokümanlar arasına eklemesi önem taşımaktadır. Belgeyi oluşturan bireyin iletişim ve kimlik informasyonları ile ıslak imzasının ve kaşesinin bulunması gerekir.
  • Finansal Duruma İlişkin Belgeler: Bu belgeler seyahat giderlerinin temin edilişine dair bilgi sahibi olmak gayesiyle talep edilmektedir. Müracaat eden şahsın Türkiye’de aktif kullandığı banka hesabında teminat olarak belli bir miktar varlığının bulunması gerekir. İlaveten kişi bankasından o günden önceki 90 günün hesap çıkımını elde etmeli ve ıslak imzalama yoluyla işlem dosyasına eklemelidir. Yahut başvuru sahibinin seyahati için yazılmış çekler mevcut ise bunlar da dosyaya eklenebilir.
  • Ulaşım ve Konaklama Rezervelerine Dair Bilgiler: Ülkeye varış ve ülkeden ayrılış için kişi adına ayırtılan biletlerin bir örnekleri ile konaklaması planlanan yerle gerçekleştirilecek rezervasyonu içeren resmi kağıtlar dosyada bulunmalıdır. Biletler halihazırda mevcut olmak zorunda değildir. sadece rezervasyon kafidir. Şahsa ait kişisel araç ile yapılacak olan seyahatler için uluslararası ehliyet, araç ruhsatı ve seyahat güzergahının net ve anlaşılır programı da İngilizce yazılmış bir biçimde konsolosluğa sunulmalıdır.
  • Seyahat Masraflarının Türk Şirket Tarafından Ödeneceğine Yönelik Yazı ve Belgeler: Seyahati gerçekleştirecek kişinin kalacağı yer ve yapacağı seyahat giderlerinin Türkiye’deki şirket tarafından karşılanacağının karar verildiği durumlarda dosyada yer alması gereken evraklardır. Kişinin çalışmakta olan kurumu tarafından ıslak imzalı bir şekilde imzalanmış, son 90 günlük maaş bordrosu dosyaya eklenmelidir. Ayrıca, vize talep eden bireyin üzerinde bir araç ruhsatı, üzerine kayıtlı tapu belgesi veya kira ile eldettiği geliri varsa kanıtlayan belgeler de konsolosluğa ulaştırılmalıdır.

İş / Mesleki Duruma İlişkin Belgeler:

  • Çalışan iseniz; Sosyal Güvenlik Kurumunun işe giriş bildirinamesi ve Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet döküm kağıdını evraklar arasına eklemelisiniz.
  • Bir şirketin sahibi konumunda iseniz; şirketin daha önce ticaret odasına yapılmış kayıt belgesi, son bir seneye ilişkin vergi kaydını içeren resmi vergi levhası, Ticaret Sicil Gazetesi kopyası ve yetkilerinizin Avustralya Konsolosluğu’na bildirilmesi gerekir.
  • Evlilik Cüzdanı: Seyahat edecek birey bir evlilik içerisindeyse evlilik cüzdanının bir kopyası dosyaya eklenmelidir.

Avustralya Ticari Vize Ücretleri

 Bu ücret başvuru türüne ve senesine göre değişmekte olup başvuru merkezine peşin gerçekleştirilir. Biyometrik işlem kaydı ve harç ücreti olarak iki şekilde fiyatlandırılmıştır. Avustralya ticari vize ücreti 2020 yılı için belirlenen ücretlendirme;

  • Avustralya ticari vize harç ücreti: 140 AUD
  • Avustralya ticari vize hususunda biyometrik işlem kaydı uygulaması için 74 TL

olmak üzere düzenlemiştir.

Avustralya vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için>> schengenvize.net/avustralya-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Avustralya Ticari Vize Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar

Avustralya Ticari vizesi alırken yukarıda sözü edilen öğretilerin özeti, kafanıza takılan soru işaretlerinin açığa kavuşturulması ve bazı önemli noktaları öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu önemli noktalar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

  • Tüm evraklar İngilizce olarak düzenlenmelidir.
  • Şirket sahibinin yazacağı dilekçede seyahat edecek personelin seyahat ettiği zaman zarfınca izinli olarak sayılacağı tarihleri ve ülkeye geri dönüş uçuşunuzun ardından çalışanın işe geri dönüş tarihi bulunmalıdır.
  • Varsa önceki vizelerinizin fotokopilerini evraklar içine eklemek vize işleminizin kabul edilme süre zarfını en aza indirip vaktinizden tasarruf sağlayabilir
  • Mevcut görünümüzle fotoğraflardaki görüntünüzün örtüşmesi önemlidir.
  • Vize başvurunuz genelde 6 ile 14 gün içerisinde sonuçlansa dahi minimum dört hafta öncesinden başvuru yapmanız daha sağlıklı bir adım olacaktır.
  • Avustralya Büyükelçiliği ve Avustralya Konsolosluğu vize işleminin sürdüğü vakitler boyunca yeni belgeler isteme hakkına sahiptir.
  • Ticari vize başvurusunda bulunan kişinin katılım sağlayacağı bir etkinlik bulunuyor ise aktivitenin başlanma, bitme zaman aralığı ile içeriği bahsedilmiştir.

Avustralya Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi için istenen belgelerden yapmanız gereken her şey bu makalemizde yer almaktadır.

Avustralya Aile Ziyareti Vize

Avustralya’da bulunan bir tanıdığını (aile, arkadaş veya akraba) ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurmanız gereken bir vize türüdür.

Avustralya Aile ve Arkadaş Vizesi bireylere 180 günlük bir süre ile verilmektedir. Bu 180 gün (6 ay) içerisinde Avustralya’da 90 gün konaklama hakkına sahip olursunuz fakat bu 90 gün konsolosluğun takdirine bağlı olarak azaltılabilmektedir.

Konaklama süresini uzatmak isteyen bireyler vize süresi dolmadan önce gerekli evraklar ile konsolosluğa yeniden başvuru yapabilmektedirler. Resmi işlemler genellikle 6 ile 14 gün içerisinde tamamlanıyor olsa da başvurunuzu en az 4 hafta öncesine kadar yapmanızda fayda vardır.

Avustralya Aile Ziyareti Vize Gereken Evraklar 

Avustralya aile ziyareti vizesi için Avustralya Konsolosluğu’na ya da işlerinizi daha kolaylaştırması adına Avustralya vize danışmanlığı hizmeti sunan merkezlere başvurabilirsiniz.

Aşağıda listelenen belgeler ölçünlü belgelerdir. Başkonsolosluk, başvuru süreci boyunca yeni evrak talep etme hakkına sahiptir.

  • Pasaport: Pasaportunuz planladığınız Avustralya seyahatinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Evlilik, boşanma gibi gerekçeler ile soyadı değişimi mevcutsa, pasaportunuzdaki bilgiler ile kimlik bilgileriniz örtüşmüyorsa, pasaportunuz deforme olduysa ya da 2 sayfadan daha az boş sayfa bulunuyorsa yeni bir pasaport çıkartmanız gerekebilir. Pasaportunuzun 10 yıldan daha eski tarihli olmaması da önem teşkil etmektedir.
  • Avustralya Vize Başvuru Formu: İstenen bu formun başvuru sahibi tarafından büyük harflerle ve el yazısıyla, daktiloyla ya da bilgisayar çıktısı şeklinde eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Başvuracak kişinin ıslak imzasının bulunması şarttır. Bu forma yazılan bilgilerin geçerliliği ve güncelliği çok önemlidir. Başvuru sahibi henüz reşit değil ise istenen ıslak imzayı ebeveynlerinden birisi ya da yasal temsilcisi atmalıdır.
  • Avustralya Vize Davetiyesi: Avustralya aile vizesi almak isteyen kişilerin Avustralya’daki yakınları tarafından Avustralya Konsolosluğu’na hitaben yazılmış bir davetiye muhakkak bulunmalıdır. Eğer ki davetiyeniz yoksa vize başvurusu yapamayacaksınız. Davetiyeyi gönderecek yakınınızın hazırladığı belgenin Avustralya’da ikamet ettiği bölgenin belediyesinden onaylı olması ve muhtevasında bu kişinin pasaport bilgileri ile kimlik fotokopisinin bulunması gerekmektedir. Yakınınız Avustralya vatandaşı değil ise tüm bunlara artı olarak oturma izni ve ikamet belgesi de davetiyeye eklenmelidir.
  • Fotoğraf: 2 tane, açık renkten oluşan arka fonlu, renkli, biyometrik ebatlarda (35 mm x 45 mm) fotoğrafa ihtiyaç duyulur. Bu fotoğraf güncel haliniz ile en geç 6 ay öncesinde çekilmiş olmalıdır. Fotoğrafta yüzünüz, alnınız, kulağınız ve boynunuz net bir şekilde görülmelidir. Fotoğraflardan birisi Avustralya Vize Başvuru Formu dokümanının sağ üst köşesine yapıştırılması, diğeri evraklar içerisine koyulması gerekmektedir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Avustralya Aile Ziyareti Vize prosedürlerinde bulunacak bireyin; acil tıbbi yardım, hastane gereklilikleri, sağlık sebepleri, kaza, acil ülkeye geri dönüş gibi durumlarda ihtiyacı olacağı paranın karşılanacağı bir sigorta poliçesine ihtiyacı vardır. Bahsi geçen poliçenin Avustralya seyahat tarihlerini kapsaması gerekmektedir.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı: Vize için başvuran kişinin aile ve ikamet bilgilerinin bulunduğu, ziyaret edeceği kişi ile bir akrabalık durumu varsa bunu kanıtlayan niteliklere sahip tam vukuatlı bir nüfusa yönelik kayıt örneği alınmalıdır. Bu belge nüfus müdürlüklerinden ya da e-devletten edinilebilir. Ek olarak nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi de evraklar arasına eklenmelidir.
  • Avustralya Aile / Arkadaş Vizesi Talep Dilekçesi: Vize müracaatında bulunan kişi, kendi vize talebini Avustralya Konsolosluğu’na hitaben yazmalıdır. Bu dilekçede ülkeyi ziyaret sebebi de açıklanmalıdır. Dilekçenin İngilizce olması şarttır.
  • Seyahat Planını Onaylayan Belgeler: Vize için başvuruda bulunan kişi seyahat sürecini içeren ulaşım ve konaklama için rezerve ettiği hizmetlerin evraklarını Avustralya Konsolosluğu’na sunmalıdır.
  • Uçak ile seyahat edecekseniz gidiş ve dönüş olmak üzere kendi adınıza rezerve ettiğiniz biletlerin bir kopyasını evraklar arasına koymalısınız. Biletleriniz için satın almış olma gereği aranmamaktadır. Rezerve edilmiş olması yeterlidir.
  • Şahsi aracınız ile seyahat edecekseniz aracınızın ruhsatının fotokopisini, seyahat tarihlerince geçerli olacak yeşil sigortayı ve uluslararası ehliyetinizin esas halini dosyalar arasına eklemelisiniz. Ayrıca seyahat rotanızı ayrıntılı bir şekilde ifade eden İngilizce hazırlanmış bir belge de istenmektedir.

Mesleki Belgeler: İşinize uygun olarak istenen dokümanlar aşağıdaki gibidir.

  • Çalışan: Şirkete ait antetli kâğıda İngilizce halinde yazılmış bir dokuman olması gereklidir. Bu dokumanda; çalışanın mevcut pozisyonu, işe başlama süresi, iş yeri veya iş verene ait iletişim bilgileri, seyahate çıkan kişinin seyahate çıkacağı ve seyahatten dönüp işe başlayacağı tarihler yazmalı, son 3 ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş beyannamesi ve SGK hizmet dökümü bulunmalıdır. Bu belgeyi veren kişinin ismi ve görevi de mutlaka eklenmelidir.
  • Şirket Sahibi: Şirketin antetli kağıdına ziyaretine ilişkin plan ve amacını, şirketteki pozisyonunu ayrıntılı açıklayan İngilizce dili ile hazırlanmış bir dilekçe yazılmalıdır.
  • Öğrenci: Islak imzalı ve kaşeli, en az 3 ay kala temin edilmiş bir öğrenci belgesi gereklidir.
  • Çalışmayan: Seyahat edecek kişi bir işte çalışmıyor ve gezi masrafları başka bir kişi tarafından karşılanıyor ise sponsorun mesleki evrakları ve gelir dökümleri ile sponsor olduğunu açıklanan bir dilekçeyi konsolosluğa ulaştırması gerekmektedir. Ulaştırdığı dokumanın içerisinde sponsora ait pasaport fotokopisi de bulunmalıdır.
  • Finansal Durumun Gösterildiği Evraklar: Vize için başvuru yapan kişinin seyahat giderlerini nasıl karşılayacağına ilişkin bilgileri sunması adına istenen evraklardır. Bankadan alınmış ıslak imzası ve kaşesi bulunan en az son 3 ayın bilgisini içeren dokuman ile düzenli geliri beyan eden maaş bordrosu bu evraklar arasında bulunmalıdır. Başvuran kişinin varsa tapu, araç ruhsatı veya kira gelirlerini de evraklar arasına eklemesi faydalı olacaktır. Başvuru sahibi emekli ise emeklilik cüzdanı ile emekli maaşını gösteren banka özetini, kişi giderlerini karşılayamayacak durumda fakat bir sponsoru varsa bu sponsorun gelirine ilişkin belgeleri konsolosluğa beyan etmelidir.

Avustralya Aile Ziyareti Vize Ücretleri

Avustralya aile ziyareti vizesi, farklı ücretlendirmelerle alınabilir. Bu ücretlendirmelere eklidir. Vize harç ücreti ve biyometrik işlem kaydı dahildir. Vize harç ücreti Avustralya para birimi üzerinden, biyometrik prosedür kaydı ücreti ise Türk Lirası şeklinde ödenecektir. Bu ücretler şu şekildedir;

  • Avustralya Aile Ziyareti Vize Harç Ücreti: 140 AUD
  • Biyometrik İşlem Kaydı Ücreti: 74 TL

Avustralya Aile Ziyareti Vizesi İçin Atacağınız Başvuru Adımları

Eğer Avustralya’ya ailenizi veya arkadaşınızı ziyaret etmek için sabırsızlanıyorsanız, yukarıda belirtilmiş olan tüm doğru adımları izleyerek işleminizi kolaylaştırabilirsiniz. Fakat dil konusunda veya evrak hazırlama konusunda endişeleriniz varsa her zaman bir uzman ile çalışmak akıl karıdır. Daha önce yüzlerce kişiye vize hizmeti vermiş olan, güvenilir ve size yardımcı olacak firmaları tercih etmenizde fayda var. İster kişisel, isterseniz de bir kurum içinde yapacağınız tüm işlemler aşağıda sırasıyla verilmiştir.

  • Gereken belgeleri hazır ediniz.
  • Evraklarınızı bir dosya halinde gerekli kuruma teslim ediniz.
  • Daha önce seyahat etmemiş iseniz parmak izinizi almak için söylenilen tarihte vize departmanına gidiniz.
  • Evraklarınızın tam, bilgilerinizin yeterli ve biyometrik verilerinizin doğrulanmış olduğu netleşince vize işlemlerinizin onaylanmasını bekleyiniz.
  • Artık valiz hazırlayabilirsiniz!

Kültürel tarihi ve medeniyeti ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Avustralya ile Türkiye arasında vize uygulaması söz konusudur. Avustralya ziyareti yapmak isteyen kişilerin ödeyeceği vize ücreti miktarı nedir, Bütün bireyler eşdeğer rakamla mı ödeme yapıyor ve benzeri soruların cevaplarını sitemiz de bulabilirsiniz.

Avustralya Vize Başvuru Formu | Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Avustralya vizesine sahip olmak için başvuru formu doldurmalısınız. Başvuru formunu doldururken eksiksiz bilgi vermeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda girilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir.

Avustralya vize başvuru formu doldururken okunabilir bir dil kullanılmalıdır. Formdaki bilgiler tükenmez kalem ile yazılmalıdır. Bilgiler girildikten sonra imza atılmalıdır.

Eğer başvuru formunu Türk dilinde dolduracaksanız Türkçe karakterler kullanabilirsiniz. Ayrıca başvuru formunu doldururken ek belge sunmaya dikkat etmelisiniz. Formu ek belgeler ile destekleyerek onay sürecini hızlandırabilirsiniz.

Başvuru formunun seyahat edecek birey tarafından doldurulması gerekmektedir. Tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde girildikten sonra imza atılmalıdır. İmza atıldıktan sonra bilgilerde herhangi değişiklik yapılamamaktadır.

Avustralya Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Avustralya başvuru formu ilgili ülkenin Konsolosluğu tarafından hazırlanmaktadır. Bu belgede başvuru sahibi ile ilgili ayrıntılı bilgiler talep edilmektedir. Formda verilen bilgilerin her biri gerçeği yansıtmak zorundadır. Gerçeği yansıtmayan bilgiler suç unsuruna sahiptir.

Başvuru formunu doldurmaya başlarken fotoğraf kullanmalısınız. Fotoğrafın arka fonu beyaz olması gereklidir. Aynı zamanda biyometrik özelliğe sahip olmalıdır. Kullanılan fotoğrafın başka Schengen vizesinde kullanılmamış olması gerekmektedir.

Avustralya başvuru formu ülkeyi ziyaret edecek kişi hakkında kapsamlı bilgi içermelidir. Form belgesinde sunulan bilgiler başvuru evraklarında sunulan bilgiler ile uyuşmalıdır. Uyuşmayan bilgiler vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır.

Başvuru formunu doldurmak için öncelikle form belgesini indirmelisiniz. Form belgesini indirmek için Avustralya Konsolosluğu`nun sitesini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda çalıştığınız vize şirketinden temin edebilirsiniz.

Avustralya Başvuru Formu Dikkat Edilmesi Gerekenler

Avustralya başvuru formu Schengen vizesinde kullanılan resmi bir evraktır. Bu evrakın amaca ve gerçeğe uygun bir şekilde doldurulması gereklidir. Sahte bilgiler ile doldurulan başvuru formu para cezası almanız sebep olmaktadır.

Başvuru formunda pasaport numarası bilgisi verilmelidir. Aynı zamanda kimlik numarası gibi bilgilerin dikkatli bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Son aşamada ise imza atılmalıdır. Atılan imza pasaporttaki imza ile tutuşmalıdır. Tutuşmayan imza tespit edilmesi durumunda başvuru süreci başarısız olacaktır.

Avustralya güncel vize formunu ücretsiz indirmek için >> schengenvize.net/avustralya-vize-formu sayfasını ziyaret ediniz.

Avustralya Vize Ücreti

Temin edilmesi planlanan vize çeşidine göre fiyatlandırmalar farklıdır. Tüm ödemeler, harç bedellerini (konsolosluk tarafından alınır) ve vize başvuru merkezlerinin sağlayacağı hizmetleri kapsamaktadır. Avustralya Vize Ücreti, turistik, ticari ve aile ziyaretlerini içeren ziyaretler için alınan ücretleri içermektedir. Bu ödemelerin vize randevusu esnasında ödendiğini söylemekte fayda var.

Avusturya Vizesi Ücreti Nereye Yatırılır

Avustralya vize ücreti ne kadar sorusu, vize türünden bağımsız olarak, Avustralya’ya seyahet edecek bireylerin merak konusudur. Vize ücretleri direk olarak konsolosluğa yapılmaktadır. Kişinin başvurusunun reddi halinde Avustralya Konsolosluğu ücreti iade etmeyecektir.

Yani ödenmiş harçlar, vizenin ret veya onayı gözetilmeden temin edilir. Bireyin başvuru için ödeme yapacağı miktar, bireye kesinlikle onay kesinliği vermemektedir. Vize başvurunuzun reddi halinde tüm süreci  baştan yineleyerek randevu almanız ve yeniden ödeme gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

 Avustralya vize ücretleri nereye yatırılır sorusunu yöneltecek olursanız, Avustralya Konsolosluğu’na yapacağınız ödemeler dışında, bu işlemde danışmanlık firmaları yardımcı olacaktır. Çevrimiçi gerçekleştirilecek işlemlerde kredi veya banka kartınız ile de Avustralya vize ödemelerini gerçekleştirebileceğinizi bildirmek isteriz.

Avustralya Vize Dilekçesi

Vize başvurusu hazırlarken en dikkat edilmesi gereken husus dilekçedir. Avustralya vize dilekçesi örneği arayarak vakit kaybetmek yerine bize başvurabilirsiniz. Profesyonel bir şekilde sizin adınıza dilekçe yazabiliriz. Ancak kendiniz yazmak isterseniz de dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Örneğin:

  • Kullanılan üslup resmî olmalıdır.
  • Belirsiz ifadeler yer vermekten kaçınmak gerekir.
  • Seyahat tarihleri gün ve saat olarak belirtilmelidir.
  • Başka ülkelere de geçilecekse bunlar belgelenmelidir.

Dilekçe yazarken verdiğiniz bilgilerin tamamen doğru olması gerekir. Avustralya vize dilekçesi eksik olmaksızın hazırlanması gerekmektedir.

Öncelikle Avustralya turistik vize dilekçesi için gerekli olan evraklardan bahsedelim. Bu vize için yukarıdaki belgelere ek olarak;

  • Otel rezervasyon bilgileriniz,
  • Uçak biletlerinizin gidiş ve dönüş tarihlerini gösteren belgeler,
  • Konaklama yapacağınız yer ile dosyanızdaki belgelerin uyumunu kanıtlamak için yeterli belgeler,
  • Turistik geziniz için yeterli birikiminizin olduğunu gösteren banka hesabınızın yakın zamanlı hesap hareketleri gibi evraklar istenmektedir.

Öte yandan Avusturalya ticari vize dilekçesi için ise;

  • Avustralya’da iletişime geçilen firmanın imzalı davet mektubu,
  • Yapılacak ticari faaliyetin süreci,
  • Konaklamaya ayrılan zaman ve bütçe gibi bilgilerin bulunduğu evraklar istenir.

Eğer sevdiğiniz kişileri özlediyseniz Avustralya ziyaret vizesi almanız gerekir. Ailenizle ve akrabalarınızla geçireceğiniz bu zaman dilimi için sizden istenecek evraklar şunlardır:

  • Eve davet mektubu ilk belgedir.
  • Eve yapılacak davetiye mektubu olmayabilir. Böyle bir durumda kime ziyarete gidiliyorsa onun ikamet sureti ve kira kontratı istenilir.

Burada yer alan belgeler hemen her Schengen üyesi ülke tarafından istenir. Ancak konsolosluk Avustralya vize başvuru dilekçesi kabulü esnasında başka belgeler de isteyebilir. Gerekli belge takibi yapmak sizin için zor olabilir. Ancak firmamızda görev alan tüm çalışma arkadaşlarımız oldukça tecrübelidir. Size lazım olan tüm başvuru bilgisine her zaman güncel verilerle sahiptir. Bu nedenle Avustralya vize başvurusu yaparken bizden destek almanızı tavsiye ederiz.

Avustralya vize başvurusu için ücretsiz bir şekilde sunulan vize talep dilekçesi ve örneklerine >> schengenvize.net/avustralya-vize-dilekcesi adresinden ulaşabilirsiniz.

Avustralya Vize Fotoğraf Ebatları

Avustralya’ya gitmek için vize başvurusu yaparken sizden iki tane fotoğraf istenir. Avustralya vize fotoğraf ölçüsü konsolosluk tarafından belirlenmiştir. Başvuru esnasında belirtilen ölçülere uygun fotoğraf vermek gerekir.

Schengen vizesi ülkelerinin büyük kısmında olduğu gibi 35×45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf kullanılmaktadır. Vize başvurusu yaparken Avustralya vize fotoğraf ebatları kadar önemli olan diğer hususlar da şunlardır:

  • Fotoğraf çekimi güncel bir tarihte yapılmış olmalıdır. Başvurudan en geç altı ay öncesinde çekilmiş olmalıdır.
  • Başvuru yapan kişinin en güncel halini yansıtmalıdır. Alınan randevuya giderken fotoğraftaki halinizde olmanızı tavsiye ederiz.
  • Belgelere eklenen fotoğraf daha önce başka vizede ya da pasaportta kullanılmış olmamalıdır. İlk kez Avustralya vize başvuru formu için çekilmiş olmalıdır.
  • Çekilen fotoğraf üzerinde herhangi bir oynama yapılmamalıdır. Rötuş bulunan fotoğraflar kabul edilmez.
  • Yüz bölgesinin net olarak ortada olması gerekir. Herhangi bir gölge başvuru yapacak kişinin yüzüne düşmemelidir.

Avustralya Vize Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Pandemi nedeniyle ülkeler arası seyahatte yasaklar ve kısıtlamalar mevcuttu. Zaman içerisinde bazı ülkeler, vize başvurularını açmaya ve seyahatlere izin vermeye başlasa da, çoğu ülke henüz bu durum için kesin bir açıklamada bulunmuyor. Bu yüzden, seyahat etmek isteyen kişilerin akıllarında ülkelerin vize işlemlerinin ne zaman başlayacağı sorusu yer alıyor.

Bu konu dahilinde Avustralya vize başvuruları ne zaman başlayacak sorusu da sürekli gündeme gelmektedir. Avusturya’ya seyahat etmek isteyen kişiler için vize başvurularının başladığını belirtelim.

Bu soruyla Avustralya vize başvuruları ne zaman açılacak sorusunun yanıtını vermiş ve bu konudaki merakları gidermiş olduk. Peki, konsolosluklar ne zaman açılacak?

Avustralya Konsolosluğu ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak edenler için; Konsolosluğun ve büyükelçiliğin de açıldığını hemen belirtelim. Bu her iki resmi kuruluşun, pandemi döneminde çalışma saatleri Büyükelçilik için; 08.30- 12.30; 13.30- 17.00 Konsolosluk için ise; 08.30- 16.45 olarak belirtilmiştir.

Avustralya öğrenci vizesi ne zaman açılacak diye soran öğrenciler için de bu vize türüne dair başvuru işlemlerinin ve seyahatin açık olduğunu belirtebiliriz.

Ülkeye dair güncel bilgileri verdikten sonra gelelim vize işlemlerinde en sık sorulan sorulara. Bunlardan ilki Avustralya vizesi nasıl alınır sorusudur. Bunun için pek çok farklı yanıt vardır. Çünkü yanıta konu olacak vize türleri epey çeşitlidir. Bu yüzden vize almak için öncelikle hangi vize türü için başvuruda bulunacağınızı öğrenmelisiniz. Ülkede 90 günden az kalmak için bu kategoride yer alan bir vize türüne başvurmanız gerekmektedir. Bu da seyahat amacınız doğrultusunda belirlenmesi gereken bir husustur.

Vize türünü belirledikten sonra ona ait olarak belirtilen vize harç bedelini de yatırmanız gerekmektedir. Vize harç bedelini yatırdıktan sonra vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Avustralya vize ücreti 2021 yılında aşağıdaki maddelerde belirtilmiştir:

  • Turistik vize: 140 AUD
  • Ticari vize: 140 AUD
  • Aile ziyareti vizesi: 140 AUD
  • Kısa süreli eğitim vizesi: 140 AUD

Hangi vize türüne başvuruda bulunacaksanız ona ait olan vize evraklarını toplamanız ve vize harç bedelini yatırmanız epey önemlidir. Aksi takdirde evraklar arasında herhangi bir eksiklik ya da hata olursa, başvuru formu ve belgeler arasında bir tutarsızlık görülürse vize başvurunuz olumsuz sonuçlanır. Aynı şey vize ücreti için de geçerlidir. Bu ücreti yatırmadığınız takdirde vize başvuru işleminizi tamamlayamazsınız.

Avustralya Vizesi Fiyatı Ne Kadar?

Turistik, ticari, aile ziyareti ve kısa süreli eğitim programları vize ücreti 140 AUD, uzun süreli öğrenci vizesi 575 AUD, geçici çalışma vizesi 285 AUD ve tıbbi amaçlı vize 290 AUD’dur.

Avustralya Vize Veriyor Mu?

Türkiye’den Avusturalya’ya gidecek tüm vatandaşlarımızın pasaport türüne bakılmaksızın vize alması gerekir.

Avustralya Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Banka hesabınızda en az 3000 TL ve her bir gün için yaklaşık 1000 TL’nizin bulunması gerekir.

Avustralya vize veriyor mu?

Hizmet pasaportu, diplomatik pasaport ve hususi pasaport sahipleri vizeden muaftır. Sadece bordo umuma mahsus pasaport sahipleri vize başvurusu yapar.

Avustralya Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Avustralya vizesi için; en az 3 aylık aktif hesap kullanılmalı ve hesapta en az 3bin TL bakiye olmalıdır.

Avustralya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021?

Avustralya aile birleşimi vizesi yaklaşık 6 ay gibi bir sürede sonuçlanır. Ancak bu süre, çeşitli sebeplerden değişkenlik gösterebilir.

Avustralya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023 Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×