Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar - Schengen Vizesi Başvuru

0212 227 00 51

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Aşağıda Başvuru sahiplerinin Hazırlaması zorunlu Schengen  Vizesi İçin Gerekli  olan Evraklar‘ı bulabilirsiniz. Başvuru sahiplerinin  seyahat gerekçelerine veya özel durumlarına göre ek evraklar konsolosluk tarafından talep edilebilmektedir. Dosyanızın bizim tarafımızdan hazırlanırken başvuru gerekçenizi, maddi kazancınızı veya statünüzü açıklamak için konsolosluğun talep edeceği ek evraklar kanosunda danışmanlık hizmeti verilecektir.

ŞAHIS FİRMASI SAHİPLERİ VE LTD. ŞTİ./A.Ş. SAHİPLERİ/ORTAKLARI İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• İmza Sirküleri/Beyannamesi Fotokopisi

• Faaliyet Belgesi Orijinali (Son 3 ay içerisinde alınmış olmalı)

Varsa, Oda Sicil Kaydı Orijinali

• Bağ kur Kaydı ve hizmet dökümü

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan ( en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Masraflarınız şirket hesaplarınızdan karşılanacaksa, güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan, kaşeli ve imzalı Şirket Banka Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

SSK’YA BAĞLI BORDROLU ÇALIŞANLAR İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Şirketin antetli kağıdına Başkonsolosluğun Vize Bölümü’ne hitaben yazılmış, Görevinizi, resmen İşe Giriş Tarihinizi, Net Maaşınızı, Seyahat Amacı Ve Tarihlerinizi, Bu Tarihler Arasında İzinli Olduğunuzu, Döndükten Sonra Görevinize Devam Edeceğinizi ve Vize Talebini belirten kaşeli ve imzalı dilekçe (sağ üst köşeye tarih yazılmalı ve imza sirkülerinde münferit imza yetkisine sahip bir yetkili tarafından kaşelenip imzalanmalıdır. Kaşe ve imzanın üst kısmına yetkilinin adı soyadı ve ünvanı belirtilmelidir.)

• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• İmza Sirküleri/Beyannamesi Fotokopisi

• Faaliyet Belgesi Orijinali (Son 3 ay içerisinde alınmış olmalı)

Varsa, Oda Sicil Kaydı Orijinali

• Sigorta İşe Giriş Bildirgesi fotokopisi

• SSK Hizmet dökümü

• Son 3 aylık Maaş Bordrosu (Kaşeli ve imzalı olmalıdır)

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgâh Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan (en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• ek bakiyesi bulunan, kaşeli ve imzalı Bireysel Banka Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Güncel işlemli, son 6 aylık, kaşeli ve imzalı Maaş Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

•  Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

EV HANIMLARI İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• Varsa, Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren , seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan ( en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdi tarafından yazılmış, tüm seyahat masraflarınızı karşılayacağına dair imzalı sponsorluk yazısı

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdinin Pasaport veya ehliyet fotokopisi (yoksa noterden alınmış taahhütname)

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdinin maddi kazançlarını gösteren evraklar (Bkz. İş Yeri Sahibi, Ssk’lı Çalışan, Çiftçi, Emekli, vs.)

ÖĞRENCİLER İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• Yeni tarihli öğrenci belgesi

• Öğrenci kimliği fotokopisi

• Okul dönemi/akademik dönem devam ederken seyahat etmek istiyorsanız, okulunuzdan izin yazısı veya tatil döneminde gidecekseniz, okulunuzun resmi tatil döneminde olduğunu kanıtlayan bir belge

• 18 yaşından küçükseniz, her iki veliden noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvaffakatname aslı

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdinin (eş, anne/baba, kardeşi) iş evrakları ve güncel işlemli, son 6 aylık, seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan, kaşeli ve imzalı Bireysel Banka Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdi tarafından yazılmış, tüm seyahat masraflarınızı karşılayacağına dair imzalı sponsorluk yazısı

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdinin Pasaport veya ehliyet fotokopisi (yoksa noterden alınmış taahhütname)

• Masraflarınızı karşılayacak aile ferdinin maddi kazançlarını gösteren evraklar (Bkz. İş Yeri Sahibi, Ssk’lı Çalışan, Çiftçi, Emekli, vs.)

EMEKLİLER İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• Emekli cüzdanı fotokopisi veya SGKdan emekli olduğuna dair yazı (kaşeli ve imzalı olmalıdır)

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, kaşeli ve imzalı Emekli Maaşı Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren , seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan (en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.)

DEVLET MEMURLARI İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Bağlı bulunduğunuz kurumdan ıslak kaşeli ve imzalı Görev ve İzin Yazısı

• Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi

• Son 3 aylık Maaş Bordrosu

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan, kaşeli ve imzalı Bireysel Banka Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren , seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan ( en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

•  Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

AVUKATLAR (ŞAHIS FİRMASI SAHİPLERİ) İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• İmza Beyannamesi Fotokopisi

• Baro Kaydı Orjinali

• Avukat kimliği fotokopisi

• Avukat ruhsatnamesi fotokopisi

• Bağ kur Kaydı ve hizmet dökümü

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren , seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan (en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, kaşeli ve imzalı Maaş Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

ÇİFTÇİLER İÇİN EVRAK LİSTESİ

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

• Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• Bağlı bulunduğu ziraat odasındasından alınmış Çiftçilik Belgesi (kaşeli ve imzalı olacak)

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan, kaşeli ve imzalı Bireysel Banka Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren , seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan (en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

BANKA ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

• Bağlı bulunduğunuz kurumdan ıslak kaşeli ve imzalı Görev ve İzin Yazısı

• Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi

• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• İmza Sirküleri/Beyannamesi Fotokopisi

• Faaliyet Belgesi Fotokopisi (Son 3 ay içerisinde alınmış olmalı)

Varsa, Oda Sicil Kaydı Orijinali

• Sigorta İşe Giriş Bildirgesi fotokopisi

• SSK Hizmet dökümü (Emekli sandığı Hizmet dökümü)

• Son 3 aylık Maaş Bordrosu (Kaşeli ve imzalı olmalıdır)

• Nüfus cüzdanı Fotokopisi

• Nüfus Müdürlüğü’nden geçerli Nüfus Kayıt Örneği (sizin, anne-babanızın, varsa kardeşlerinizin ve evliyse eşinizin ve varsa çocuklarının bilgileri bulunan)

• İkametgah Belgesi (Nüfus Kayıt Örneğinizde ikametgah adresiniz görünüyor ise alınması zorunlu değildir)

Evli iseniz, Evlilik cüzdanının Fotokopisi

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren , seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek bakiyesi bulunan (en az seyahat süresi x 120 euro), kaşeli ve imzalı bireysel banka hesap dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

• Güncel işlemli, son 6 aylık hesap hareketlerini içeren, kaşeli ve imzalı Maaş Hesap Dökümü (Ayrıca, ilgili banka şubesinden imza sirküleri fotokopisi istenmelidir.)

Varsa, Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

Varsa, kira geliri getiren gayrimenkulünüzün tapu fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi ve kiranın yatırıldığı banka hesap dökümü

Varsa, Araç Ruhsatı Fotokopisi

• Otel ve Uçak rezervasyonlarınız

• 2 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35×45 boyutlarında yüz maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalıdır)

• Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.

• Eski pasaportlarınız: Eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’nden pasaport protokol yazısı ve ülke giriş – çıkışlarınızı gösteren dökümü almanız gerekir.

• Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

 

 

 

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.