Çek Cumhuriyeti Vizesi: Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi

Bize ulaşın

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi Başvuru

Çek Cumhuriyeti Vizesi, Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları Çek Cumhuriyeti seyahatlerinde vize almak zorundadırlar. Çek Cumhuriyeti Vizesi‘ne Çek Cumhuriyeti’nde bulunan uluslararası havaalanlarını başka ülkelere transit seyahatlerde transit vize başvurusunda bulunulmalıdır.  Schengen ülkelerinde oturum izni sahibi olanlar vizesiz giriş yaparak, üç aya kadar  ikamet edebilirler.  Çek Cumhuriyeti temsilcilikleri, gidilecek esas ülke veya birkaç ülkeye birden gidilecekse, giriş yapılacak ilk Schengen ülkesi Çek Cumhuriyeti olduğunda Çek Cumhuriyeti Vizesi başvurusunda bulunulmalıdır. Çek Cumhuriyeti Schengen vize başvurusu için 60 Avro vize harcı almaktadır. Vize başvuru ücreti,vize verilmediği takdirde iade edilmez. 

 Türk vatandaşları 90 günü aşan vize başvurularında vize harcından ödemezler. 6 yaşından küçükler; öğrenciler ve öğretim veya eğitim gezisi amacıyla Çek Cumhuriyeti’ne seyahat eden öğrencilere refakatle görevli öğretmenler ve bilimsel çalışmalarda bulunmak amacıyla Çek Cumhuriyeti’ne giden  araştırmacılar vize başvuru ücreti ödemezler. Resmi pasaport sahibi vatandaşlar 90 güne kadar olan ziyaretlerinde Çek Cumhuriyeti Vizesi almak zorunda değildirler, kapıda vize uygulaması yoktur.

Çek cumhuriyeti schengen vizesi başvuruları ortalama olarak başvuru tarihinden 15 gün sonra sonuçlanmaktadır.

 

CEKCUMHURYETveBOHEMYA www.schengenvize.net  150x150 Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi Vize Türleri

Kısa dönem vize

1. Havaalanı transit vize (vize “A”)

2. 90 güne kadar kalmak için kısa dönem vize (vize “C”)

  • Turistik
  • Ziyaret (davet)
  • Kültürel
  • Sportif
  • Eğitim
  • Çalışma
  • Bilimsel araştırma
  • İş
  • Resmi/siyasi amaçlı ziyaret

Çek Cumhuriyeti Vizesi Uzun dönem vize – 90 günden fazla olan ziyaretler)

1. 90 günden fazla kalmak için vize (vize “D”)

  • Çalışma
  • Girişimcilik
  • Eğitim
  • Bilimsel araştırma
  • Aile birleşimi
  • Spor/kültür/davet
  • Tıbbı tedavi için

2. Daimi oturum veya uzun dönem izni için 90 günden fazla kalma vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi Şahsen Başvuru

Vize başvurunuzu şahsen yapmanız gerekmektedir. Vize başvurunuz esnasında, sizinle bir mülakat yapılacaktır ve bu esnada sizden başvuru sebeplerinizi açıklamanız istenilebilir.Bazı durumlarda, kişinin şahsen gelmesi istenmeyebilir.15 yaşından küçük çocukların şahsen gelmelerine gerek yoktur ancak söz konusu çocuğun başvurusunu getiren ebeveyn/yasal vasi şahsen gelmek zorundadır.

Pasaport

Pasaport, Schengen bölgesinden/Çek Cumhuriyeti’nden ayrılış tarihinden itibaren en az 90 gün  geçerli olmalıdır, pasaportun en az 2 tane boş sayfası olmalıdır ve pasaport son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.