• Malta Dil Okulları

    Danışmanlık

    Danışmanlık

    Schengen Vizesi Başvurularında Profesyonel Danışmanlık Hizmeti. Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.

    Danışmanlık Hizmeti Paket Fiyatları
    Danışmanlık
  • Schengen Vizesi için gerekli Evraklar

    Kişiye Özel Evrak Listesi

    Evrak Listesi

    Schengen Vizesi Başvurusu Yaparken Kişiye Özel Evrak Listesi ile Eksik Evrak Yüzünden Ret Almaya Son.

    Schengen Vizesi için gerekli evraklar
    Evrak Listesi
  • Seyahat sağlık Sigortası

    Seyahat Sağlık Sigortası

    Seyahat Sağlık Sigortası

    Schengen Vizesi başvurusu için Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak zorunludur.

    Seyahat Sağlık Sigortası
    Seyahat Sağlık Sigortası
  • Malta Dil Okulları

    Ücretsiz Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

    Malta Dil Okulları

    Malta Dil Okullarımıza Kayıt Yaptıran Öğrencileri Ücretsiz Schengen Vizesi ve Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı.

    Malta Dil Okulları
    Malta Dil Okulları

Schengen Vizesi

Schengen Vizesi Başvuru Süreci

 Schengen vizesi başvurusu  seyahat tarihinden en az 3 hafta önce yapılmalıdır. Avrupa Birliği Ülkelerinde serbest dolaşım hakkı veren Schengen Vizesi başvurusu işlem süresi vize  başvuru türüne ve konsolosluğun yoğunluğuna göre değişmekle birlikte ortalama 5 – 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Schengen vizesi başvurunuzda Seyahat gerekçenizi konsolosluğa teslim ettiğini evraklarla eksiz bir şekilde ispatlayabilir ve herhangi bir şüpheye mahal bırakmazsanız schengen vize başvurunuz onaylanacaktır. İtalya ve Hollanda Konsoloslukları  3 yıl içerisinde alınmış ve kullanılmış bir schengen vizesi olmaması durumunda mülakata çağırmaktadırlar. Başvuru esnasında 3 yıl içinde bir schengen vizesi aldığınızı kanıtlayabiliyorsanız konsolosluğa mülakata gitmeniz gerekecektir. Mülakat yaklaşık 5 – 10 dakika sürmektedir.

Schengen vizesi başvurusu yaparken, seyahat sürenizin bitiminden itibaren en az 3 ay daha geçerli olan bir pasaport sahibi olmanız gerekmektedir. 1 yıllık geçerliliğe sahip pasaport ile 10 senelik geçerliliği olan pasaport ücretleri arasında fazla bir fiyat farkı olmadığı için 10 sene geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmanızı tavsiye ederiz.

Almanya, AvusturyaBelçikaÇek CumhuriyetiDanimarka, Estonya, Finlandiya, FransaHollandaİtalyaİspanyaİsveç, İsviçre, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya , Slovenya ve Yunanistan‘a yapacağınız vize başvurularında 90 güne kadar schengen bölgesinde ikamet izni veren vizeye verilen addır. Seyahat etmeyi planladığınız ülkenin konsolosluğuna vize başvurusu yapılır. Ulusal vize (90 günden Uzun süreli kalış) başvuruları sadece vize aldığınız ülkede ikamet hakkı verir ama schengen anlaşması gereği schengen ülkelerine serbest dolaşım hakkına sahip olmanızı sağlar. Serbest dolaşım hakkı için ulusal vize aldığınız ülkenin yetkili makamlarına oturum izni başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Schengen Vizesi Ücreti

Konsolsoluğa ödenenen Schengen vizesi ücreti genellikle 80,00 – 90,00 Euro aralığındadır ve   Zorunlu Seyahat Sigortası ücreti kalacağınız gün sayısına bağlı olarak değişmektedir.

Schengen Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar

Mesleğinize ve sosyal statünüze (emekli, öğrenci, ev hanımı vs.) göre hazırlamanız gereken başvuru belgeleri, Seyahat amacınıza göre de başvuru türünüz değişiklik göstermektedir. Her başvuru türüne uygun şekilde schengen vize başvuru  dosyanızı hazırlamanız gerekmektedir. Evraklarınızı eksik hazırlamanız veya seyahat amacınızı ve sosyal statünüzü belgeleyen evrakları eksik sunmanız durumunda konsolosluk sizden ek evrak talep edecektir. Başvuru değerlendirme sürenizin uzamaması ve seyahat planlarınızın bozulması ve hatta schengen vize başvurunuzun red edilip vize sicilinizin bozulmaması için evraklarınızı eksiksiz  olması ve doğru başvuru türünü seçmeniz gerekmektedir.

Sosyal statüden kasıt sizin Türkiye’de sabit bir işinizin olması, devam zorunluluğu olan bir okulda eğitim alıyor olmanız, emekli olmanız veya evli olmanız gösterilebilir.  Türkiye’ye geri dönme zorunluluğunuzun olması size potansiyel bir mülteci muamelesi yapmalarını engeller.  Avrupa ülkeleri çok fazla göç aldığı için ülkelerine iltica etme potansiyelinde gördüğü sigortasız çalışan kişilerin ülkesine tatil amaçlı bile girişlerine izin vermemektedirler. Seyahat planınızdan en az 3 ay öncesine kadar sigortalı olmanız veya bir yurt dışında bir okulda eğitim almak amacıyla vize başvurusunda bulunmanız başvurunun ret ile sonuçlanmasını minimuma indirecektir.

Schengen Vizesi Geçerlilik Tarihi ve Geçerlilik Süresi

Schengen vizesi ile Schengen Bölgesine birkaç giriş yapmanıza imkan sağlayan (çoklu giriş/multiple entries) bir schengen vizesi onayı aldığınız zaman vize geçerlilik süresi içerisinde istediğiniz kadar schengen bölgesine giriş çıkış yapabilirsiniz ama izin verilen kalış süreniz bittikten sonra schengen vizesi‘nin geçerli olduğu tarih aralığı devam ediyor olsa bile  yeniden vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Örneğin, 3 ay geçerliliği olan çok girişli (multi) ve 30 gün kalış izni olan bir schengen vizeniz vardı. 30 gün boyunca Avrupa’da seyahat ettiniz geriye 2 aylı geçerliliğe sahip vizeniz olsa bile kalış izniniz bittiği için Schengen bölgesine giriş yapamazsınız. Aynı şekilde 3 ay geçerliliği olan ve 30 günlük kalış izni veren  schengen vizesi ile sadece 10 gün seyahat ettiniz 3 aylık geçerlilik süresi sona erince vizeniz geçersiz oluyor.

Schengen vizesi üzerindeki geçerli olduğu tarih aralığını ve bu tarihler arasında kaç gün kalış izni verdiği ve de kaç giriş hakkı tanıdığı yazmaktadır. Sık ve kısa süreli seyahatler yapıyorsanız kalış izninizi bitip bitmediğini schengen bölgesine giriş ve çıkışınızda pasaportuna vurulan kaşelere bakarak hesaplayabilirsiniz.

Tek girişli vizeler kısa süreli olan ziyaretlerinizde (5-7 gün) için verilir. Schengen vizesi çoklu giriş olanları özellikle bir tatil planı sunulmamışsa 3 ay geçerli 30 gün kalışlı olan vizeler için verilmektedir. Yani 2 haftalık seyahat planınızda 1 hafta Fransa, 3 gün İngiltere ve tekrar Schengen bölgesine dönmeyi planlıyorsanız bunu mutlaka belirtmelisiniz. Tabiki Birleşik Krallık vizeniz varsa İngiltere’ye giriş yapabilirsiniz. Tatile çıkmadan önce vizenizin hangi ülkelerde geçerli olduğunu mutlaka öğrenin.

Schengen vizesi ile schengen anlaşmasına taraf olan ülkelere giriş yapıp seyahat etme hakkına sahipsiniz. Birleşik Krallık ve İrlanda’ya seyahat etmek için bu ülkelerin konsolosluklarından vize almak gerekir.

Schengen vizesi‘ni almış olmanız ülkeye giriş yapabileceğinizi garanti etmez. Pasaport kontrolü sırasında Zorunlu Seyahat Sigortanızı, konaklama yapacağınız yerin rezervasyon kağıdını, davetiye gelmiş ise davetiyeyi ve dönüş biletinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sorulan sorulara kısa ve net cevaplar vermeniz gerekmektedir. En önemlisi rahat olun tedirgin görünmeniz veya evraklarınız ile tutarsız cevaplar vermeniz giriş izni alamamanıza neden olabilir.

Schengen vizesi süreniz dolmadan ülkeden çıkış yapmalısınız. Aksi taktirde çıkış yaparken vize sürenizi aştığınız için fazladan kaldığını süreye bağlı olarak değişen oranlarda para cezaları ödemeniz ve eğer davetiye ile başvuru yapmış iseniz size davetiye gönderen yakınınıza da yüklü bir miktar ceza alacağınızı unutmayın. En kötüsü de bir daha ki sefere Schengen vizesi Başvurunuz ret ile sonuçlanacaktır.

Genel hatları ile yukarıda konsolosluk taleplerinden bahsettim ama kişilerin özel durumlarına göre hazırlanması gereken evraklar ve izlenmesi gereken yol değişiklik göstermektedir.

Schengen Vizesi Başvurusunda Sıkça Rastlanan Sorunlar;
  1. Sigortasız çalışan olmanız
  2. İş yerinizin başkası üzerine olması
  3. Maaşınızın askeri ücretten yatırılıyor olması
  4. Maaşınızın elden ödeniyor olması
  5. Gelirinizi evraklarla  kanıtlayamamanız

Schengen vizesi başvurusu için maddi yeterliliğiniz veya mesleki durumuzu kanıtlayacak başka destekleyici evrakların gerekmesi gibi durumlarda danışmanlık servisimiz uzmanlığını kullanarak pratik çözümler üretmekteyiz.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.